HidePower Публикувано Август 17, 2009 Публикувано Август 17, 2009 Здравейте, имам следния проблем... изтеглих си един албум който е в доста лошо състояние. CUE файла на албума е малко некачествено каправен, тоест 1-вата песен свършва и почва следващата песен за около 2-3 секунди. Давам веднага пример за да ме разберете: Песента "[01] - Money Talks" свършва и за 2 секунди започва песента "[02] - Girls Like That" след което си започва нормално "[02] - Girls Like That" и така "[02] - Girls Like That" взима от следващата песен и така е целият албум! Та накратко ми трябва програма или не знам... с която да корегирам кога да започват песните и кога да свършват. Държа да подчертая, че пробвах да отворя CUE файла с MEDIEVAL CUE SPLITTER, но не ми позволява да корегирам написаното там време, пробвах също с NOTEPAD-а към CUE-то и от там да направия корекция на тайминга, но не стана... Или да направия нов CUE файл към албума, но не знам как... ПОМАГАЙТЕ!! Предварително благодария на отзовалите се! Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 Ами кажи какъв ти е източника. Какъв формат ти е аудио-образа на диска. Нищо не си казал. От къде е? Пусни си го във Foobar или там който ти е плеъра, засечи си тайминга и си го редактирай ръчно. Щом казваш само второто парче е сгафено пък после си почвало, както си трябва. Имаш някакъв излишен ред с кратки времена. Пусни cue файла. Ще разберем къде е грешката... може да се е получила от драскотина по диска за две секунди и после да си е описано нормално. И за другите махаш стойността на грешката. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 Доколкото помня си се правят с текстов едитор. Цитирай
HidePower Отговорено Август 18, 2009 Автор Отговорено Август 18, 2009 Ами кажи какъв ти е източника. Какъв формат ти е аудио-образа на диска. Нищо не си казал. От къде е? Пусни си го във Foobar или там който ти е плеъра, засечи си тайминга и си го редактирай ръчно. Щом казваш само второто парче е сгафено пък после си почвало, както си трябва. Имаш някакъв излишен ред с кратки времена.Пусни cue файла. Ще разберем къде е грешката... може да се е получила от драскотина по диска за две секунди и после да си е описано нормално. И за другите махаш стойността на грешката. Aми 1-во не е диск а съм го дръпнал от нета и албума е в .WV формат. Във Foobar си зареждам .WV файла на албума и си ги изпълнява по същя гаден начин по който и в VLC Player и КМPlayer... а във Foobar незнам как може да се оправи тайминга на албума. Само да кажа че целия албум е прецакан, не само второто парче дадох просто пример с него. Eто го CUE-то http://www.2shared.com/file/7247336/bd8767...f_The_Deep.html Като се го заредя файла в Medieval CUE Splitter от там се опитвам да изтрия написания тайминг на парчетата но не ми дава да пипам по тайминга каквото и да е било! Просто като натискам Backspace не става нищо. Може би трябва да направия нов CUE файл към албума, но не знам как! Офф писна ми вечеее.... Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 Може би имаме същите варианти на албума от замунда, кчдето е голямата колекция ведно... Ако е така, мога да те уверя, че при мен албума си се просвирва абсолвтно точно. Сравних двата .cue файла и като си го заредя него във foobar, нямам никакви грижи. 1. Направи си hash проверка на торента с албума/албумите на Deep Purple. (спри, торента с албумите. десен бутон върху името му в торент програмта и трябва да се появи в контекстното меню нещо като Make a Hash Check или нещо подобно). 2. Пробвай също (ако предното не дава резултат) да го копираш на друго място на диска (двата файла и .wv и .cue) и зареди наново оттам .cue файла. Друго не се сещам, но проблемчт е някчде при теб, ако сме с един и същ източник де. Цитирай
HidePower Отговорено Август 18, 2009 Автор Отговорено Август 18, 2009 Оффф... леле маЛЛЕее :D След дълга борба днес със този тъп CUE файл най накрая намерих ето това в нета http://www.jakeludington.com/ask_jake/2006..._cue_sheet.html и по този шаблон успях да си направия чистак ново CUE!!! И сега всичко е ОК и се наслаждавам на динозаврите на хард рока с чисто ново CUE Даамм... не крия, че скачам до небето от кеф. Ами благодаря ти много за отзива както и на всички които са си направили труда да прочетат темата и бтв точно от замунда ми е дискографията самоче не знам на теб защо ти тръгва нормално, а на мен не. (Hash проверката съм си я нагласил автоматично след като сваля даден торент преди да започне да сийдва да я пуска, така че не е от това ) P.S. - Виждам, че и ти си фен на Deep Purple, та да те питам ако знаеш от къде мога да дръпна албума Stormbringer (2007 Remastered) във флак или подобно на него качество щото тука от 1 седмица се ровя и никъде го няма. ДА ЖИВЕ DEEP PURPLE Цитирай
Бицев Отговорено Август 19, 2009 Отговорено Август 19, 2009 Респект - но тука се говори в такъв явен текст, че цялата тема трябва да иде на кино.Пък има и модератор съпричастен в нарушението... Пишете си гив ЛС тия образователни дискусии, правилата си имат причини - Цитирай
Recommended Posts