Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, напоследък се заглеждам по тази марка китари. Доста изчетох и прегледах из нета, но бих искал да чуя /видя/ нещо от първа ръка. Така ,че има ли някой притежател на китара Carvin ,пипал ли е някой такъв инструмент и какво ви впечетленията?

Моята стилова ориентация е от хард рок през хеви до пауър метал, така че ме интересуват моделите - Solidbody Electric Guitar.

А има ли представител на марката в Бг.?

Отговорено

Ако нямаш кой да ти я донесе от щатите

по добре се ориентирай към нещо от БГ пазара

колкото и да е ограничен

Иначе са доста евтини китари за качеството което предлагат, а и един от най-добрите китаристи в света

свири с тази марка китари Tony MacAlpine :)

carvin

избираш една от тук и вземай

имаш и опция за custom която няма да излезе много скъпо също

все пак не си и казал за какви ценови граници става въпрос

Успех от мен :thx:

Отговорено (Редактирано)

Carvin са супер китари!

Нямам личен опит с тях за съжаление, но мечтата ми е някой ден, да си

поръчам custom инструмент от тях (има такава опция на сайта им).

Преди време РФ бяха вносители на китари и ампове Сarvin, даже имаха в магазина си

една китара като на Tony Macalpine.

Редактирано от DILETANT
Отговорено

Благодаря много за бързите отговори. Както споменах ,прегледах доста инфо от нета на така познатите ни сайтове,но се надявах някой от форума да притежава такава китара и да сподели мнение от първа ръка. Все пак не чух и не четох лоши мнения за тази марка, и явно няма да сбъркам ако поръчам на сляпо /без да пипна инструмента/.

Отговорено

Мен отдавна са ме привлекли Ibanez, но сега явно не са останали известни китаристи при Carvin и ще трябва да се жертвам :cheers2: .

Да не се откланяме от темата.

Отговорено
...99,99% съм убеден че е само за USA, CANADA

Недей да бъдеш толкова убеден (да, с 'у' се пише). Имат директни риселъри в ЮК и Украйна и още къде ли не. Пиша тия две места, защото пращах мой приятел в Киев да ги пипне, а имам друг агент в ЮК, който ще ми донесе една като смогна с парите. :)

Преди няколко години имаше писано за новия тогава модел CT6. Някои съфорумци бяха го пипали по NAMM-подобните изложения и имаше отзиви. Естествено само добри, това са супер яки китари! :cheers2:

Отговорено (Редактирано)

Най-близкия дилър е в Сърбия според сайта им :cheers2: -

http://www.player.co.yu/

Иначе и аз се ослушвам за някое DC -

http://www.carvinguitars.com/guitars-in-st...p?Serial=106112

П.С.Само дето не видях да продават китари братята сърби :)

Редактирано от рахата
  • 2 weeks later...
Отговорено

014154722-big.jpg

Ето тази красавица пристигна днес и мога да споделя мнение от първа ръка, за 2 часа допир с нея. Доста наподобява Фендера ми /Fender American Special Mahogany Stratocaster HSS/ като усещане ,когато свиря. Дотук обаче с приликите,звука е коренно различен, доста по-хеви ориентиран. Много удобен инструмент, без нужда от привикване към него ,просто го званах и засвирих ,все едно съм свирил само с тази китара. Естествено китара пристигна перфектно сетъпната, но това си га пишеше на сайта.За друго не се сещам в момента.

Ето спецификациите:

C66C

Contour 66 Premier Bolt-On Neck Guitar with Floyd Rose Tremolo

QTB4 - Sapphire Blue Quilt

MAH - Maple Neck/Mahogany Body

BMNH - Birdseye Maple (Non-Painted)

LN - Floyd Rose Locking Nut

ABD - Abalone Dot Inlays

BMF - Birdseye Maple Fingerboard

STF - Stainless Med-Jumbo Frets .048" H .103" W

R14 - 12in Fretboard Radius

Sperzel Locking Tuners

General Specifications:

construction bolt-on neck

scale length 25.5"

fingerboard radius 12" radius

neck width 1.69" wide @ nut, 2.22" wide @ 22th fret

dimensions 38.75" long, 12.5" wide body, 1.72" thick body

weight 7.25 lbs

Отговорено

Честито колега :whistle:

Кажи нещо и за карвинските адаптери ицената ако не е проблем.

Китарата къстъм модел ли е или от стандартните им серии?

Отговорено (Редактирано)

Честито колега!

Само лошото е,че Русе ми е далече,иначе щях да се самопоканя за да я пипна :whistle:

П.С.Ако можеш да напишеш как си я поръчал-от сайта им или с приятел от някъде и колко време я чака?

Редактирано от рахата
Отговорено

HRS, китарата е къстъм, но е в стандартите на "Contour 66 Premier"

Адаптрите да с голям аутпут ,според мен като Дънкан JB или Димарцио eвo159 ,но с повече високи.Цената е малко над 1500$,без допълнителните му разходи ,докато пристигне при мен,които също са доста.

Рахата, китарата е поръчана в Щатите.Чаках я 2 седмици. След това ми я донесе приятел. За съжаление има доста високи такси и това я оскъпява с още 9%. Препоръчвам да не се поръчва от човек в Калифорния,защото вече втори път плащам тези такси,но при мен няма как иначе.