Fashion Публикувано Август 1, 2009 Публикувано Август 1, 2009 Здравейте, напоследък се заглеждам по тази марка китари. Доста изчетох и прегледах из нета, но бих искал да чуя /видя/ нещо от първа ръка. Така ,че има ли някой притежател на китара Carvin ,пипал ли е някой такъв инструмент и какво ви впечетленията? Моята стилова ориентация е от хард рок през хеви до пауър метал, така че ме интересуват моделите - Solidbody Electric Guitar. А има ли представител на марката в Бг.? Цитирай
Rezachka Отговорено Август 1, 2009 Отговорено Август 1, 2009 Аз лично мнение не мога да израся щото не съм запознат, но мога да ти помогна с едни линкче http://reviews.harmony-central.com/reviews...ar/brand/Carvin Цитирай
vandenplas Отговорено Август 1, 2009 Отговорено Август 1, 2009 Ако нямаш кой да ти я донесе от щатите по добре се ориентирай към нещо от БГ пазара колкото и да е ограничен Иначе са доста евтини китари за качеството което предлагат, а и един от най-добрите китаристи в света свири с тази марка китари Tony MacAlpine carvin избираш една от тук и вземай имаш и опция за custom която няма да излезе много скъпо също все пак не си и казал за какви ценови граници става въпрос Успех от мен Цитирай
DILETANT Отговорено Август 1, 2009 Отговорено Август 1, 2009 (Редактирано) Carvin са супер китари! Нямам личен опит с тях за съжаление, но мечтата ми е някой ден, да си поръчам custom инструмент от тях (има такава опция на сайта им). Преди време РФ бяха вносители на китари и ампове Сarvin, даже имаха в магазина си една китара като на Tony Macalpine. Редактирано Август 1, 2009 от DILETANT Цитирай
Fashion Отговорено Август 1, 2009 Автор Отговорено Август 1, 2009 Благодаря много за бързите отговори. Както споменах ,прегледах доста инфо от нета на така познатите ни сайтове,но се надявах някой от форума да притежава такава китара и да сподели мнение от първа ръка. Все пак не чух и не четох лоши мнения за тази марка, и явно няма да сбъркам ако поръчам на сляпо /без да пипна инструмента/. Цитирай
niki_jem Отговорено Август 1, 2009 Отговорено Август 1, 2009 Tony Macalpine вече е в редиците на IBANEZ!!! А относно поръчки от сайта на Carvin 99,99% съм обеден че е само за USA , CANADA Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Август 1, 2009 Отговорено Август 1, 2009 ^ True. Едно време Марти Фридман се вясваше с Carvin, даже на прослушването за Megadeth е бил с такава. В момента и Марти е с Ibanez Цитирай
Fashion Отговорено Август 1, 2009 Автор Отговорено Август 1, 2009 Мен отдавна са ме привлекли Ibanez, но сега явно не са останали известни китаристи при Carvin и ще трябва да се жертвам . Да не се откланяме от темата. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 1, 2009 Отговорено Август 1, 2009 ...99,99% съм убеден че е само за USA, CANADA Недей да бъдеш толкова убеден (да, с 'у' се пише). Имат директни риселъри в ЮК и Украйна и още къде ли не. Пиша тия две места, защото пращах мой приятел в Киев да ги пипне, а имам друг агент в ЮК, който ще ми донесе една като смогна с парите. Преди няколко години имаше писано за новия тогава модел CT6. Някои съфорумци бяха го пипали по NAMM-подобните изложения и имаше отзиви. Естествено само добри, това са супер яки китари! Цитирай
рахата Отговорено Август 1, 2009 Отговорено Август 1, 2009 (Редактирано) Най-близкия дилър е в Сърбия според сайта им - http://www.player.co.yu/ Иначе и аз се ослушвам за някое DC - http://www.carvinguitars.com/guitars-in-st...p?Serial=106112 П.С.Само дето не видях да продават китари братята сърби Редактирано Август 1, 2009 от рахата Цитирай
solo5 Отговорено Август 2, 2009 Отговорено Август 2, 2009 Божественият Jason Becker свиреше с Carvin навремето Jason Becker - Cacophony Solo Carvin NAMM 2009 new Guitars and Amps featuring Steve Vai Цитирай
Fashion Отговорено Август 12, 2009 Автор Отговорено Август 12, 2009 Ето тази красавица пристигна днес и мога да споделя мнение от първа ръка, за 2 часа допир с нея. Доста наподобява Фендера ми /Fender American Special Mahogany Stratocaster HSS/ като усещане ,когато свиря. Дотук обаче с приликите,звука е коренно различен, доста по-хеви ориентиран. Много удобен инструмент, без нужда от привикване към него ,просто го званах и засвирих ,все едно съм свирил само с тази китара. Естествено китара пристигна перфектно сетъпната, но това си га пишеше на сайта.За друго не се сещам в момента. Ето спецификациите: C66C Contour 66 Premier Bolt-On Neck Guitar with Floyd Rose Tremolo QTB4 - Sapphire Blue Quilt MAH - Maple Neck/Mahogany Body BMNH - Birdseye Maple (Non-Painted) LN - Floyd Rose Locking Nut ABD - Abalone Dot Inlays BMF - Birdseye Maple Fingerboard STF - Stainless Med-Jumbo Frets .048" H .103" W R14 - 12in Fretboard Radius Sperzel Locking Tuners General Specifications: construction bolt-on neck scale length 25.5" fingerboard radius 12" radius neck width 1.69" wide @ nut, 2.22" wide @ 22th fret dimensions 38.75" long, 12.5" wide body, 1.72" thick body weight 7.25 lbs Цитирай
HRS Отговорено Август 12, 2009 Отговорено Август 12, 2009 Честито колега Кажи нещо и за карвинските адаптери ицената ако не е проблем. Китарата къстъм модел ли е или от стандартните им серии? Цитирай
рахата Отговорено Август 12, 2009 Отговорено Август 12, 2009 (Редактирано) Честито колега! Само лошото е,че Русе ми е далече,иначе щях да се самопоканя за да я пипна П.С.Ако можеш да напишеш как си я поръчал-от сайта им или с приятел от някъде и колко време я чака? Редактирано Август 12, 2009 от рахата Цитирай
Fashion Отговорено Август 12, 2009 Автор Отговорено Август 12, 2009 HRS, китарата е къстъм, но е в стандартите на "Contour 66 Premier" Адаптрите да с голям аутпут ,според мен като Дънкан JB или Димарцио eвo159 ,но с повече високи.Цената е малко над 1500$,без допълнителните му разходи ,докато пристигне при мен,които също са доста. Рахата, китарата е поръчана в Щатите.Чаках я 2 седмици. След това ми я донесе приятел. За съжаление има доста високи такси и това я оскъпява с още 9%. Препоръчвам да не се поръчва от човек в Калифорния,защото вече втори път плащам тези такси,но при мен няма как иначе. Цитирай
Recommended Posts