Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

И аз се чудех между тва, vintage sunburst и flame iced tea. Иначе тютюневия бърст на други снимки ми изглежда по-червеникав, а тук е жълтеникав като другите две разцветки и затова се чудех...

Мерси :)

Отговорено

^^ сигурен съм, че е за пружините на Флойда или флуктрум тремолото.

И в двата варианта съм виждал сетнати китари, но не знам каква е разликата.

Опъна явно е различен заради ъгъла, но нека някой по-наясно обясни.

Отговорено

Ахааа. Разбрах - става дума за това, когато трите прижини са в единия случай успоредни, във втория двете крайни са закачени за "spring claw" (на това не можах да му измисля българско заглавие :) ) по-близо до средната. В този случай (втория) двете крайни пружини са опънати по-силно което прави по-стабилно тремолото (и малко по-трудно за натискане на ръчката). Има и обратен вариант - пружините са закачени през един зъб за назъбената пластина, а при блока на тремолото са захванати една до друга. Този обаче според мен е най-непрепоръчителен, понеже блока трябва да бъде дърпан от пружините равномерно (по цялата му ширина), а в сучая пружините са закачени в средната му част и така се получава по-голяма нестабилност.

Отговорено

От много време се каня да си взема някакъв експлорър и съм се спрял на няколко модела. Въпросът е, че реално никога не съм хващал подобно нещо. Дали някой притежател на експлорърче би бил така добър да ме приютни за половин-един час да го пипна и усетя?

• 2 weeks later...
Отговорено

Имам намерение да си купя еквалайзер педалче, и съм се спрял на Boss Ge-7..

Нека някой ако го има да сподели впечатления, също вийдам и еквалайзерчета от други производители на доста по-ниски цени, с какво те са по-зле ?

Ще се радвам ако мога да получа всякаква полезна информация :hysterical:

Отговорено

Със сигурност голяма част от цената играе и марката Boss :punk_guitar:

Нямам впечатления, но само да те насоча, че съм чел хубави неща за еквалайзерите на Artec.