Jump to content
Българският форум за музиканти

Facemelter

новаци
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара: Yamaha ERG 121

Facemelter's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря! Наистина ми хареса песента, идеята е по-различна от комерсиалните парчета, излизащи напоследък, наистина е свежа!
  2. Понеже не се сетих къде другаде да попитам за това, поставих темата си в този раздел. Наскоро чух неща на тези Midnight Sun, хубава българска банда. Ако някой разполага с текста бих го помолил да ме светне, защото ми е трудно да разбера някои неща. Благодаря!
  3. Ритъм: Най-простия пример: Пускаш си метрономче или потропваш с краче някакъв ритъм - не те интересуват тактове и времена, просто нещо, с което да се съобразиш. Избираш си някой акорд и го удряш надолу с перото на всеки удар на крака\метронома. След това можеш да пробваш вариации - нагоре и надолу, два пъти надолу - 1 път на горе, стига да си в ритъм. До чувство е. Ще го добиеш с времето. Също и елементарните песни - учене и слушане, наистина помага. Дори и да е само слушане Акордите с барета: Ами първо свикваш със самата форма на акорда. Малко теория също ще дойде на добре: Разбери кой тон на коя струна се намира в акорда. Ще ти е от помощ в бъдеще. Отначало е трудно и дори болезнено, но търпение! Най-доброто упражнение е да сменяш акорда с баре с някой друг акорд. Пример: Тактуваш си някой ритъм с крачето и правиш смени между F (фа) акорд и Am (Ла минор) акорд. След това може да замениш Am с друг, примерно G (сол) или D (ре). Идеята е да свикнеш с пръстовката. Ще видиш че ще отвори нови хоризонти за теб. Успех!
  4. Ето и моето мнение: Подрепям колегата по-горе. Братле, влез в магазина. Не си просто window-shopper, ти влизаш с добра сума пари в джоба си. Чувствай се свободен да опиташ от всичко. Избери си няколко модела 6 и 12 струнни, изпробвай няколко парчета в различни стилове, за да разбереш кое как би звучало на съответната китара. Не е нужно да купуваш ако още не си сигурен, важно е да инвестираш в инструмент, който би ти вършил работа доста време занапред. Ако познаваш музиканти или имаш такива приятели също може да попиташ. Малко относителна е тенденцията, че 12 струнните китари са стриктно за ритъм-свирене, а пък 6-струнните са универсални и подходящи за соло-изпълнения... Не че това не е вярно, всичко зависи от твоя стил и насоки, от това, което искаш да получиш. Може и да греша, но нещата малко зависят и от твоето ниво. Лично мнение: Според мен не е нужно да даваш толкова пари за такава китара, ако си начинаещ... Може пък да си напред с нещата и да искаш хубава китара... Сам прецени! Пожелавам ти успех и дано намериш сносен инструмент, с който да си щастлив и който да ти служи дълго!
  5. От 30 юни на официалния сайт на групата се показа новото им парче - A Looking in View. Свалянето е безплатно. Само трябва да се подадат малко данни. Това е първата песен от предстоящия да излезе есента албум - Black Gives Way To Blue и според мен е нещо наистина размазващо. От текста не можех да очаквам повече, а рифа гази глави като булдозер. Всеки заклет фен би казал, че не е същото без Лейн, с което съм съгласен, но въпреки това съм напълно доволен с това произведение. И все пак чуйте - някои чакат подобно нещо вече почти 14 години! www.aliceinchains.com
  6. Ами цените на уроците варират - зависи от даскала. За теб е важно да намериш такъв. Но за да запълниш времето ползвай наличните ресурси - в интернет има доста такива. Препоръчвам книжките на Юли Марков, провери в сайта на @Baby Thomas. Като за начало си научи акордите и акомпаниментите, другото ще дойде с времето. Естествено че с даскал е по-добре, нищо не може да го замени, но за да не губиш време рови навсякъде. И най-важното - слушай си музиката, слушай я много и не се отказвай! P.S Какво разбра за МУЗИКАТА от изпита по ФИЗИКА?!
  7. Здравейте съфорумници! Lick Library правят наистина готини DVD-та, в които показват най-различни трикове, техники и пинизи, с които помагат на китаристите. Наскоро с 300 зора се докопах до 2 от DVD-тата. 1-то - Harmony & Theory Basics ме извади от калта, в която бях затънал и доста ми разшири музикалния кръгозор. Отправям тази молба към всеки, който може да помогне - нуждая се от линкове или съвети откъде мога да намеря повечето от уроците на Lick Library. Благодаря!
  8. Аз съм с пъти по-недисциплиниран. Хванах инструмента от година и принципно свиря всяка вечер. Гадното е, че рядко си поставям цел - понякога правя упражнения, понякога слухарствам и вадя песни, понякога сядам пред компа за някой видеоурок. И ето че сега като си спомня за нивото, на което бях преди месец-два, разбирам, че нямам грам напредък. Даже напротив - песните дето преди не ги бърках сега сгафвам на 3-4 места. За това съм твърдо на мнението, че ако искаш да имаш положителен напредък, трябва да работиш системно, всмисъл да си поставиш цел, да си измислиш програма и най-важното - да не търсиш лесните пътища, защото такива в живота рядко има, а в музиката - почти не.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.