azzinoth1126 Публикувано Август 6, 2009 Share Публикувано Август 6, 2009 Смених адаптерите на баса си с EMG, но въртящата се част на потенциометрите идващи с EMG-тата е по-широка и по-дълга от тази на старите потенциометри. Проблема е, че никъде не мога да намеря подходящи врътки за новите потенциометри, всички са твърде тесни за да влязат. Въпроса ми е някои тук сменял ли е адаптери с EMG-та и какви врътки е използвал след това? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Август 6, 2009 Share Отговорено Август 6, 2009 Предполагам, че врътките които имаш ти са за шлиц - назъбени, а потенциометрите на ЕМГ са кръгли за болтче. Ако шлицът ти е пласмасов можеш леко да изтъркаш шлица, за да влезе капачката на потенциометъра. В противен случай мисля, че в xxxx продават капачки, но търси такива с болтче. Алтернатива ти е ибей. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
azzinoth1126 Отговорено Август 6, 2009 Автор Share Отговорено Август 6, 2009 Точно такива са на EMG-тата , не виждам дупка за болтче Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mefistofel82 Отговорено Август 6, 2009 Share Отговорено Август 6, 2009 При такива потенциометри болтчето при затягането си се притиска плътно към оста на пота и по този начин се прикрепя капачката. Дори би било добре след като намериш подходяща капачка да видиш какво и е болтчето и ако не е с остър връх да го смениш с такова (така според мен се закрепя по здраво от чисто механична гледна точка). Капачки като за тези потове (така като ги гледам на снимката оста им е 6 мм) съм намирал из почти всеки магазин за радиочасти, отделен остава въпроса дали ще ти харесат на външен вид. Вариант е и както Nikifena каза да престържеш старите си кнобове, стига да го позволяват. УСПЕХ!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Linchpin Отговорено Август 6, 2009 Share Отговорено Август 6, 2009 Врътките на потенциометрите са с шлици, със засечка, с цанга или с винт. В твоят случай очевадно отпадат вариантите шлиц и засечка, т.е. трябва да си вземеш с цанга или с винт. За винта въобще не е необходимо да има отвор за болтчето-като го стегнеш триенето е достатъчно за да върти дорника на потенциометъра, т.е. да си върши работата. Предполагам, че и диаметъра на дорника е стандартен, така, че пообиколи магазините за електронни компненти и си харесай врътки по твой вкус. Аз лично бих предпочел с цанги, макар да са малко по-скъпи от останалите! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
azzinoth1126 Отговорено Август 6, 2009 Автор Share Отговорено Август 6, 2009 Благодаря на всички за помощта Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts