musicman Публикувано Ноември 14, 2005 Публикувано Ноември 14, 2005 Вчера се опитах да изкатам един изход от мишпулта към усилвател за китара. И като ги свържа се получава един ужасен и силен шум. Където и в пулта да го бучна тоя кабел - все едно и също. Някакви идеи на какво може да се дължи това? Искам китарата да влиза в мишпулта а от там да излизат изходи за компютъра, монитори, слушалки и усилвател за да мога да чуя как звучи през различните дивайси един присет на процесора например. Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 14, 2005 Отговорено Ноември 14, 2005 искаш да включиш процесора през пулта към кубето ли? :think: не знам дали е удачно досега не знам някой да е правил така. по принцип в пулта включваш микрофон, с който може да си озвучиш кубето. ама от пулт в кубе не знам .... Цитирай
trektor Отговорено Ноември 14, 2005 Отговорено Ноември 14, 2005 ........по принцип в пулта включваш микрофон, с който може да си озвучиш кубето.... не бе що става си и без микрофон но е по хубаво с него. Прави се ако нямаш хубав микрофон за кубето или ако има шум наоколо (примерно нервни шофьори на улицата пред къщи). сега ти хубаво си провери кабелчето дали му няма нещо и входа на кубето . ОБАЧЕ да знаеш че входа на кубето е направен за каитари а не за миксери. Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 14, 2005 Отговорено Ноември 14, 2005 (Редактирано) ОБАЧЕ да знаеш че входа на кубето е направен за каитари а не за миксери. е тва исках да кажа, принципно входа на кубето е динамичен, трябва да провериш колко бичкия си пуснал от пулта. намали малко нивото.....не знам Редактирано Ноември 14, 2005 от stratocaster Цитирай
AXE Отговорено Ноември 14, 2005 Отговорено Ноември 14, 2005 Едва ли е от нивото - щеше просто да криви, а не да вкарва шум IMHO. По-вероятно ми се струва да има проблем в замасяването на двата уреда, което води до протичане на ток по кабела за масата :arrow: шум. Пробвай като държиш китарата да пипнеш металните части на пулта, кубето, жаковете. Само ВНИМАВАЙ Да няма брейк денс Та ако бие ток, значи проблема е в замасяването. Не знам как е "правилно" да се решава този проблем. Аз преди си бях опънал една жица от жака на кубето до парното(че е близко и 100% замасено ) Цитирай
7thString Отговорено Ноември 14, 2005 Отговорено Ноември 14, 2005 Тва щях да кажа и аз- ако вкл. изхода на пулта във входа за китарата на кубето, нормално е да има шум- предусилвателя на кубето дъни много яко, понеже сигнала на китарата по правило е доста слаб. Ако кубето ти няма линеен вход Line-In/Tape-In.... нещо подобно, то китарния вход не е удачно решение Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 пита ли bobalan-чо кат си говорехте днеска?не ми казвай че той не знае,нали е китарист все пак(или поне така твърди)? Цитирай
musicman Отговорено Ноември 15, 2005 Автор Отговорено Ноември 15, 2005 пита ли bobalan-чо кат си говорехте днеска?не ми казвай че той не знае,нали е китарист все пак(или поне така твърди)? забравих а мислех да го питам ама се заговорихме за ампове и процесори А към другите искам пак да обясня каква е идеята. Именно китарата да е включена на едно място а звука да излиза от 3-4 места. Милсх си да не е проблем с масата ама обърнах кабела и пак същата работа. Ако изключа кабела от пулта (остава включен само в кубето) и пипна края му шумът е много по тих отколкото ако го включа в пулта. А все пак в пулта съм включил доста неща и нямам шумове Цитирай
AXE Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 Ами ти като обърнеш кабела, нищо не променяш Пробвай да опънеш една жица от металния корпус на жака до земята на контакта. Пробвай с всички жакове. Цитирай
musicman Отговорено Ноември 15, 2005 Автор Отговорено Ноември 15, 2005 Променя се, ако не е заземена инсталацията обръщането помага. Става въпрос за кабела, който влиза в контакта. Цитирай
AXE Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 Шнура Аз помислих, че китарния кабел Ми не знам. Не пречи все пак да пробваш, щото май пак може да се получи, ако някъде има лош контакт. При мен поне обръщането на шнура не помага :killyou: Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 засега го правя с Директ БОКС има директ линк който пращам към Усилвателя а основния изход от директ бокса записвам на чист канал без драйв и ефекти но това е само към 2 неща Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 вземи фазомер. намери фазата. земи пробна лампа - едната жица във фазата, другата на заземителното чопче. ако светне - ок. ако не - заземяваш н0 надали е от това. странна ми се струва идеята ти както си я описал Цитирай
musicman Отговорено Ноември 15, 2005 Автор Отговорено Ноември 15, 2005 Няма спор Станна е Но не би трябвало да шуми Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 да но никъде не пише че няма да шуми направи си един стандартен сето и това е включи кубето директно в пулта и ако кубето има някакъв изход (какво е кубето) от този изход вземи сигнал за пулта и си готоФ Цитирай
Recommended Posts