brainjerk Публикувано Август 16, 2009 Публикувано Август 16, 2009 Колеги, искам да си взема една акустична китара до 1000 лв., но се чудя дали да е с 6 или 12 струни. Какво ще ме посъветвате? Може и да предложите някои марки китари Цитирай
Daniel_V Отговорено Август 16, 2009 Отговорено Август 16, 2009 2те неща са супер различни! Зависи какво ти трябва, какно търсиш... Цитирай
BloodMetall Отговорено Август 16, 2009 Отговорено Август 16, 2009 Кво значениеима че са супер различни. По-добре 12 струнка ако ще свириш неща тип stairway to heaven което е яко. но ако ще свириш бетовен или моцарт 6 струнка Цитирай
sasoh Отговорено Август 16, 2009 Отговорено Август 16, 2009 Тоя горе не го слушай. Влез в магазин, пробвай и двата типа и вземи каквото повече ти харесва. Различни хора - различни вкусове, съответно няма как някой да ти даде съвет точно за теб кой от двата вида ще е по-удобен Цитирай
synchu Отговорено Август 16, 2009 Отговорено Август 16, 2009 A какво ще свириш? daniel_v е много прав в този въпрос - ако вметнеш за какво ти трябва -вероятно можем да ти бъдем по-полезни Към едно от горните мнения - разликата между 6 струнна и 12 струнна китара е много голяма - искам да видя как някой изсвирва някой bluegrass с 12-струнна китара ...или пък например Luttrel на Tommy Emmanuel... Цитирай
brainjerk Отговорено Август 16, 2009 Автор Отговорено Август 16, 2009 А бихте ли ми обяснили разликата - аз знам само, че от 4 до 6-та струна двойките струни са по октава, а 1-ва и 2-ра са еднакъв тон (една октава). Чувал съм също, че 12-струнката се ползва повече за акорди и съответно разлагането им. Благодаря предварително ! Цитирай
synchu Отговорено Август 16, 2009 Отговорено Август 16, 2009 ^Taка като те слушам - вземи си 6 струнна китара - няма да сбъркаш Успех. Цитирай
brainjerk Отговорено Август 16, 2009 Автор Отговорено Август 16, 2009 А да препоръчаш някоя марка ? Цитирай
badValue Отговорено Август 17, 2009 Отговорено Август 17, 2009 в стила на "сънчо"... ... най- добре да си вземеш по една от двете (6 и 12). за тази цена 1к можеш да си вземеш "доста" прилични китарки. Щом не знаеш дали искаш 6 или 12 не мисля че ще направиш разлика между китара за 3-400 и 1000 ... а в този ред на мисли може да ти останат пари и за "найлонка" аз имам корт Earth70-12 и съм доста доволен може да опиташ и ямахите Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 17, 2009 Отговорено Август 17, 2009 (Редактирано) А: - Какво да си купя, лека кола или бетоновоз? Б: - Двете неща са различни, зависи какво търсиш. В: - Какво значение има, че са различни? По-добре бетоновоз ако ще си караш зелето с него, което е супер яко, но ако ще пренасяш мебели - лека кола. До автора: 1. Отвори youtube.com 2. Търси 12-string и 6-string acoustic guitar. 3. Слушай толкова дълго, колкото е необходимо за да чуеш разликата в звука. 4. Пусни музиката, която искаш да свириш и прецени на каква китара е изсвирена. 5. Купи си такава китара. Редактирано Август 17, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
BloodMetall Отговорено Август 21, 2009 Отговорено Август 21, 2009 Sasog тоя горе си има ник .. малко уважение . Цитирай
Facemelter Отговорено Август 21, 2009 Отговорено Август 21, 2009 (Редактирано) Ето и моето мнение: Подрепям колегата по-горе. Братле, влез в магазина. Не си просто window-shopper, ти влизаш с добра сума пари в джоба си. Чувствай се свободен да опиташ от всичко. Избери си няколко модела 6 и 12 струнни, изпробвай няколко парчета в различни стилове, за да разбереш кое как би звучало на съответната китара. Не е нужно да купуваш ако още не си сигурен, важно е да инвестираш в инструмент, който би ти вършил работа доста време занапред. Ако познаваш музиканти или имаш такива приятели също може да попиташ. Малко относителна е тенденцията, че 12 струнните китари са стриктно за ритъм-свирене, а пък 6-струнните са универсални и подходящи за соло-изпълнения... Не че това не е вярно, всичко зависи от твоя стил и насоки, от това, което искаш да получиш. Може и да греша, но нещата малко зависят и от твоето ниво. Лично мнение: Според мен не е нужно да даваш толкова пари за такава китара, ако си начинаещ... Може пък да си напред с нещата и да искаш хубава китара... Сам прецени! Пожелавам ти успех и дано намериш сносен инструмент, с който да си щастлив и който да ти служи дълго! Редактирано Август 21, 2009 от Facemelter Цитирай
kolega Отговорено Август 25, 2009 Отговорено Август 25, 2009 (Редактирано) Пробването му е майката Редактирано Август 25, 2009 от kolega Цитирай
Recommended Posts