Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да напредна още със свренето?


Recommended Posts

Здравейте :) От доста време следя форума и реших и аз да се регна... Имам проблем

 

От около 8-9 месеца свиря редовно по 40 минути - Единици, двойки, тройки и парадидли, но нямам особено голям напредък... това и със ръцете и със краката го правя точно със метронома

 

примерно цъкам си метронома на 60 bpm и започвам упражнения ако не на барабаните то на столчето и си разцъквам от 40 до 60-70 минути.. зависи

 

Искам да ми дадете някакви съвети ? искам да придобия добър контрол, бързина за някой неща, които искам да изсвиря когато правя тремолота и разни такива неща

 

доста съм се отчаял.. :/ ще се радвам ако няма лични нападки

 

Благодаря предварително!

Редактирано от Drumpire
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокси,бе човек :)Няма нужда от отчайване,всеки има такива периоди :rockon:По принцип всяко упражнение е добре да се свири в поне няколко темпа-максимално бавно,колкото то позволява,защото се случва така,че барабанистите заучаваме ритми и упражнения доста често в по-бързи темпа или просто ни е удобно да свирим в средно до бързо темпо и когато трябва да свирим в бавно изведнъж се оказва,че клатим с тенденция да забързваме или още по-лошото е,когато не ни излизат чисто нотните стойности в супер бавни темпа.Разбира се,заедно с това аз се опитвам да се форсирам и да достигам максимални темпа,НО докато мога да свиря чисто,защото замазването не го броя за свирене.Това действа при мен,както и смяна на музиката която слушам и свиря,смяна на упражненията,променям положението на части от комплекта си,като по този начин се провокирам да усвоя новата подредба и така.

Но не превръщай нещата в голяма драма,в крайна сметка музиката не е спорт,макар че всеки иска да става по-добър.Свири си с кеф и това е :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми е напълно ясно че музиката не е спорт.. но просто се налага да свиря неща които немога заради темпото...

значи нямам никакви проблеми със бавните темпа от 40 bpm да речем до 120 bpm

но от там нататъка става леко шит.. а контрола и бързината си стоят на едно място

вече упражнявам сумати упражнения близо близо 9 месеца и няма подобрение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пловдив е музикален град,със сигурност лесно ще намериш учител,който да види как свириш и да ти посочи грешките и съответното ще ти покаже и нови неща,които не знаеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз сам на същото положение приятельо! И аз немам пари за уроци затова каквото видя в нета него правя макар че е добре наистина да има учител до теб поне що годе влезеш в началото и да усвоиш основните неща. Нещо което бих ти препоръчал както също и колегата по горе е да слушаш колкото се може повече музика- без значение каква - просто слушай до пръсване и след това се опитай да изсвириш същото или да го изсвириш по свой начин, поне при мен това работи. Примерно започни с някаква бавна музичка и после постепенно дигай летвата. Аз да ти кажа повечето от моето свирене така го научих - ваобше не сам ползвал и метрономи и там други, макар че трябва да се ползват- в това сама абсолютно съгласен! А също и друго нещо не забравяй че всичите тея упражнения наистина отнемат време- то не може еи така да стане- продължавай да се упражняваш- само за информация ще ти кажа че на известните имена в музиката (барабанистите от световно ниво им е отнело доста време докато са това което са- мисля че бях 4ул за някой че около 10 години е работил върху даден брейк ли незнам точно за да го усъвършенства!

Тай че продължавай здравата и свири за удоволствие!

Всичко най....... :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е в многото свирене! Колкото се може повече свири и ако имаш достатъчно време отделяй поне по 2 часа за упражнения на RLRLRL, RRLLRRLL, RLRRLRLL, LRLLRLRR, RRLLR, LLRRL... и т.н :hysterical: в интернет има достатъчно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свири с музика и работи върху каквото е необходимо, за да можеш да свириш музиката, която искаш. Само не забравяй, че това, което упражняваш СЕГА, ще има ефект и ще стане естествена част от свиренето ти след около 4-5 месеца (ако не спираш да свириш).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Drumpire ами като за 9 месеца чудесно,ти какво искаш да постигнеш?

 

Мисля че ако си намериш учител по барабани,нещата ще тръгнат малко по бързо ,ако някой около тебе които свири на барабани ти обясни нещата ще е доста по лесно отколкото сам тепърва да откриваш всичко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.