Djinjifila Публикувано Август 2, 2009 Share Публикувано Август 2, 2009 Здравейте.... Първо се извинявам , че досаждам с въпросите си , но незнам кой друг да питам. Имам желание в близко време да започна уроци по пиано и знам , че за целта ще трябва да се упражнявам , което води до момента да имам пиано вкъщи. Нямам достатъчно място вкъщи за истинско пиано и затова съм се насочил към синтезатор , но понеже нищо не разбирам ще помоля някой да ми помогне/обясни. Начинаещ съм и затова на първо време не искам нео свръх - функционално и професионално , затова няма да се изхвърлям с нещо такова и а много пари. Предполагам , че ще мога да отделя до 1000 лв. на първо време и ако може да ми препоръчате модели и да ми кажете от къде мога да ги закупя ще съм много благодарен. Приемам предложения както за по - евтини модели , така и за по - скъпи в рамките на 1000 - те лева. Ако може да ми се предложи най - доброто до тези пари кат омодели в съотношение цена / качество / звук / фуннкционалност. Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Djinjifila Отговорено Август 2, 2009 Автор Share Отговорено Август 2, 2009 Само забравих да спомена и по възможност да има възможност за връзка с PC и каквито други функции е възможно в рамките на тези пари. Извинявам се за двойния пост , но не намерих бутона EDIT.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Кика Отговорено Август 3, 2009 Share Отговорено Август 3, 2009 А горе-долу какъв стил искаш да свириш? Иначе въпросът ти е много общо зададен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zombie Отговорено Август 8, 2009 Share Отговорено Август 8, 2009 Какъв стил иска да свири? Човекът иска да ЗАПОЧНЕ да свири. А и отделно, синтезаторите не са като китарите (различни адаптери и т.н.), клавиатурата е една и универсална, разликите могат да бъдат в това до колко е пианистична клавиатурата и в звуците на конкретната марка, които са вградени. Тоест е неприемливо да се пита какъв стил иска да свири, защото може да го свири първо, когато се научи, второ - на всяка една клавиатура. За конретни марки няма да ти говоря, понеже не съм толкова навътре в нещата, но бих те посъветвала да внимаваш при избора си, какъв ще е натиска на клавишите. С други думи, гледай да се доближава максимално до този на пианото (така наречените пианистични клавиатури). Успех и дерзай! Марина Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro2bg Отговорено Август 8, 2009 Share Отговорено Август 8, 2009 За уроци по пиано ще ти трябва инструмент с хамър клавиатура или истинско пиано. Има много подобни теми, намери ги и ще се ориентираш в обстановката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Neven Отговорено Август 8, 2009 Share Отговорено Август 8, 2009 Без да претендирам че разбирам, ако ще е само за звук пиано, бих препоръчал хубава миди клавиатура , а останалото един комп и малко софтуер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Август 9, 2009 Share Отговорено Август 9, 2009 Като не-клавирист и аз бих ти препоръчал една MIDI клавиатура, но в този случай ще подминеш момента с хамър клавишите, което не знам дали при теб ще е критерий. Има модели на Casio като например CDP-200 модела, който ще ти свърши работа за домашни условия. Това е дигитално пиано и е последовател на това, което аз имам удома - CDP-100. Цената не мога да я кажа с точност, но е малко над 1000, ако не ме лъжат спомените. Ето и как изглежда: Ако се поинтересуваш, можеш да го намериш във музикална къща Фактор, доколкото помня. Там можеш и да го тестваш без проблеми, стига да знаеш какво искаш от него. То ти дава възможност да го използваш и като MIDI клавиатура. Ако цената на този модел ти е проблем, можеш да се насочиш към модел CDP-100. Цената му е около 800-900лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyko Lisichkov Отговорено Август 9, 2009 Share Отговорено Август 9, 2009 Аз пък бих ти препоръчал Yamaha mm6, ако не държиш на пълна клавиатура 88 клавиша. Просто саунда е много по-добре от всяко Касио в ценовия диапазон. Иначе по принцип хвалят клавиатурите на Casio Privia, което винаги можеш да вържеш по миди път с компа и да ползваш по-добри звуци. Вградените не ми харесват, но като няма риба - и ракът е риба... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Август 9, 2009 Share Отговорено Август 9, 2009 Много добра препоръка. Цял ден гледам видеота с презентации на въпросния синт. 61 клавиша, добри банки, идеален за ценовия си клас. И най-важното - ЛЕК Е като перце Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro2bg Отговорено Август 9, 2009 Share Отговорено Август 9, 2009 Но е с меки клавиши и на момчето няма да му свърши работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Август 9, 2009 Share Отговорено Август 9, 2009 Ако ще учиш пиано, ти трябва именно пиано! Не си търси "синтезатор" (зад тази дума стоят много и съвършено различни инструменти, но рядко - пиана). За преносимост и ограничено място в къщи, си търси дигитално пиано. (Така се води официално този клас електронни инструменти, 'digital pianos'). Защото имат клавиатура с отзивчивост и усещане като пианото - най-често с механика (с действие на чукчета), а също и звук, който най-успешно наподобява акустичното пиано. Отличен пример са серията Clavinova на Yamaha, особено фамилията CLP - те са си, погледнато отвсякъде, истински пиана. Между