LizBlizkit Публикувано Юли 18, 2005 Публикувано Юли 18, 2005 Като пълен аматьор, мисля, че този software съчетава много добре миди, аудио и семпли /звуци/. Има демо на Джорж Дюк, в което той използва вградения звук на фендер пианото. Ще се радвам ако някой работи с тази програмка и можем да си обменим инфо 1 Цитирай
phile Отговорено Юли 18, 2005 Отговорено Юли 18, 2005 (Редактирано) da, az rabotia na Logic (7.1). Spored men v momenta e nai moshtnia sequencer/host/all-in-one v industriata .. Pitai ako ima neshto Редактирано Юли 18, 2005 от phile Цитирай
phile Отговорено Юли 18, 2005 Отговорено Юли 18, 2005 Сори, но не мога да кирилизирам предния си пост -- изобщо не ми дава опцията да си го редактирам (нямях възможност да пиша на кирилица тогава ) Цитирай
LizBlizkit Отговорено Юли 18, 2005 Автор Отговорено Юли 18, 2005 (Редактирано) Ако работи6 с 7.1 сигурно е с MAC a ne PC, или? Все пак евала, представям си 7 какво е, аз работя на 5.5.1 - последната за PC. Лично аз не съм се задълбочавал w Logic-a, може би ползвам 3-5% от възможностите му, тоест: за запис на аудио, малко ефекти, програмиране на дръмс, щрайхове, пиана и понякога бас, както още и за смесване /това грам не го владея/. Повечето хора nне познават тази програма. На мен ми върши много добра работа, с оглед на скапаната ми машина - CPU 1.2, 256 DDR RAM, 120 HHD /ne e scsi/, sound - Digi 96 - RME + Clock Module - виндОУс 98 Se. Интересното е ,че човека, който ми даде програмата ми оптимизира виндОУс така, че върви като звяр. ПЦ-то зарежда за около 6-7 сек. Пича знаеше какво прави. На 3-тата година виндОУс-а започна да крашира. Единственият ми проблем е когато сложа много софтуерни инструменти /над 10-на, + ефекти на аудио- то, тогава се задъхва. Факт е че сам доста бос , и ще ми е интересно да ме открехне6 на някои неща. Иначе четейки форумите имам чуството , че повечето хора тук са хвърлили по нчколко хилядарки за обурудване, направо се депресирам. Както и да е, ако мислиш, че има нещо интересно, което да ми кажеш ще ми е от голяма полза. Иначе си ползвам разни VST Plugins и други семпли, но като цяло сам зле, включително и обурудването ми, което освен Лоджика е едно миксерче Ямаха , JVC Hi-Fi колони,Миди клавиатурка активна, Bass Ibanez, Acoustic Guitar Yamaha, Electric Guitar Yamaha /тази е за боклука/, ползвам също и Acoustic Guitar Fender и 2 Shure. Не казвам че сам недоволен , но на фона на останалите.... И 2ри въпрос - занимаващ ли се с микс? Редактирано Юли 18, 2005 от LizBlizkit Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 18, 2005 Отговорено Юли 18, 2005 Hi! преди нуендо бачках с лоджик но след като мина на мак взех нуендо.... сега ще я кача да се покефя но..май ми правеше проблеми под ХП ианче съм с криимуаре Луна 2 саунд карта... Цитирай
phile Отговорено Юли 18, 2005 Отговорено Юли 18, 2005 да на Мак съм от '01 и не съм стршно доволен ... Лоджик е наистина убиец... Но не зная какво точно да ти кажа като съвет -- в смисъл ако ти трябва помощ с нещо се обади, така не зня ти какво знаеш и какво не и кое ще ти е полезно и кое не. Аз се занимавам с ел. музика така че виртуални инструменти използвам непрекъснато а микс... ми попрочитам тук и там, но зная колко съм добър все пак ... Моя сетъп и той е доста минимален -- мак г5 2х2, един бакъп драйв FW800, един Мидиман Контролер, един Маки Контролер, едни външен рекордер, един микрофон, една дръм машина която неизползвам изобщо в последно време, един синтезатор, монитори и вичко това въразно в един power conditioner -- предимно виртуални инструменти използвам ... аххх да картата ми е Метрик Хало и имам една китара на заем (разбит шектер мисля, като че ли и тя самата не знае какво точно е била преди години) от приател до като пристигне моята в края на месеца (Налбантов не ме базикай плс радвай се че твойта пристигна), но китарата ми е за да си дрънкам и не записвам де факто... Но прав си за юзерите и Лоджик -- много хора не го знаят а и много го подминават понеже е толкова стара версия -- макар че имам приятели които се кълнат в нея и не искат да я сменят, за последната версия Кюбейс който все пак си остава смешен а и все пак да не забравяме че новите версии на софтуеър обикновнно не са по-леки спрямо рам и цпу, а по тежки но нали са последни версии . И аз съм на последна ам аз съм регистриран с емаджик от '01 и ми е малко логично да си направя ъпгрейд като ми струва стотинки в сравнение с оригиналната цена.. ухх пак с еотплесвам ... Както и да е ... мисълта ми беше че определено не е опция за прескачане и по принцип хора с слаби машини би трябвало да я имат в предвид Аз теб бих те посъветвал да си качиш малко рам-а ... ще ти помогне ... със слаба машина си и рам като че ли тие най големия проблем Ако има нещо с което мога да помогна: питай Цитирай
ipo Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Ще е супер ако знаете някакви торенти ? Тук предполагам , ще може да ги споделяме ?! благодаря Цитирай
BlueZone Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 (Редактирано) Всички библиотеки за GarageBand могат да се ползват и за Logic. Става въпрос за т.нар. Jam Pack-ове. Предполагам знаеш за тях. Повече инфо тук. Виж по торентите. Аз ги ползвам само тях и съм много доволен. И все пак - една такава библиотека е към 7 GB и можеш да си я закупиш в Apple Center Sofia срещу 77 EUR. Мисля, че си струва парите Редактирано Септември 6, 2007 от Chrysalid Цитирай
ipo Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Всички библиотеки за GarageBand могат да се ползват и за Logic. Става въпрос за т.нар. Jam Pack-ове. Предполагам знаеш за тях. Повече инфо тук. Виж по торентите. До тук добре , . ала рия на едно място Освен за библиотеките ,питането ми е и за за програмки , за ефекти ... и за линк-ове примерно .. или поне на кой тракер това си онова си С две думи аз бих пост-нал ако намеря .. за да може другите да не си губят и те времето , да търсят . Пък за пак-овете .. ммдааа .. и все пак това са си 150 лв ,ала хубаво ме подреди сега , като каза ,че си заслужава ама , нали сме БГ- първо ръка да пипне благодаря . Цитирай
niki123bg Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 Ама не четете правилата да му се невиди: 6. Забранява се публикуването на линкове към пиратски софтуер и музика! И други произведения с пиратски произход (като сканирани/копирани книги, филми и т.н.), за които няма разрешения за публикуване на Muzikant.org от притежателя на авторските права. Също така е забранено публичното обявяване на сериини номера, кракове и т.н. Толерираме само музика, която вие сте правили както и такава, която се разпространява безплатно с изричното разрешение на автора. Цитирай
ipo Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 Ама не четете правилата да му се невиди: 6. Забранява се публикуването на линкове към пиратски софтуер и музика! . ОК , добев разбирам ... и все пак не пречи да си пишем кой какво ползва като програми ,за да се ориентираме по-добре, нали така ? Аз исках да попитам и за миди клавиатури и саунд карти , но сигурно не е в този раздел . Мерси Цитирай
Vacheto Отговорено Октомври 9, 2007 Отговорено Октомври 9, 2007 (Редактирано) Разработвам Logic Audio Environments и демо видеа за такива или трикове за самата програма като това тук .Интересува ме има ли някой потребител в BG който да се е апдейтнал на Logic 8?Ако има - търся тестери за новия Hyper Environment Toolkit за STYLUS RMX който разработих наскоро. Редактирано Октомври 9, 2007 от Vacheto Цитирай
BlueZone Отговорено Октомври 9, 2007 Отговорено Октомври 9, 2007 Това тестерство за чест и слава ли се прави или е назначено от някой със съответния бюджет? Цитирай
Vacheto Отговорено Октомври 9, 2007 Отговорено Октомври 9, 2007 Това тестерство за чест и слава ли се прави или е назначено от някой със съответния бюджет? Всъщност от поста ви не се разбира дали сте Logic 8 потребител - това за което става въпрос в топика, затова вапроса ви е неуместен. Цитирай
BlueZone Отговорено Октомври 9, 2007 Отговорено Октомври 9, 2007 Потребител съм на Logic 7 все още тъй като не ми се е налагало да минавам на 8. Ако тестерството е срещу заплащане, съм съгласен да участвам. Цитирай
Recommended Posts