Jump to content
Българският форум за музиканти

Китарен звук тип King's X


bulby

Recommended Posts

СЕМПЪЛ

 

Бях тръгнал преди няколко месеца да правя парче, което да наподобява като звук и усещане по-късния период на King's X (Tape Head '98). Бързичко го зарязах недовършено, но ето семпъл да кажете звука как ви се струва.

 

Използвах правена китара с PRS форма (25"), твърдо тяло, болт-он и Dimarzio PAF Pro на бридж адаптер ---> Behringer преамп ----> M-audio Audiophie 192 карта ---> Amplitube 2.1

 

Симулациите са маршалски крънч в левия канал и modern hi-gain амп с намален гейн и phaser ефект в десния канал. За солото не помня каква беше блендата, то е на no-name нек адаптера.

 

Барабаните са Superior Drummer 2.0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звукът като тембър е готин, но амплитюб никога не ми е харесвал, защото когато и аз съм се мъчил да правя звук с него, винаги китарата ми е звучала като със запушен нос, един вид. И тук го има нещо такова, въпреки че е много по-добре от моите опити.

 

Иначе песничката звучи много добре - завърши я! Ще се радвам да я чуя :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятно парче. :( Семпло и въздействащо. Напомня нещо средно между Katatonia и A Perfect Circle... като изключим солото.

Звукът е екстра на китарите. Развърти този на барабаните. Много си личи "звука" на Superior 2.0. :)

 

П.п. И махни солото, пък си го продължи както си е тръгнало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то и бас няма в момента, принципно трябва да се заиграя, но сега разни други неща са ми в главата та ще видим :)

 

Икарус - Ами аз пък само Amplitube май харесвам, Guitar Rig ми звучи много дигитално и бъгаво, на Revalver пък само някои симулации ми харесват. Бе друго си е с истинска лампа и як мик, но като няма и така става ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Бе аз и трите ги ръчках по едно време, и на трите не им хванах спатиите, и зае***х цялата работа. Така или иначе бива де :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супериора има добри банки,но иска мнооого бъзик,а аз нямам нерви за него-затова ползвам адитив дръмс.А иначе по мое мнение ГТР3 има по-добри драйвове.За дистовете мнението ми е по-друго-там също има голям потенциал,но е като супериора-може с готини да търсиш "идеалния" звук :) >Солото може да го пробваш с ревалвер 3-там на 1/18 има много добра симулация на лампи/ако търсиш този ефект/.И обърни внимание на микса-солото според мен трябва да е някъде около 12 часа-ама,айде стига съм додявал,то и аз щом взех да давам акъли,накъде отиват нещата....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Абе хубаво, ама някой да знае пиниз как да си запазвам пресетите на тоя Revalver 3, щото като съм с обнародваната версия, нещо се запивам.

 

П.П. На Лично съобщение, ако има познали верния отговор. :) Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре си им влязъл в кожата. Солото нарочно е пратено в единия канал и няма нужда да е "на 12" часа", но на мен ми идва силно, а и към края има нужда от пресвирване, май ;) Липсват два канала бас - чист и с драйв.

Довърши го - гот е!

Ако не бързаш мога да пробвам да запиша някакъв бас отгоре, но след като ми върнат компютъра от ъпгрейд

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разбойник - Солото има нужда да го изсвири кадърен китарист :) Ще е яко да запишеш бас, само дето скоро не ми се очертава време да го работя това парче, понеже се занимавам с други неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Мога да го запиша, пък ти го довършвай когато имаш време. Ако решиш драсни едно лично, че следващия път като се сетя да отворя тази тема може вече да имаме внуци :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.