Jump to content
Българският форум за музиканти

Любовна балада...с Вокал


Recommended Posts

  • Отговори 123
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Несъмнено Ангелина пее техническо по-правилно, но ми се струва, че влага по-малко чувство в пеенето на тази песен от новозеландеца. Както и че при припевите не и достига въздух (или нещо се стяга) и ако не са допълнителните ефекти, това ще си проличи по-осезаемо. Но понеже пее по-правилно, а новозеландеца пее с повече чувство - може би е най-добре куплетите да са с гласа на новозеландеца, а припевите с гласа на Ангелина или с гласовете и на двамата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За всички, които упорито сравняват двете версии:

Аз също харесвам мъжкия вокал, но установих, че няма как да се придържам към него. Това просто не съм аз.

 

А що се отнася до понятия, като "атака" и пр., малко ми е болно, че превръщаме музиката в спорт, но ще се аргументирам с ТРИ факта:

 

1. Abandoned Place.mp3 - сухи вокали (без ефект, лимитер, експандер или к'вото и да е)

Записът е с кондензаторен микрофон, не работя в студио и помещението кънти. Наложи ми се доста да препявам, докато открия ЕДНИ настройки на микрофона за основния глас, които да са постоянни, и да регулирам нивото само с отдалечаване от шпулата. Отдалечавала съм се до 75 см, та и метър, на най-високите тонове, след което съм се приближавала, за да излезе чист текст.

 

2. Дължина на атаката (D#, на думата "forsAken")

 

014197979-big.jpg

 

От mp3-ката, качена по горе, съм zoom-нала частта от синусоидата след звука "с", където вече ясно личи "честота", демек тон. Времето за достигане на средните максимални нива за този тон е маркирано с червенко кръгченце долу вдясно на екранчето. Равнява се на 31 милисекунди.

 

За сравнение, второ екранче:

 

3. Времето, за което произнасям звука "с", пак в думата forSSSaken

 

014197438-big.jpg

 

Дано не съм объркала нещо... :D , ако ли пък да - отдайте го на спечената ми "руса мисъл".

Аз толко си мога.

Иначе, ако във форума се появят сухи тракове на Риана и Бионсе или на който и а да е, ще полюбопитствам и за тях... в този стил. :hysterical::punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега точка!

Пиша това защото. За да говориш и даваш акъли на професионалист като Ангелина, трябва да си доказал някаква ерудиция и да си пуснал поне няколко стойностни композиции, в тоя музикантски форум...

На всички "разбиращи" ТУК в тоя форум.

 

Преди да вземете да наливате акъл и преди да напишете 2-3те си нефелни реда. Слушайте и се учете!

Като искате атака- атакувайте! И Изпейте нещо да ви чуя!

А не да "карате" - индиректно - жената да ви поства скриин шотове и да се унижава и принизява да ви обяснява като на балъци ! :yes:

 

"повече вълнение,а тва не става задължиелно с големи динамични скокове,дрезгавини,агресии и " "Браво" явно много си слушал!

 

Ако иска ме мразете, ако искате каквото искате!

 

Успех на всички и дано и вие да изпеете поне една песен като нея някога. :thumbs_up:

 

Димитър

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с по-горе казаното от Black Bird. Ангелина си пее отлично, слушал съм я и в други парчета (в джем подраздела), просто в тази песен нещо в припева не ми звучи както трябва - понеже така се разви тази тема, че стана въпрос коя версия звучи по-добре. Ни най-малко не съм искал да я обидя или да я карам да публикува скрииншотове. И самия факт че до момента има 6 страници с коментари в тази тема, значи че има интерес към развитието на този проект (ако мога така да го нарека).

Иначе е супер самия факт, че (малко като в джем раздела) един предлага едно, друг друго и най-накрая се получава добър резултат и всичко това се случва през интернет! Ще се радвам и в бъдеще да слушаме неща и от Black Bird, и от Ангелина!

Редактирано от Dan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А следните линкове са за Акварел, която не е чувала китарджийско парче с женски вокал:

4 Non Blond - Whats Up Whats Going On

Lita Ford ft. Ozzy Osbourne - Close My Eyes

Blondie - Maria

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Dan - много добре ги знам тези парчета :crying:

 

Аз нямах предвид обикновени рок песни, ами китарджийски...като например представи си Steve Vai с певица...нещо такова да речем...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От самото начало следя темата и ми е страшно интересна - просто в момента на бял свят се получава едно готино парче и това е най интересното - минаването му през всички етапи. Супер готино е, че Митака го сподели защото съм сигурен, че и сам би достигнал до крайния вариант без чужди мнения - има достатъчно акъл, възможности и усет затова и го е доказал хиляди пъти. Познавам в детайли парчето още докато си беше чист инструментал с няколко работни версии и в началото не се обаждах при вариантите с първия вокал защото ми се биеха китара и вокал - звучеше си като инструментал - не като песен и сякаш се опитва да избяга от едното да мине към другото ама не става...в последните миксове обаче нещата се понаместиха и си започна да звучи - страшно ми хареса варианта с мъжкия вокал където остават само перкусии и вокали - просто много важно място в аранжимента, според мен е убиец! Верно тоя пич има нещо общо с Веско от Акустика - посмях се доста на сравнението, но варианта с неговите вокали ми хареса определено и подкрепям в това отношение Данчо - супер си е наистине ме кефи. песента звучи леко и неангажиращо - точно като лятна "хитачка" ако употребя малко по-груба лексика...

