Baby Thomas Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 ...но пък с горната реплика почна да звучиш като Рандъл Смит ;-) Аз вярвам в хоуммейда, но засега си поръчвам оригинални играчки, които после се модват. П.П. Иване, загрявай поялника, че идееее :green: Цитирай
metalhammer Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 Благодаря на всички за топлите думи . На Тони искам да кажа само едно: Нима забрави как маршал открадна схемата на фендер басман, а всеизвестния дуал ректифаиар на свои ред е свит от солдано да не продължавам натам .... Цитирай
emil Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 Попрочетох отгоре отгоре и както виждам в тази тема "спорят" музиканти, търговци и техници... В този спор никой не е победител. Инженерите "разсъждават" със своите формули и уреди, музикантите разчитат на ушите си, а търговците - на кинтите , но нито уредите са прецизни, формулите понякога грешни, слуха не е обективен, а кинтите не помагат (по точно липсата им). Затова според мен тези 3 групи хора трябва да работят заедно и тогава положителният резултат е налице. Според мен всички са прави. И аз съм си правил много неща и то доста сполучливи, но не отдавна стигнах до извода, че не винаги си заслужава. По-добре да бачкам като телевизионен техник, да си искарам кинти и да си купия каквото ми трябва. Но повярвайте ми аз съм практичен човек и НИКОГА няма да дам 5 бона за усилвател, ако ще и да работи с лампи с уран . Ако някой се нуждае от съвет или обмен на опит - аз съм на линия. Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 24, 2005 Отговорено Ноември 24, 2005 Попрочетох отгоре отгоре и както виждам в тази тема "спорят" музиканти, търговци и техници... В този спор никой не е победител. Инженерите "разсъждават" със своите формули и уреди, музикантите разчитат на ушите си, а търговците - на кинтите , но нито уредите са прецизни, формулите понякога грешни, слуха не е обективен, а кинтите не помагат (по точно липсата им). Затова според мен тези 3 групи хора трябва да работят заедно и тогава положителният резултат е налице. Според мен всички са прави. И аз съм си правил много неща и то доста сполучливи, но не отдавна стигнах до извода, че не винаги си заслужава. По-добре да бачкам като телевизионен техник, да си искарам кинти и да си купия каквото ми трябва. Но повярвайте ми аз съм практичен човек и НИКОГА няма да дам 5 бона за усилвател, ако ще и да работи с лампи с уран . Ако някой се нуждае от съвет или обмен на опит - аз съм на линия. Евала, фен, абсолютно си прав. Не знам кой как разсъждава, но ето как мисля аз (при все, че в момента съм мъртво пиян ): Скрънзи ме да давам мангизи за квото и да е. Но какво говоря, аз дори си продадох половината неща, включително китарата, камоли тепърва да тръгна да купувам музикантска техника и в частност усилвател за пет бона (който в България ще е към шест-седем). Освен това, давам луди мангизи за така нареченето ми "образование" и дори и да саках да се бръкна за готин амп, пак нямаше да стане просто защото левчетата отиват в друга посока. Това е моят частен случай, но вярвам, че при останалите хора (професионалисти или не) положението е същото - т.е мангизите им отиват за по-жизненоважни неща от ампове за по 3000 долара. Затова, ако преритам някой ден за амп ще си поръчам CUSTOM при някой от майсторите от форума. Те това е. Първо е с хиляди левове по-евтино (пък и на кого му се дават толкова много мангизи за десет лампи в орифгинален сандък?!) и второ ще иамте възможност да говорите с човека, който ви го прави, да му обясните какъв саунд пасва на вашия стил, а това си е повече от добре. Нъл тъй? Цитирай
TONY Отговорено Ноември 24, 2005 Автор Отговорено Ноември 24, 2005 искам АМП с алампи с УРАН в крайна сметка може аз да почна да ги произвеждам - Вече съм регистрирал името УРАН като търговска марка - УРА Цитирай
TONY Отговорено Ноември 24, 2005 Автор Отговорено Ноември 24, 2005 истина е че маршал и висчки останали китарни усилватели съдържат в себе си ФЕНДЕР но все пак маршал е моднал фендера - сложил е обратна връзка, друг тип лампи и е измислил 4х12 - което вече прави съвсем друг усилвател - най малкото като звук. имах впредвид че 100 % копирането е кражба! останалото е прогрес - тоест - прогреса е интелектуалната кражба - стъпваш на нещо ,влагаш нещо свое - и постигаш нещо ново няма как иначе да стават нещата знам как известни хора приказват какъв крадец е Джим Маршал - което, както по горе се вижда не е съвсем така ( на всичкото отгоре неговата фирма измисли Велвстейт серията - най успешно продадения китарен усилвател в света и как Фендер измислиха Сайбър Туина(тоест този път пък те взимат идеята на Джим като хакват процесор в усилвателя) за да го върнат на Джим - но засега неуспешно(преди това се провалиха с перформър серията-пазарно имам впредвид)- за тяхно съжаление - щото колкото и добър да е Сайбъра - няма пазарния успех на Велвстейтите - с които свирят общо взето 40 процента - (предполагам) от китаристите по света) - мъка, мъка за Фендър - ама не може да бъдеш вездесъщ в днешния динамичен свят а и не може да говориш портив Джим - който е виновен голяма част от хубавите неща в музиката да се случат , и при положение че ти самият си правил лампови усилватели и си ги продавал ( като няма как да си измислил ламповите усилватели - и така или иначе си се възполвал от иновациите на ЛЕО Фендер ) - е най малкото несериозно а пък това че Радъл Смит е краднал от Майк Солдано е смешно - по вероятно вторият да го е направил! Рандъл пак е стъпил върху малкия лампов фендер Принстън - ,измислил е каскадния гейн и е дал възможнос на Карлос Сантана - да покаже на какво е способен тоест - направил е това за което говорех - стъпил е върху нещо , измислил е нещо и е постигнал много Цитирай
NitroBGA Отговорено Ноември 24, 2005 Отговорено Ноември 24, 2005 Абе хванахте се за глупости. Имам чувството, че каквото кажа и айде под ножа. И аз правя усилватели, спокойно. Знам как стоят нещата. Хубаво, саморекламирайте се. Не се съмнявам, че има майстори, които ще направят по-хубави усилватели от в магазина, но това не значи, че "вижте, излязъл е Кранк, хайде да го хакваме". Първо всеки си има вкус. Дали струва случайно 5000 долара или са сложили цената прсто ей така. Те елементите, ецването и другите подробности (като железария и дървения) дали им излизат 100-тина $, пък го дават за 5000. Да сме реалисти. Аз лично, какъвто и клас усилвател да търся винаги ще го сравнявам c Peave в същия клас. Със здраве. Моля Ви, не ми цитирайте пак мнението, не падам от небето. Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Ноември 24, 2005 Отговорено Ноември 24, 2005 Тони, само леко пояснение.Мисля че Фендер Сайбър Туин-а е отговор на Лайн 6 усилвателите,демек опит от страна на Фендер да имат част от пазара на моделиращи усилватели.Валвстейт-те не са моделиращи,в най-добрия случай те са просто лампови предусилватели с транзисторно крайно стъпало и секция с дигитални ефекти(в случая на по-новите модели). Владо Цитирай
metalhammer Отговорено Ноември 24, 2005 Отговорено Ноември 24, 2005 тони тони обратната взръзка си я има хиляда години преди маршал не си в час другите лампи е сложил щото просто е нямало американски в англия и затва е сложил англииски а лео фендер за първите си ампове е взел директно то справочника на лампите аре със здраве Цитирай
TONY Отговорено Ноември 24, 2005 Автор Отговорено Ноември 24, 2005 откакто пробвах ПОДА на ЛАйна - нямам сериозно мнение за тая фирмичка така че продьлжавам да си мисля че Фендер се сьревновават с МАРШАЛ ( като говорим за Левски и ЦСКА - Литекс не влизат в класацията ) наясно сьм с революционната им идея - но моята мисьл бе 4е този пьт Маршал дьржат пьрвенството а този сайбьр действително моделира фендер усилватели но го прави като велвстейт - тоест има 2 реални лампи в предусилвателя докато ЛАЙН 6 - си е дигитална чикия ( е сега edcrusher ще ме нападне - дано не ми прати S.O.D.) NitroBGA - тука си прав - едно нешо за да стува толкова пари - сигурно има защо - а това че сме далеч от американския стандарт - то е ясно - така че - естествено в крайната цена са калкулирани и заплщане на труда по американски и печалба за фирмата и тьрговеца - пак по американски) а Peavey - наистина трябва да са еталон за ка4ество на ниски цени ( чувал сьм мнение от един от бьлгарските амп гурота - или поне фй утварденийе майстори на усилватели - че фирмата е булшит , както и самия лозунг на фирмата че прави апаратура и инструменти - за уьркинг клас хирос - тоест за работещи музиканти на бюджет, знам 4е ампа на Сатриани е вьрха,както и китара и 5150 на Ван Хален , отскоро сьм собстеник на ефтин Пиви предатор плюс - който обаче не свири никак ефтино!!!, пробвал сьм и тяхни недотам сполучливи неща) - и сьм супер на страната на ПИВИ Цитирай
avaavaava Отговорено Ноември 24, 2005 Отговорено Ноември 24, 2005 EEEEE кво говорите ? Пивито съживява умрелите надежди..... Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Ноември 24, 2005 Отговорено Ноември 24, 2005 Тая тема ще се превърне в поредния безпочвен спор,тъй като обсъждаме нещо,което е супер субективно-звукът или тона на усилватели.За мен това което звучи добре най-вероятно ще е чекия за някой ддруг,а пък техния идеален саунд ще ми звучи на мене като пчела в буркан.Затова нека не отиваме в посока "ЛАйн 6 не струват","Пийвий са страхотни усилватели сравнени с еди кое си" и т.н.Няма смисъл!Нека всеки свири с к'вото го кефи или с к'вото може да си направи/позволи и т.н. айде и честит Ден на Благодарността! Владо Цитирай
emil Отговорено Ноември 25, 2005 Отговорено Ноември 25, 2005 Май никой не го е изтрил . Не искам да спориме кой е по добрияt усилвател, защото въпросната схема е измислена много преди Фендер и Маршал да съществуват. Целият звук се крие (или поне 80%) в главата и тук там някой кондензатор в предусилвателите. За целта просто трябва да се експериментира. Това какви лампи ще се използват не оказва влияние освен на мощността и начинът им на свързване. Известните ЕЛ34 имат руски аналози които са честотно доста по-добри като параметри. Искам да ви кажа, че никои не е открил топлата вода. Просто китарният звук е строго индивидуален... Коментарът ми преди всичко беше относно цената и съдържанието на амп-а. Лично незнам какво има в него но от писаното по горе разбрах, че технически не е кой знае какво. Според мен 5 бона струват не частите а времето за експерименти . Цитирай
emil Отговорено Ноември 25, 2005 Отговорено Ноември 25, 2005 Поправям се. Под "глава" горе имах в предвид "кабинет" т.е. колоната Цитирай
Recommended Posts