тях има и достатъчно елегантни / компактни, че да не заемат много място. Вярно, малко скъпички са за бюджета ти, но моделът YDP 140 е най-евтин в класа, би излязъл към 1500 лв и е идеален за начинаещ (и не само) пианист, ако имаш токлова местенце в стаята (потърси го в Гугъл да го видиш). За съвсем компактни и преносими нужди (и все пак - 'истинско' пиано) препоръчвам моделите известни като 'сценично пиано' (stage pianos). При Yamaha отличен за твоите нужди е P85 (намери го в Гугъл и добре го разгледай) - има си отзивчивата клавиатура с чукова механика като пиано, има си звук на (почти) истинско пиано (и още 10-тина полезни гласа на електрически пиана, органи, щрайхове и пр) и може да управлява като MIDI клавиатура всякакви гласове и синтезатори в компютъра ти - а е съвсем компактно и преносимо. И цената му ще ти хареса - съвсем мъничко над 1000 лева (но си струва екстрата над твоя лимит). Всички големи марки електронни инструменти (Roland, Casio, Kawai, KORG и пр.) имат съответни модели в същите класове 'digital pianos' и 'stage pianos' - може да се огледат и техни модели, но аз по-малко ги познавам. На YDP140, CLP320 и P85 лично съм свирил доста и ми харесват (но, признавам, не съм пианист). Yamaha не случайно доминират световните пазари, а в пианата конкретно ми се струва, че водят в съотношението качество/цена. - - - Всичко това е в случай, че искаш да свириш на пиано. Ако искаш да свириш на "клавишни" (keyboards) - обща култура за съвременна популярна музика на синтезатор, орган и малко пиано и всичко друго - тогава горното не важи. Всяка евтина клавиатура с поне 60-тина клавиша нормална големина и MIDI изходи ще ти свърши работа, поне през първите година-две докато се учиш. Може и да е Casio за 500 лева или дори 'куча марка' за 200. Отзивчивостта на клавиатурата има много по-малко значение, гласовете - също (а по-добри гласове винаги можеш да вадиш от компютъра, с подходящи библиотеки). Ще спестиш много пари и малко място в къщи. Сам решаваш, според амбициите си на какво искаш да се учиш - На слука! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Август 10, 2009 Share Отговорено Август 10, 2009 Допълнение: Информацията ми е малко стара (вчера писах по памет) и ограничена само до модели Yamaha, които познавам. Оказва се, че те имат и още по-евтин модел 'сценично' пиано NP30, който ще ти е съвсем в бюджета и е много лек и компактен. Но има и много други модели от други фирми, от които можеш да избираш - ето какво открих с едно бързо търсене в Гугъл: http://www.gear4music.com/Digital_Pianos/A...tal_Pianos.html Това ще те ориентира в модели (има всички поризводители) и цени - а после можеш да си потърсиш местен вносител или да си изпишеш от чужбина. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyko Lisichkov Отговорено Август 10, 2009 Share Отговорено Август 10, 2009 Да, съгласен съм, че ММ6 или какъвто и да е друг синтезатор с 61 клавиша няма клавиатура, съпоставима с тази на пиано, НО! Погледнете обективно нещата - стейдж пиано с висококачествено семплирани инструменти и хубава клавиатура струва доста пари и определено надвишава сумата, която автора е посочил. Много удобен вариант е синтезатор с 61 клавиша, имащ разнообразни възможности и доста по-добри звуци, да бъде свързан с хубава миди клавиатура 88 клавиша. Излиза по-евтино от дигитално пиано и много по функционално - вкъщи се свири с тежката клавиатура, а когато трябва да се свири по репетиции, малки участия, халтури, купони и тн се носи само синта, който в крайна сметка тежи 5 кг. В общи линии и вълкът сит, и агнето цяло. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Djinjifila Отговорено Август 11, 2009 Автор Share Отговорено Август 11, 2009 Благодаря много за предложенията и съветите. Със сигурност ще ми бъдат полезни. Искам да попитам дали някой от вас има наблюдения върху следните модели. Аз ще погледна и всичко предложено дотук , но все пак: http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3350 http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3349 http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3348 Ако някой има наблюдения моля , нека каже. И предлолагам стативите не вървят с тези пиана , но все пак. Благодаря предварително на всички и благодаря за инфото дотук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolyo b Отговорено Август 20, 2009 Share Отговорено Август 20, 2009 Благодаря много за предложенията и съветите. Със сигурност ще ми бъдат полезни. Искам да попитам дали някой от вас има наблюдения върху следните модели. Аз ще погледна и всичко предложено дотук , но все пак: http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3350 http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3349 http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3348 Ако някой има наблюдения моля , нека каже. И предлолагам стативите не вървят с тези пиана , но все пак. Благодаря предварително на всички и благодаря за инфото дотук. Здравей, мисля, че вярно си се ориентирал, но съвета ми е да следваш принципа за клавиатура - "хамър механика", ако разбира се искаш да учиш пиано. Всеки друг вариант би бил компромисен и няма да е полезен за целта, която преследваш. Търси си YAMAHA, дори да е по-старичка, но пък печелиш прекрасна клавиатура, което всъщност е по-същественото. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts