checho Отговорено Юни 14, 2010 Share Отговорено Юни 14, 2010 точно така, хем се поти човекът, хем е лято - да пие по-малко течности Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoil simeonov Отговорено Юни 14, 2010 Share Отговорено Юни 14, 2010 Същият проблем имам и аз,но никога не съм се замислял за това ,защото съм адски настървен в това което репетирам и не му обръщам внимание. Единствено струните наистина се скапват адски бързо ,но дори и препаратите не могат да отстранят този кофти проблем от струните след репетиция,само увеличават малко времето преди да се появи първият признак за "скрап"-ръждата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emil28 Отговорено Юни 21, 2010 Share Отговорено Юни 21, 2010 аз също имам този проблем, много ми се потят ръцете, използвал съм какви ли не.... преди 1 месец в интернет видях реклама за един продукт. май spripoteneto.com беше адреса, поръчих продукта и сам много доволен, за 5 дена само един път пръскам и ръцете не ми се потят. не очаквах че ще ми помогне ама наистина много ми помогна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Юни 21, 2010 Share Отговорено Юни 21, 2010 ^ Тия измислени продукти ви запушват порите и за това не се потите, а ако знаете най-големия орган на човешкото тяло е кожата. През нея се поема около 1-2% от нужния кислород. Потенето като физиологичен процес е опит на тялото да изхвърли токсините през кожата! Отделно потенето е и за регулиране на телесната температура! Сега по темата и моите ръце се потят доста обилно. Проблема го реших така: струни Elixir nanoweb, курпа през рамото, и един микрофибър за струните! Хубави продукти са на Dunlop лимона и кокоса! Fast Fret-a също до някъде предпазва! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jorko_Beliata Отговорено Юни 21, 2010 Share Отговорено Юни 21, 2010 Хм, без да имам претенции за оригиналничене, аз открих доста добро решение на проблема- Първо, преди изобщо да пипам китарата си мия едно хубаво ръцете (със сапун) и ги подсушавам (да рече човек, все едно операция ще правя), и после, служа си с помощно средство по време на свирене. Харесах си една стара памучна, добре изпрана фанелка размер ХЛ, която премятам под предмишницата която подпирам на тялото - и като ми се запотят ръцете просто се "избърсвам". Като се позацапа тениската - се изпира. Е, предполагам не е много подходящо за сценични изяви, но... С цел струните да преживеят по-дълго също ги бърша след свирене Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Юни 21, 2010 Share Отговорено Юни 21, 2010 Отделно потенето е и за регулиране на телесната температура! Всъщност е преди всичко за това. Стой на студено да видим дали ще изхвърляш токсини Както казах и по-горе климатика му е майката Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Юни 21, 2010 Share Отговорено Юни 21, 2010 ^ Е да климатика е хубаво решение, но и той не помага при някои! Аз лично и зимата се потя, а ходя доста леко облечен! Поне на мене климатика не ми помага, освен от много седене покрай него да се схвана . Принципно лятото си пускам вентилатор, но ръцете пак се потят! Явно е от многото бира, но това още не е доказано Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ManowarrioR Отговорено Юни 21, 2010 Share Отговорено Юни 21, 2010 Аз, свиря на хладно (климатик) и използвам Фаст Фрет и живота на струните ми се удължава според зависи. В периодите, в които свиря нередовно - струните ми издържат 4-5 месеца, а когато свиря редовно- месец-два. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Юни 21, 2010 Share Отговорено Юни 21, 2010 Късметлия, аз хвърлям струни на 2 седмици. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoil simeonov Отговорено Юни 21, 2010 Share Отговорено Юни 21, 2010 Предлагам да се измисли китара с охлаждане била с вентилатор на грифа или нещо друго на принципа на хладилник 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
horsefucker Отговорено Юни 30, 2010 Share Отговорено Юни 30, 2010 Да бе, но съм чувал, че фреона не е полезен за кожата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
moni Отговорено Юни 30, 2010 Share Отговорено Юни 30, 2010 на crossroads 2007, Jeff Beck се вижда как си поръсва ръцете с талк на сцената си има едно шише с талк до водата ако не е талк така или иначе е някакъв бял прах но явно си намира решение ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ViciouS Отговорено Юли 2, 2010 Share Отговорено Юли 2, 2010 Най-доброто решение е да имаш една кърпа до себе си ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Юли 2, 2010 Share Отговорено Юли 2, 2010 Аз мисля, че и храната има значение! Да се ядат по-мако мазни и пържени храни и повече плодове. Аз изяждам по 1кг плодове на 24часа цял живот и почти не ям мазни храни. Дори и в жегите при физически усилия малко се потя, но при психическо напрежение и при мен потта се увеличава по ръцете, но поносимо така че, не ми пречи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
euphoriaburn Отговорено Юли 2, 2010 Share Отговорено Юли 2, 2010 Аз пък така или иначе си сменям струните на две седмици. Задължително преди и след свирене ВД40, нямам никакъв проблем с потенето, потя се, но тона на струните си остава. През половин час с кърпата бърша ръце и струни, така съм си ОК. Студеният въздух схваща и ти отнема повече време за загрявка, както пръстите и ръцете ти стават по мудни. Така че климатика не е хубаво решение. Течностите са необходими за организма, особено ако си с наднормено тегло. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts