Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Има къси версии, не си търсил достатъчно. Ползвам Лоджик от 6-7 години и никога не съм имал системен дял над 25ГБ. ;)

Или направи ъпдейт на ОС-а до 10.7 и боцвай Logic Pro X. :)

Отговорено (Редактирано)

Да . Изгледах и прочетох доста примери из нета, но никъде  не видях и не намерих как да запазя темпото.

Вариант е да го сложа  във Flex и там да го променя, но е твърде много играчка.Дали има някакъв лесен начин ,както е в Kontakt ?

Редактирано от enuffZnuff
Отговорено (Редактирано)

Мисля че няма. За целта трябва да има time stretch, а XS24 няма такива екстри. Дано семплера да е следващото нещо което apple ще ъпдейтват, че милия си е жива реликва. :)

Редактирано от Дарко
Отговорено (Редактирано)

Не знам какво точно искаш да направиш, но имаш няколко възможности.

1. Отваряш си семплера, Един и вкарваш луупа на клавиатурата (може и директно с издърпване). Гледай в горната част PITCH, който не трябва да е маркиран.

2. Експортваш си луупа като Apple Loop и си го ползваш, което е и по-добър вариант, защото при промяна темпото на песента, автоматично се променя и темпото на луупа.

Но пак казвам - не знам какво искаш да постигнеш.

logicexs.png

Редактирано от misterj
Отговорено

Благодаря за отговора! Но  когато сложа семпъла  и Pitch  е включен  се  получават различните темпа.А когато е изключен звучат еднакво.Няма значение, че са в различни октави . Искаше ми се да  наредя   две октави и да ги просвирвам в реално време без промяна в темпото

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Отговорено

Имам лаишки въпрос, може би свързан с въпроса по-горе. Понеже преминавам от рийпър към лоджик - в Рийпъра си има много удобна опция за забавяне/забързване на аудио файл като се запазва Pitch-a. Само един клик на главния прозорец. Въпроса ми е - има ли такава опция в лоджик - лесно и бързо? Без хиляди настройки и бъзикни, или да си ползвам рийпъра като трябва да забавям? Налага ми се най-често при репетиране на бързи песни, които забавям за да мога да вляза в темпо. Естествено искам тоналността да се запази при забавянето? Някой дали има сходен проблем?

Отговорено (Редактирано)

Това е голяма изненада за мен...наистина съм потресен, толкова излъскана програма, а такъв недостатък.

Разбирам никой да не го прави, но в Reaper е на 2 клика на главния екран, и на всичкото отгоре работи доста прилично :)

Благодаря за отговора все пак. Оценявам го.

П.П. Сега погледнах тоя софт, добре изглежда, ама 40E. Чак толкова май не ми трбява :)

А някое ВСТ което ще се справи?

Редактирано от jkolarov
Отговорено

Не съм го виждал черно на бяло, но логиката ми крещи че няма как да е така.

Ако операционната система е 64 бита ще си ползва всичкия наличен РАМ.