manowar2 Публикувано Юли 15, 2009 Публикувано Юли 15, 2009 (Редактирано) Здравейте, от днес съл член на форума рискувам да ми се повтори темата но неможах да ги разгледам всички. Така искам ако може да ми кажете някоя акустична китара до 200 лв. за начинаещ свиря от два месеца Редактирано Юли 15, 2009 от manowar2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 Stagg и други китари за под 200 лв. Разходи се и пробвай. Цитирай
manowar2 Отговорено Юли 15, 2009 Автор Отговорено Юли 15, 2009 Stagg и други китари за под 200 лв. Разходи се и пробвай. мисля да видя в малкия цум. казаха ми да търся с по тесен гриф Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 (Редактирано) Ако ръката ти не е малка, не е фатално. До човек е. Половината китаристи харесват повече по-дебелшките грифове. Не говорим за гриф, дебел 6см, но всъщност около половината популярни и скъпи модели китари са с по-дебели грифове и никой не се оплаква от това. Това, че грифът трябва непременно да е много тънък е може би нагласа, останала от соца, понеже тогава всички родни китари са били с ненормално дебели грифове. Редактирано Юли 15, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
manowar2 Отговорено Юли 15, 2009 Автор Отговорено Юли 15, 2009 Ами на мен пръстите са ми малко по късички защото съм пробвал на дебел гриф понякога се затруднявам Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 Раходи се и си намери твоя гриф тогава... Съсредоточи се върху пробването, вместо върху прекоменрото вярване на думите на "консултансите" и ще си намериш твоята китара. Ако не можеш да свириш още, вземи с теб добре свирещ приятел. Цитирай
manowar2 Отговорено Юли 15, 2009 Автор Отговорено Юли 15, 2009 Ако не можеш да свириш още, вземи с теб добре свирещ приятел. Ами така ще стане защото що немога да свиря добре мерси за бързите отговори Цитирай
Kalmar Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 Хмм той май имаше предвид тесен, а не тънък? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 (Редактирано) Може... ако го сравнява с широчината на гриф на класическа китара... Аз имах предвид дебелината назад. Редактирано Юли 15, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
manowar2 Отговорено Юли 15, 2009 Автор Отговорено Юли 15, 2009 Говора за по тесен от 6-ста към 1-ва струна това имам предвид Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 (Редактирано) Ами просто не си взимай класическа(китара с найлонови струни, предназначена за изпълняване на съответните произведения) китара. Те са с по-широк гриф: http://www.silversandsmusic.co.uk/resource...uitar+Image.jpg Редактирано Юли 15, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 Хех - до тук нито един въпрос за това какво възнамеряваш да свириш на тази акустична китара :-) Тесният гриф не е толкова удобен за fingerpicking например. Ако мислиш да жулиш акорди - тогава си е ОК. Цитирай
manowar2 Отговорено Юли 15, 2009 Автор Отговорено Юли 15, 2009 (Редактирано) http://www.silversandsmusic.co.uk/resource...uitar+Image.jpg ами да аз искам такава някфа но ми казаха че имало с по тесен гриф те ставали за начинаеш ПРЕДИМНО РОК И МЕТЪЛ ЩЕ СИ ДРЪНКАМ Редактирано Юли 15, 2009 от manowar2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 (Редактирано) Чакай сега... искаш класическа китара с найлонови струни или искаш по-скоро китара тип "dreadnought" с метални струни: http://www.interstatemusic.com/wcsstore/In.../ipf/GTSDX1.jpg ..или пък друга?? Имай предвид, че найлоновите струни звучат съвсем различно от металните и това трябва да се има в предвид. Иначе, освен ако няма да свириш "unplugged" версии на рок и метъл песни, едва ли ще ти е полезна точно акустична китара. Звука на електрическата китара с акустична няма да постигнеш - различни са. Редактирано Юли 15, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts