Black Bird Отговорено Август 14, 2009 Автор Отговорено Август 14, 2009 Ето как изглежда проекта Цитирай
Dan Отговорено Август 15, 2009 Отговорено Август 15, 2009 Несъмнено Ангелина пее техническо по-правилно, но ми се струва, че влага по-малко чувство в пеенето на тази песен от новозеландеца. Както и че при припевите не и достига въздух (или нещо се стяга) и ако не са допълнителните ефекти, това ще си проличи по-осезаемо. Но понеже пее по-правилно, а новозеландеца пее с повече чувство - може би е най-добре куплетите да са с гласа на новозеландеца, а припевите с гласа на Ангелина или с гласовете и на двамата. Цитирай
Black Bird Отговорено Август 15, 2009 Автор Отговорено Август 15, 2009 Идеална си е Анжелина Къде, къде повече музика има в нейното канто. Цитирай
Black Bird Отговорено Август 15, 2009 Автор Отговорено Август 15, 2009 В крайна сметка ще има 2 варианта! Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Август 15, 2009 Отговорено Август 15, 2009 За всички, които упорито сравняват двете версии: Аз също харесвам мъжкия вокал, но установих, че няма как да се придържам към него. Това просто не съм аз. А що се отнася до понятия, като "атака" и пр., малко ми е болно, че превръщаме музиката в спорт, но ще се аргументирам с ТРИ факта: 1. Abandoned Place.mp3 - сухи вокали (без ефект, лимитер, експандер или к'вото и да е) Записът е с кондензаторен микрофон, не работя в студио и помещението кънти. Наложи ми се доста да препявам, докато открия ЕДНИ настройки на микрофона за основния глас, които да са постоянни, и да регулирам нивото само с отдалечаване от шпулата. Отдалечавала съм се до 75 см, та и метър, на най-високите тонове, след което съм се приближавала, за да излезе чист текст. 2. Дължина на атаката (D#, на думата "forsAken") От mp3-ката, качена по горе, съм zoom-нала частта от синусоидата след звука "с", където вече ясно личи "честота", демек тон. Времето за достигане на средните максимални нива за този тон е маркирано с червенко кръгченце долу вдясно на екранчето. Равнява се на 31 милисекунди. За сравнение, второ екранче: 3. Времето, за което произнасям звука "с", пак в думата forSSSaken Дано не съм объркала нещо... , ако ли пък да - отдайте го на спечената ми "руса мисъл". Аз толко си мога. Иначе, ако във форума се появят сухи тракове на Риана и Бионсе или на който и а да е, ще полюбопитствам и за тях... в този стил. Цитирай
DREAMMIND Отговорено Август 16, 2009 Отговорено Август 16, 2009 Оллллееееее майкоооооооо! Ко направихте вий? Мноооооого яко , Анджи пеееее божествено ! Цитирай
Black Bird Отговорено Август 16, 2009 Автор Отговорено Август 16, 2009 Анджи прави музиката от сърце и това е най-важно! Радвам се да имам привилегията да работя с нея! Цитирай
Black Bird Отговорено Август 16, 2009 Автор Отговорено Август 16, 2009 (Редактирано) Сега точка! Пиша това защото. За да говориш и даваш акъли на професионалист като Ангелина, трябва да си доказал някаква ерудиция и да си пуснал поне няколко стойностни композиции, в тоя музикантски форум... На всички "разбиращи" ТУК в тоя форум. Преди да вземете да наливате акъл и преди да напишете 2-3те си нефелни реда. Слушайте и се учете! Като искате атака- атакувайте! И Изпейте нещо да ви чуя! А не да "карате" - индиректно - жената да ви поства скриин шотове и да се унижава и принизява да ви обяснява като на балъци ! "повече вълнение,а тва не става задължиелно с големи динамични скокове,дрезгавини,агресии и " "Браво" явно много си слушал! Ако иска ме мразете, ако искате каквото искате! Успех на всички и дано и вие да изпеете поне една песен като нея някога. Димитър Редактирано Август 16, 2009 от Black Bird Цитирай
Dan Отговорено Август 16, 2009 Отговорено Август 16, 2009 (Редактирано) Съгласен съм с по-горе казаното от Black Bird. Ангелина си пее отлично, слушал съм я и в други парчета (в джем подраздела), просто в тази песен нещо в припева не ми звучи както трябва - понеже така се разви тази тема, че стана въпрос коя версия звучи по-добре. Ни най-малко не съм искал да я обидя или да я карам да публикува скрииншотове. И самия факт че до момента има 6 страници с коментари в тази тема, значи че има интерес към развитието на този проект (ако мога така да го нарека). Иначе е супер самия факт, че (малко като в джем раздела) един предлага едно, друг друго и най-накрая се получава добър резултат и всичко това се случва през интернет! Ще се радвам и в бъдеще да слушаме неща и от Black Bird, и от Ангелина! Редактирано Август 16, 2009 от Dan Цитирай
Dan Отговорено Август 16, 2009 Отговорено Август 16, 2009 А следните линкове са за Акварел, която не е чувала китарджийско парче с женски вокал: 4 Non Blond - Whats Up Whats Going On Lita Ford ft. Ozzy Osbourne - Close My Eyes Blondie - Maria Цитирай
Aquarelle Отговорено Август 17, 2009 Отговорено Август 17, 2009 Dan - много добре ги знам тези парчета Аз нямах предвид обикновени рок песни, ами китарджийски...като например представи си Steve Vai с певица...нещо такова да речем... Цитирай
Telerig Отговорено Август 17, 2009 Отговорено Август 17, 2009 (Редактирано) От самото начало следя темата и ми е страшно интересна - просто в момента на бял свят се получава едно готино парче и това е най интересното - минаването му през всички етапи. Супер готино е, че Митака го сподели защото съм сигурен, че и сам би достигнал до крайния вариант без чужди мнения - има достатъчно акъл, възможности и усет затова и го е доказал хиляди пъти. Познавам в детайли парчето още докато си беше чист инструментал с няколко работни версии и в началото не се обаждах при вариантите с първия вокал защото ми се биеха китара и вокал - звучеше си като инструментал - не като песен и сякаш се опитва да избяга от едното да мине към другото ама не става...в последните миксове обаче нещата се понаместиха и си започна да звучи - страшно ми хареса варианта с мъжкия вокал където остават само перкусии и вокали - просто много важно място в аранжимента, според мен е убиец! Верно тоя пич има нещо общо с Веско от Акустика - посмях се доста на сравнението, но варианта с неговите вокали ми хареса определено и подкрепям в това отношение Данчо - супер си е наистине ме кефи. песента звучи леко и неангажиращо - точно като лятна "хитачка" ако употребя малко по-груба лексика... Като чух варианта на Ангелина си казах уау... какъв глас и каква китара едновременно - два много силни, мощни компонента в едно...тук пеенето е много гласово, много богато като тембър, техника, фразиране и детайли, доста различен подход от мъжкия вокал, като същевременно стои напълно равностойно с китарата като сила...ако избере този вариант - Митака трябва да внимава да не се бият един с друг в аранжимента -иначе техническите изпълнения в микса мисля, че не са въпрос на студио - той сам би могъл да си миксира парчето идеално просто трябва малко време. Виждаме, че си човърка непрекъснато и с всеки един нов микс нещата се наместват. Независимо какво ще избере аз харесвам и двата варианта, вторият обаче определено ще е по-трудоемък за да стане както трябва и предизвикателството е по-голямо...първият си беше почти станал Както и да е изобщо не се съмнявам в крайният резултат - продължавай Митак ще стане супер, оставяй го по няколко дена да отлежи да не зацикляш. Това си е твоя песен и каквото чувстваш, че трябва да избереш - това е вярното. А..и не се връзвайте с някакви атаки и милисекунди и синусоиди, техните ламди и.т.н. и не се вторачвайте в правенето и анализирането на скрийншотовете им - това са глупости слушайте музиката, губи се излишно време според мен Редактирано Август 17, 2009 от Telerig Цитирай
vilessweed Отговорено Август 17, 2009 Отговорено Август 17, 2009 Пич,принципно съм на твоя страна,но поведението ти е някак странно,особено към моите изказвания. Първо,не знаеш с кой говориш за да ме наричаш балък.Тва,че нямам самочувствието да поствам всичко ,което правя,а то никак не е малко,поне като бройка не значи,че съм "разбирач".Или приказката на Хитлер: "Който вика - той е мнозинството" пак влиза в действие?Тоя тон,който ми държиш никак няма да е здравословен за теб,ако стоим на 4 очи.Толкова по немузикалните проблеми.Колкото до музикалните.Имам нужния опит зад себе си,просто не е в мой стил да го споделям на всяка цена.Достатъчно е да напишеш The Revenge Project или Valley of Shadows (а нещата,над които съм работил са доста повече) и да направиш сверката.Не съм певец,но съм показвал на певците някои неща.Основно съм китарист,но тва ,че не се вра отпред на парада,не значи че нищо не се случва и в китарната област.По внимателно настъпвай по мазола.Разбирам,че искаш да се покажеш като мъж пред девойката,но тук разискваме музикални проблеми.Да,пичката добре си го каза-"...харесвам певеца,но това просто не съм аз..." ...Но не само певеца,а и стиловата насоченост.Казах-брилянтна певица.Нищо лошо.Нейното място е някъде в МТВ обаче.МТВ и Стив Вай-за мен това не работи.ТОЛКОВА! Да,мисля,че медиите бълват тонове музика без вълнение.Това би трябвало да го знаят ерудираните музиканти.А ерудираните пък в музикалните корпорации правят музиката все по -"пакетирана".Замирише ли ми на такова-еми да бяга от полезрението ми,не искам да се подам и ТВА Е.Ти направи своята песен точно това.Никой не съм искал да настъпвам,а омразата е на светлиини години от мен,прави каквото искаш,имаш нужното самочувствие.Та така.Със здраве Сега точка! Пиша това защото. За да говориш и даваш акъли на професионалист като Ангелина, трябва да си доказал някаква ерудиция и да си пуснал поне няколко стойностни композиции, в тоя музикантски форум... На всички "разбиращи" ТУК в тоя форум. Преди да вземете да наливате акъл и преди да напишете 2-3те си нефелни реда. Слушайте и се учете! Като искате атака- атакувайте! И Изпейте нещо да ви чуя! А не да "карате" - индиректно - жената да ви поства скриин шотове и да се унижава и принизява да ви обяснява като на балъци ! "повече вълнение,а тва не става задължиелно с големи динамични скокове,дрезгавини,агресии и " "Браво" явно много си слушал! Ако иска ме мразете, ако искате каквото искате! Успех на всички и дано и вие да изпеете поне една песен като нея някога. Димитър Цитирай
Black Bird Отговорено Август 17, 2009 Автор Отговорено Август 17, 2009 Писах ти кратко писмо - ЛС! Извинявам се за дето съм те засегнал...! Мир и любов! Музиката е над всичко Митко Цитирай
vilessweed Отговорено Август 17, 2009 Отговорено Август 17, 2009 (Редактирано) Така де,ще вземем да се разберем най-после.Мир и любов- фен съм.Казвам се Любомир Редактирано Август 17, 2009 от vilessweed Цитирай
Recommended Posts