Ashandarey Публикувано Юли 28, 2009 Публикувано Юли 28, 2009 Здравейте,от бая време си имам китара но по стечение на обстоятелствата наскоро се хванах сериозно и забелязах че ако дигна кубето над 1,5 най-ниските тонове трещят(особено свободна струна на ниското Ми) (не съм сигурен как точно да го определя,освен че е безкрайно отвратително)та въпроса ми е има някакви начини да се отстрани/намали (освен купуване на ново кубе) ps:свиря на ibanez rg 321mh със кубе line 6 spider III 15 мерси предварително Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 А някога включвана ли е бас китара в това малко кубе? Слушането на музика в него също нанася големи щети на говорителите. Не си пояснил този проблем при чиста китара ли го има само или и при двата канала. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 Не е ли нормално да дрънчи на умряло тоя малкия говорител по дефолт? Цитирай
TONY Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 ето тук АБВ тест между маршал мг КК, рандал КХ15 и въпросният лайн 6 според мен line 6 spider III 15 просто звучи не много приятно... и най- зле от трите. но различните уши, чуват различно. а сигурен ли си , че не става дума за фретбъз, който да ти се усилва от драйвканала на ампа? Цитирай
Ashandarey Отговорено Юли 28, 2009 Автор Отговорено Юли 28, 2009 Значи бас никога не е включвана и проблеми го има на всички канали.. май ми е време да се оръся :S Цитирай
TONY Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 Интересно ми е, имаш ли идея какво е фрет бъз? Закарай китарата си в някой магазин(на приятел, учител) и чуй дали и там не ти бръжди 6-тата струна. Ако това, също се чува и акустично, като китарата не е включена в усилвател. Има едно такава гадно бъждене. Това е фретбъз и може да не я разкарваш, а направо на лютиер за лек фикс. То по принцип си мисли за смяна на амп, де. Но провери и китарата. Цитирай
Vynyl Sky Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 Бих посъветвал колегата да направи запис, макар и кратък, за да можем обективно да помогнем. Знам, че понякога е трудно, особено когато човек не се занимава със записи или няма РС пред него, но е по-трудно да гадаем, определено. Съжалявам, но не мога да се сдържа. Линка, който Тони даде - за пореден път се убеждавам, че Лайн 6 винаги са били и остават миризлив ЛАЙН По-тъжното е, че цял свят ги купува като едва ли не THE HOLY GRAIL of tone. Звучи много тъжно. Но оперделено този факт не е критерии, че проблема, който автора на темата описва е от амп-а Цитирай
Ashandarey Отговорено Юли 28, 2009 Автор Отговорено Юли 28, 2009 Значи, пробвах я акустично и звучи чисто освен когато бендна струната почти до 4-тата струна ,тогава се появява звук тип бъз ама не знам дали това е индикатор,ако мога утре ще отида да я тествам на друго кубе,запис за нещастие в момента не мога да направя защото жаковете са на друго място. Ии на последно място ако се окаже фрет бъз дали можете да ми препоръчате добри лютиери в Сф? Цитирай
Recommended Posts