Jump to content
Българският форум за музиканти

Edge-zero Смяна на Струни!


Recommended Posts

Снощи на последната серия скъсах 2 струни... първо евала... относително настроена остава.. пипнах я за секунди и влезна в тон... но проблема е че понеже не искам днес цял ден да свиря на 4 струни... требе сменя струните.. и понеже в книжката пише че може струните с топченцата да се пъхнат... но снощи гледах и умувах и не мога го измисля как става... Помагайте!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ByRF7s5xZ9Q

те едно видео на самия флойд.... и другото което ми е интересно това на 1:08 дето е снимката.. аджеба за къв.... е!?Предполагам е за интонацията...!? ебати коренната разлика от лицензиран Флойд.... и истински ......Предварително Благодаря!!

 

 

Ех... Сложни Технологии :)

Редактирано от Old_Shetarhand
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, тва е за интонация, то си пише. Различно е от Флойд Роуз по това, че там винтовете за интонация си стърчат, а тук доколкото виждам става с ключе, което не стои на самия бридж. Лично според мен доста по-интелигентно решение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
те едно видео на самия флойд.... и другото което ми е интересно това на 1:08 дето е снимката.. аджеба за къв.... е!?

 

Това е за по-лесно нагласяне на интонацията, да. Вместо да отпускаш струните и да бъркаш под тях, за да мърдаш седлото напред-назад - взимаш това нещо, което е забодено в горната част на тремолото и го ползваш като ключ, за да връткаш лостчетата отзад, които на свой ред контролират седлата. После си върни "ключето" на мястото му, че така като гледам - лесно може да се загуби :)

 

За пъхане на струните заедно с топчетата не знам. Защо просто не ги вкараш наопаки? (топчетата да останат горе, при ключовете). Пак ще се наложи да срежеш струните, за да ги скъсиш малко, де...

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На този мисля, че не може да се слагат с топчетата вътре. Може на по-смотаните модели Edge III и кой беше там... да не излъжа, но не ми се рови по сайта.

 

Слагането с топчетата горе при ключовете е супер маниашко, аз така действам. Хем не боцка, хем е по-бързо и лесно, хем няма хептен никакъв шанс да се отпуска оттам. :)

 

BD-Strings.jpg

(Тук съм снимал съм друго и затова топчетата са блъри, но пак се вижда ОК)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не то погледнато реално.... ако е измислено така че долу на самият флойд да има къде да пъхнеш с топчето струната... и да има стоппер някакъв на топчетата... то така 10торно по добре ще държи китарата... от колкото ако отрязани струни... ги държи пластината натискана отзад с болт... а и в книжката пише че може както и с топчтата така и без да слагаш струните!! но няма картинки!! ахахах

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... то така 10торно по добре ще държи китарата... от колкото ако отрязани струни... ги държи пластината натискана отзад с болт...

 

 

При мен всичко е на 100% балансирано и държи перфектно... а си режа струните. Така че, не мога да си представя как с топчета ще е "10торно по-добре" ;)

 

Не си губи времето тук, а слагай новите струни и забивай здраво!

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^^Не е така, точно заключването на струните на бриджа е много важно. Омотаването на струната около топчето може да води до леки изпускания и фалшивеене, особено на тънките струни. Аз преди бях със single-locking тремоло, където струните влизаха с топчетата в бриджа, но откакто го смених със заключващ бридж, определено разстройва доста по-малко.

Редактирано от fluti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е не пойнта е ако долу има под тея пластини топка където да сложиш топчето на стрруните и да се спре там... както при стратокастерите... и отгоре да е това с пластината... мислех че така са го измислили!! еби му меча...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето на това се слагат топчетата без да се режат:

300px-EdgePro2Bridge.jpg

Едж Про 2 пише на този пик, мисля има и други модели, където да става трика на химика. Но то просто има по-голям отвор, за да сложиш топчето вътре. Да не си играеш да го режеш. Инак пак се стяга с болтче и такова паралелепипедче, което го притиска към блока. Файдата е единствено да не режеш и долу и горе струните.

 

При слагане "топче горе" се напъхват всички струни откъм главата и се пускат до бриджа. Там се режат заедно всички струни точно след фината настройка. След това се пъхат и затягат и това е! МНОГО по-лесно и бързо става! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eх ... един техник требеше да стана..... знаех си... кви пари щех да правя.... е как не са го измислили още тогава това не мога да разбера... да е като на стратокастера отзад да се вкарват струните с топчето... и да ги спира отвора сам по себе си.... пък и после да има това с болта затягането... тогава сигурно и финната настройка нема да има нужда... то нема да мърда грам!

 

eeee ся като сложих струните па ного се дигна флойда... и н знам отзад пък кое котролира нивото..... еее не издържам вече!!!! толко неща за завиване има :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, стига, бе! Ти пък вече съвсем на балама го докара. :greenball:

Това голямото сребристо колело на гърба на тремоло отовора за какво мислиш че е? Даже има индикация "+" и "-", за да знаеш някъде се вдига и сваля.

 

:cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам точно така, онова отзад при пружините е за регулиране на бриджа. Обаче за да ти се вдигне си сложили или по-дебели струни или друга марка. Различните марки са с различно напражение (опъват с различна сила). Та е препоръчително да ползваш само един размер на една и съща марка струни, когато става дума за флойд.

 

Иначе:

"При слагане "топче горе" се напъхват всички струни откъм главата и се пускат до бриджа. Там се режат заедно всички струни точно след фината настройка. След това се пъхат и затягат и това е! МНОГО по-лесно и бързо става!"

и аз така практикувам :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за струните ми е ясно... но просто предвид че тя престигна с некфи си фабрично сложени струни... нема никакъв начин да знам каква марка са... :greenangel: и си зех от мойте дето съм си доволен от тях, същата дебелина 9тки Ърни Бол , но явно напрежението е друго както казваш :thumbs_up:

Иначе оправих го нивото, сичко е бетон .... но просто... озорих се с тези нови системи... тц тц тц тц ехех :)

Мерси на всички Отзовали се :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз затова си взех втора китара и разчитам повече на нея....Фиксираният си е фиксиран...Но тук отивам в темата за и против флойда...:--)

Като смениш два-три комплекта струни, вече няма да ти прави впечатление...:--)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.