Valserp Публикувано Юли 10, 2009 Публикувано Юли 10, 2009 http://www.box.net/shared/otg3v634v0 Реших да поекспериминетирам с 2 демота на Peavey, които пристигнаха с Vypyr-a - "Revalver" и "Reaper"(то зат'ва от време на време се чуват едни съскания - защото е демо). Нахвърлях една груба идея за песновка през това време Как ви харесва? Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 Там на мелодичното соло тъкмо щях да се сетя откъде си го пооткраднал, ама може и ти да кажеш. Иначе чинелите не е нужно да са чак толкова силни. Парчето (като изключим споменатата 80-тарска мелодия) е яко траш! Не се разбра кой и какво е Вайпъра? Харесва ми ле-е-еко подозрително относно авторството на онази мелодия. Цитирай
Valserp Отговорено Юли 10, 2009 Автор Отговорено Юли 10, 2009 Сериозно, кажи ми откъде съм откраднал, нямам идея При мен чинелите звучат даже леко тихо :| Peavey Vypyr-a е кубенце, което си бях купил преди време и върви с диск със споменатите софтуери Цитирай
LOE Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 Един съвет - ако ще си редиш барабани, вложи малко време в това да проучиш как и какво свирят барабанистите, просто в това което си направил барабаните по-скоро развалят картинката, тотално неестествено звучат, като акцентирам - проблема не е, че звучат наредено, а в това какво е наредено и как е наредено. Цитирай
sardaesox Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 (Редактирано) gary moore- in the field ,за барабаните ползвай готови лупове,особено на преходите според мен не ги докарваш/то и аз съм един барабанист,ама...най обичам да ритам касата,ама като включа фуса и соло тупанчето става мазня, да не говорим за томовете.Звука на китарата е добър-за ритъма става въпрос Редактирано Юли 11, 2009 от sardaesox Цитирай
circles Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 Рифовете са яки! Да, барабаните са малко нереални... Запиши с истинското ПиВи, да му чуем гласеца, ако още е при тебе! Цитирай
Valserp Отговорено Юли 11, 2009 Автор Отговорено Юли 11, 2009 (Редактирано) gary moore- in the field Верно много 1 към 1 звучи, ама тая песен хич никога не ми се е набивала, че и да си я въртя в главата... Един съвет - ако ще си редиш барабани, вложи малко време в това да проучиш как и какво свирят барабанистите, просто в това което си направил барабаните по-скоро развалят картинката, тотално неестествено звучат, като акцентирам - проблема не е, че звучат наредено, а в това какво е наредено и как е наредено. А па много ще ми помогне ако ми кажеш кои моменти ти звучат неестествено. Надявам се не е през цялата композиция, де Запиши с истинското ПиВи, да му чуем гласеца, ако още е при тебе! Ако се хвана да го преработвам и развивам - ще драсна нещо с говедото Редактирано Юли 11, 2009 от Valserp Цитирай
ultramega Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 Относно барабаните, според мен е прекалено с крашовете на съответсвтащи на всеки акцент на китарата. Както и касата е твърде наситена. Мисля че ако е по ограничена и съвпада с заглушените тонове на рифовете ще придаде повече стегнатост и ще втвърди китарите. Ако си намериш и друг семпъл за затвореното фусче най вече ще е по добре , според мен. Цитирай
kiusha82 Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 Има нещо ,че барабаните са редени кофти,ама при положение ,че не е барабанист човека няма как.Касата е малко силна и динамиката иска да се пооправи.Фуса е добър нали само динамиката,обаче соло барабанчето трябва да е друго ,според мен ако намериш с малко кънтеж да има ще е по -добре.Китарите са чудесни Цитирай
fusion Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 Много добри рифове! Повечето от забележките по звука ти ги казаха колегите, аз няма да се правя на разбирач за това, което пропуснаха да споменат, важното е - наистина кефи! Цитирай
Valserp Отговорено Юли 13, 2009 Автор Отговорено Юли 13, 2009 (Редактирано) Пренаредих рифовете в някаква базова концепция, пренаредих барабаните, презаписах с големия батко Ultra 112. Използвах и невероятните си мастъринг-умения, за да придам малко обем на звука. Моля за коментари на нова сметка http://www.box.net/shared/j6si7q9b0z Едит: Сега забелязах, че краш чинела пак е малко силничък... Избили са му високите след многото компресии. Редактирано Юли 13, 2009 от Valserp Цитирай
circles Отговорено Юли 13, 2009 Отговорено Юли 13, 2009 Добре е, но аз бил изцъклил повече високите/презънса на кубето... мътнее като че ли... Драйва от крънч канала или от по-големия метъл? С какъв микрофон? Като цяло китарата звучи благо, но я изцъкли, че се губи. Цитирай
Valserp Отговорено Юли 13, 2009 Автор Отговорено Юли 13, 2009 (Редактирано) Вляво е Crunch канала, вдясно - Ultra. Солото е с Ultra. Верно имат нужда от мааааалко високи, но това е, щото не можах да позиционирам микрофона като 'ората. Редактирано Юли 13, 2009 от Valserp Цитирай
odisey Отговорено Юли 16, 2009 Отговорено Юли 16, 2009 Хехе тая сутрин така яко се надъхах с Out in the Fields иначе парчето е добро Цитирай
Камен Недев Отговорено Юли 16, 2009 Отговорено Юли 16, 2009 Яяя, т'ва е готино. Само да се забърза малко и става трашец... Цитирай
Recommended Posts