 

Като чух варианта на Ангелина си казах уау... какъв глас и каква китара едновременно - два много силни, мощни компонента в едно...тук пеенето е много гласово, много богато като тембър, техника, фразиране и детайли, доста различен подход от мъжкия вокал, като същевременно стои напълно равностойно с китарата като сила...ако избере този вариант - Митака трябва да внимава да не се бият един с друг в аранжимента -иначе техническите изпълнения в микса мисля, че не са въпрос на студио - той сам би могъл да си миксира парчето идеално просто трябва малко време. Виждаме, че си човърка непрекъснато и с всеки един нов микс нещата се наместват. Независимо какво ще избере аз харесвам и двата варианта, вторият обаче определено ще е по-трудоемък за да стане както трябва и предизвикателството е по-голямо...първият си беше почти станал :recourse: Както и да е изобщо не се съмнявам в крайният резултат - продължавай Митак ще стане супер, оставяй го по няколко дена да отлежи да не зацикляш:pray:. Това си е твоя песен и каквото чувстваш, че трябва да избереш - това е вярното. А..и не се връзвайте с някакви атаки и милисекунди и синусоиди, техните ламди и.т.н. и не се вторачвайте в правенето и анализирането на скрийншотовете им - това са глупости слушайте музиката, губи се излишно време според мен:)

Редактирано от Telerig
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич,принципно съм на твоя страна,но поведението ти е някак странно,особено към моите изказвания.

Първо,не знаеш с кой говориш за да ме наричаш балък.Тва,че нямам самочувствието да поствам всичко ,което правя,а то никак не е малко,поне като бройка не значи,че съм "разбирач".Или приказката на Хитлер: "Който вика - той е мнозинството" пак влиза в действие?Тоя тон,който ми държиш никак няма да е здравословен за теб,ако стоим на 4 очи.Толкова по немузикалните проблеми.Колкото до музикалните.Имам нужния опит зад себе си,просто не е в мой стил да го споделям на всяка цена.Достатъчно е да напишеш The Revenge Project или Valley of Shadows (а нещата,над които съм работил са доста повече) и да направиш сверката.Не съм певец,но съм показвал на певците някои неща.Основно съм китарист,но тва ,че не се вра отпред на парада,не значи че нищо не се случва и в китарната област.По внимателно настъпвай по мазола.Разбирам,че искаш да се покажеш като мъж пред девойката,но тук разискваме музикални проблеми.Да,пичката добре си го каза-"...харесвам певеца,но това просто не съм аз..."

...Но не само певеца,а и стиловата насоченост.Казах-брилянтна певица.Нищо лошо.Нейното място е някъде в МТВ обаче.МТВ и Стив Вай-за мен това не работи.ТОЛКОВА!

Да,мисля,че медиите бълват тонове музика без вълнение.Това би трябвало да го знаят ерудираните музиканти.А ерудираните пък в музикалните корпорации правят музиката все по -"пакетирана".Замирише ли ми на такова-еми да бяга от полезрението ми,не искам да се подам и ТВА Е.Ти направи своята песен точно това.Никой не съм искал да настъпвам,а омразата е на светлиини години от мен,прави каквото искаш,имаш нужното самочувствие.Та така.Със здраве:)

 

 

Сега точка!

Пиша това защото. За да говориш и даваш акъли на професионалист като Ангелина, трябва да си доказал някаква ерудиция и да си пуснал поне няколко стойностни композиции, в тоя музикантски форум...

На всички "разбиращи" ТУК в тоя форум.

 

Преди да вземете да наливате акъл и преди да напишете 2-3те си нефелни реда. Слушайте и се учете!

Като искате атака- атакувайте! И Изпейте нещо да ви чуя!

А не да "карате" - индиректно - жената да ви поства скриин шотове и да се унижава и принизява да ви обяснява като на балъци ! :pray:

 

"повече вълнение,а тва не става задължиелно с големи динамични скокове,дрезгавини,агресии и " "Браво" явно много си слушал!

 

Ако иска ме мразете, ако искате каквото искате!

 

Успех на всички и дано и вие да изпеете поне една песен като нея някога. :recourse:

 

Димитър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писах ти кратко писмо - ЛС!

Извинявам се за дето съм те засегнал...! :recourse:

 

Мир и любов!

Музиката е над всичко :pray:

 

 

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така де,ще вземем да се разберем най-после.Мир и любов- фен съм.Казвам се Любомир :recourse:

Редактирано от vilessweed
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.