Raxus Публикувано Август 12, 2009 Публикувано Август 12, 2009 Така. Търся си материал за електрическа китара. Формата мисля да бъде типичен експлорър. Гриф сум си намерил, обаче проблема е, че никаде в Пловдив не мога да намеря дърводелец, които да ми изреже тялото. Аз търся липа или бреза като дървесина, защотото иначе, когато седи на колан е се килва на една страна. Дървесината на грифа е бук. ПОмогнете ми, защото проекта притърпява голям застой, а аз искам да продължавам напраде ,защото ми става все по интересно. Благодаря ви предварително Цитирай
BassTraffic Отговорено Август 12, 2009 Отговорено Август 12, 2009 Елша (Alder) интересува ли те? К. Димитров Цитирай
edgecrusher Отговорено Август 12, 2009 Отговорено Август 12, 2009 Това дали ще ти увисва грифа не зависи точно от вида дървесина. Мислил ли си да си поръчаш готово изрязано тяло (Ще струва 200-300лв.) или в по-добрия случай да се обърнеш към квалифицираните хора тук във форума? Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Август 12, 2009 Отговорено Август 12, 2009 Ако искаш хубава китара се обърни към някой лютиер. Веднъж говорих с един твой съгражданин - Иван Вълчинов за Експлорър за лява ръка от махагон с фиксиран бридж, гриф с болтове, 24 прагчета и два хъмбъкъра. Все още не съм се отказал от идеята. Ако искаш пиши едно ЛС за някои подробности като цена, срокове, телефон за връцка с Вълчинов... Цитирай
Vrnko Отговорено Август 19, 2009 Отговорено Август 19, 2009 А някой да знае от къде човек може да си намери хубав материал за китара? Интересува ме конкретно махагон като материал - за тяло т.е ще трябва да си е прилична дъска. Цитирай
vlex Отговорено Август 22, 2009 Отговорено Август 22, 2009 Всъщност има значение дали ще ти се килка грифът - в случая ще става. Особено комбинация липа-бук. Просто букът е в пъти по-плътна дървесина от липата и съответно ще премести центъра на тежеста по-близо до главата на грифа, а оттам и ще ти се килка китарата като я оставиш само на колан. Може би елшата ще е добър вариант, за да балансира малко. Поздрави, Влад Цитирай
Raxus Отговорено Август 22, 2009 Автор Отговорено Август 22, 2009 Всичко зависи от тежеста на грифа, не от дървесината.имах възможността да сравня с 2 други грифа и моя е сравнително лек. Плюс това за тяло като експлорър, мисля че трябва да е от по лека дървесина. А иначе благодаря на всички да препоръките. Успях да си намеря дървесина (липа), но я замених с бреза. Вече дадох на един лютиер да ми изреже тялото. В момента ме вълнува друго-има ли смисъл да продълва да баицвам фингърборда за да придобие по тъмен цвят, имитация на палисандър, или да дам да ми сменят целия фингърборд наново. Цитирай
vlex Отговорено Август 23, 2009 Отговорено Август 23, 2009 (Редактирано) Всичко зависи от тежеста на грифа, не от дървесината. Щом си рекъл... Позрави, Влад П.П. Сори за правилото за цитирането... Редактирано Август 23, 2009 от vlex Цитирай
carnalsoul Отговорено Август 23, 2009 Отговорено Август 23, 2009 Кисов малко се изхвърляш пич ... в темата ти писаха хора , които имат доста повече опит от теб (във всички случаи) , ми слушай ги бе . Цитирай
Vrnko Отговорено Август 23, 2009 Отговорено Август 23, 2009 а махагон интересува ли те? Ако въпросът е към мен - точно махагон е материалът който ме интересува. Цитирай
Georgi Georgiev Отговорено Октомври 22, 2009 Отговорено Октомври 22, 2009 Продавам добре изсъхнал 15-17 г орех на дъски. Дебелината е от 3.5 до 7 см ,дължина до 2 м широчина до 45 см. Цитирай
Recommended Posts