Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

На мен ми се струва, че като цвят би било най-хубаво, ако се получи като най-светлата част от бърста на тялото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предложението ти много добро. Днес говорихме със Сергей и взехме решение пикгарда да е по-светъл от бърста на тялото и съответно главата грифа, да бъде в същия цвят. Ще видим какво ще стане :girl_cray2:

 

К. Димитров

Редактирано от BassTraffic
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздрави!Китарката става много красива.За грифа и главата моето мнение като нудожник е ,че трябва да се търси докато се намери,както при живописта.Ван Гог е казал ''Не е важно какъв цвят виждаш в природата а е важно какъв цвят ще сложиш на платното за да стане то едно цяло''.Така,че момчета дерзайте.Чакаме снимки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

взехме решение пикгарда да е по-светъл от бърста на тялото и съответно главата грифа, да бъде в същия цвят. Ще видим какво ще стане :offtopic-001:

кич(циганийка)

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кич(циганийка)

 

Сигурен съм, че ще се наложи да си върнеш думите назад (без съответният бутон, за да разбереш колко е зор)и със съответните промишлени количества извинения, след като видиш крайният резултат ;) .

 

...........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно не мога да разбера: това НЕ Е лошо и Е стилно :

ernieballmusicman2009ba.th.jpg

 

а нашия с К.Д. проект и идеята на matching headstock ,според някои sucks???

Има хиляди килограми китари с такива глави и не виждам нищо лошо в това,че един прекрасен специалист,като Костадин,ми

създава инструмент,който аз искам да имам.Нормално вкусове да се различават и всеки е прав за себе си. НО....

да се съобразим ВСЕ ПАК и с желанията на клиента. А клиента винаги е прав ! :rockon:

 

Страхотен finish,майсторе! От мен луканка от тюлен и наденички от кит! Обучавам ескимосите на хубавото!!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво на майстора!Страхотна става китарката! :hooray:

Аз съм за главата да е с цвета на тялото и сънбърст.Дава много завършен вид и стил.А за черна,както някой беше споменал по-нагоре в темата,въобще не може да става въпрос-това (мое мнение) винаги ме е дразнело при повечето производители на китари.Също няма да върви и прозрачен безцветен лак при цветно тяло и с разлика на материала на главата и тази на позиционната дъска.Ако обаче нямаше залепен фурнир на главата,то тогава можеше да си остане в натурален вид само с безцветен лак.

 

Поздрави,

Рахата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Серго, ако следваме визуалната логика на примера, който си дал, то тогава главата на твоята китара трябва да е черна.

Обаче ако цветът на пикгарда, който е различен от всичко останало, бъде същият (цвят) като на главата, става прекалено шаренко. Според мен ако само пикгарда си остане с натурален цвят е най добре...а главата да си бъде черна или в най-лошия случай - червена. Предполагам не мислиш поста ми като натрапване на мнение а като гледна точка. :hooray:

 

ПП.Говоря само за лицето на главата....

За сънбърст и дума не може да става - няма пистолет иначе ще е ок, ама неможе.

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как Коцето е направил бърста на тялото?Не съм светнат с бояджийските пистолети,но не може ли с по-голям шаблон да се използва същия?Може да има и някой авто-бояджия в Нова Загора с такъв пистолет,който да се навие да го пръсне,а ако няма-това което може да се направи е шкурене на фурнира на главата,за да се върне натуралния цвят.Всички други варианти,според мен,без сънбърст няма да изглеждат добре.За пикгарда ще е хубаво,ако може да се сложи на него от същия фурнир и да се боядиса в същите цветове или някакъв сложен вариант от някакъв полупрозрачен материал-може и частично боядисан над кабелите и потовете.

Редактирано от рахата
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Трябва да правиш разлика между лютиер и автобояджия!!!

Вторият не става за целта вервай ми.

Може да направиш и допитване ако желаеш

Редактирано от pioneer 306c
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ненко е прав, колкото е и да е добър авто бояджията, китарката си иска нейните специфики и пинизи. Не, че няма изключения, но на тия изключения много радко попадам.

Следващата седмица щЪ нещЪ ще ходя при един авто бояджия за съвсем друга китара и ще споделя резултат, дори да е нецензурен :lol: . Стискайте палци!

 

К. Димитров

Редактирано от BassTraffic
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Не казвам,че автобояджиите са лютиери. :lol: Не е нужно и да ти "вервам" - "мене жокер ми не требе". :P Идеята ми беше друга-ако някой не/познат автобояджия има "такъв пистолет",BassTraffic да се възползва,ако е добър от услугите му,ако не-може от техниката.Явно не е така и това не може да се случи.Беше само идея.А и не съм разбирач,но ми е интересно и затова питам-не се сърдете,ако се наложи се боядисвам рус. :D Интересно ми е също-защо щом веднъж е съумял да направи бърст на тялото,да не може и на главата със същата техника? рус,рус,рус...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Моля те само недей посяга на косата си - никакви руси къдрици или кичури! Ние тук РокЕндРолъри ли сме, или на телевизия "Планета" от клиповете ... :punk_guitar:

Иначе за автобояджиите: мисля е за този бърст на главата няма да станат и техните пищоФи. Дюзите са големи и ръсят здраво, пък и тук в наше село няма кой знае какъв избор от автобояджии. За този малкият бърст ще трябва нещо много фино, като аерограф. Мисля да използвам шаблон точно, както ти предположи, че съм направил бърста на тялото. Там обаче шаблон не ползвах, но за главата мисля да резна едно и да пробвам, ще видя как ще го измисля. Май ще е на импровизация.

 

И още веднъж моля те, не посягай на цвета на косата си, няма обидени и няма разплакани, и няма и да има :punk_guitar: !

 

К. Димитров

Редактирано от BassTraffic
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с аерографа е идея, ако имаш компресор и не си много претенциозен към марката на аерографа в бг се намират читави двойнодействащи SPARMAX за около 150 лева. Не съм сигурен дори дали ти трябва двойнодействащ, или и такъв с единично действие ще ти свърши работа. Само не знам боите и лаковете, които ползваш в китаро- и басо-строенето как ще се харесат с фината механика на аерографа, защото повечето бои, които се водят "за аерограф" са на водна основа.

 

Колкото до цвета на главата, моето мнение е, че е светотатство да боядисаш с плътен цвят такива красиви шарки в дървото.

 

Поздрави и успехи,

Марин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.