Old_Shetarhand Публикувано Юли 10, 2009 Публикувано Юли 10, 2009 (Редактирано) Снощи на последната серия скъсах 2 струни... първо евала... относително настроена остава.. пипнах я за секунди и влезна в тон... но проблема е че понеже не искам днес цял ден да свиря на 4 струни... требе сменя струните.. и понеже в книжката пише че може струните с топченцата да се пъхнат... но снощи гледах и умувах и не мога го измисля как става... Помагайте!!! http://www.youtube.com/watch?v=ByRF7s5xZ9Q те едно видео на самия флойд.... и другото което ми е интересно това на 1:08 дето е снимката.. аджеба за къв.... е!?Предполагам е за интонацията...!? ебати коренната разлика от лицензиран Флойд.... и истински ......Предварително Благодаря!! Ех... Сложни Технологии Редактирано Юли 10, 2009 от Old_Shetarhand Цитирай
Yves Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 Дам, тва е за интонация, то си пише. Различно е от Флойд Роуз по това, че там винтовете за интонация си стърчат, а тук доколкото виждам става с ключе, което не стои на самия бридж. Лично според мен доста по-интелигентно решение Цитирай
Valserp Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 (Редактирано) те едно видео на самия флойд.... и другото което ми е интересно това на 1:08 дето е снимката.. аджеба за къв.... е!? Това е за по-лесно нагласяне на интонацията, да. Вместо да отпускаш струните и да бъркаш под тях, за да мърдаш седлото напред-назад - взимаш това нещо, което е забодено в горната част на тремолото и го ползваш като ключ, за да връткаш лостчетата отзад, които на свой ред контролират седлата. После си върни "ключето" на мястото му, че така като гледам - лесно може да се загуби За пъхане на струните заедно с топчетата не знам. Защо просто не ги вкараш наопаки? (топчетата да останат горе, при ключовете). Пак ще се наложи да срежеш струните, за да ги скъсиш малко, де... Редактирано Юли 10, 2009 от Valserp Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 На този мисля, че не може да се слагат с топчетата вътре. Може на по-смотаните модели Edge III и кой беше там... да не излъжа, но не ми се рови по сайта. Слагането с топчетата горе при ключовете е супер маниашко, аз така действам. Хем не боцка, хем е по-бързо и лесно, хем няма хептен никакъв шанс да се отпуска оттам. (Тук съм снимал съм друго и затова топчетата са блъри, но пак се вижда ОК) Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Юли 10, 2009 Автор Отговорено Юли 10, 2009 Е не то погледнато реално.... ако е измислено така че долу на самият флойд да има къде да пъхнеш с топчето струната... и да има стоппер някакъв на топчетата... то така 10торно по добре ще държи китарата... от колкото ако отрязани струни... ги държи пластината натискана отзад с болт... а и в книжката пише че може както и с топчтата така и без да слагаш струните!! но няма картинки!! ахахах Цитирай
tednet Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 Аз слагам няколко см горе при ключовете (пак си оставам топчетата там), че като се скъса струна, да мога да я издърпам просто Цитирай
Vynyl Sky Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 ... то така 10торно по добре ще държи китарата... от колкото ако отрязани струни... ги държи пластината натискана отзад с болт... При мен всичко е на 100% балансирано и държи перфектно... а си режа струните. Така че, не мога да си представя как с топчета ще е "10торно по-добре" Не си губи времето тук, а слагай новите струни и забивай здраво! Цитирай
fluti Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 (Редактирано) ^^^Не е така, точно заключването на струните на бриджа е много важно. Омотаването на струната около топчето може да води до леки изпускания и фалшивеене, особено на тънките струни. Аз преди бях със single-locking тремоло, където струните влизаха с топчетата в бриджа, но откакто го смених със заключващ бридж, определено разстройва доста по-малко. Редактирано Юли 10, 2009 от fluti Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Юли 10, 2009 Автор Отговорено Юли 10, 2009 е не пойнта е ако долу има под тея пластини топка където да сложиш топчето на стрруните и да се спре там... както при стратокастерите... и отгоре да е това с пластината... мислех че така са го измислили!! еби му меча... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 Ето на това се слагат топчетата без да се режат: Едж Про 2 пише на този пик, мисля има и други модели, където да става трика на химика. Но то просто има по-голям отвор, за да сложиш топчето вътре. Да не си играеш да го режеш. Инак пак се стяга с болтче и такова паралелепипедче, което го притиска към блока. Файдата е единствено да не режеш и долу и горе струните. При слагане "топче горе" се напъхват всички струни откъм главата и се пускат до бриджа. Там се режат заедно всички струни точно след фината настройка. След това се пъхат и затягат и това е! МНОГО по-лесно и бързо става! Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Юли 10, 2009 Автор Отговорено Юли 10, 2009 Eх ... един техник требеше да стана..... знаех си... кви пари щех да правя.... е как не са го измислили още тогава това не мога да разбера... да е като на стратокастера отзад да се вкарват струните с топчето... и да ги спира отвора сам по себе си.... пък и после да има това с болта затягането... тогава сигурно и финната настройка нема да има нужда... то нема да мърда грам! eeee ся като сложих струните па ного се дигна флойда... и н знам отзад пък кое котролира нивото..... еее не издържам вече!!!! толко неща за завиване има Цитирай
Vynyl Sky Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 Е, стига, бе! Ти пък вече съвсем на балама го докара. Това голямото сребристо колело на гърба на тремоло отовора за какво мислиш че е? Даже има индикация "+" и "-", за да знаеш някъде се вдига и сваля. Цитирай
Kalmar Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 Дам точно така, онова отзад при пружините е за регулиране на бриджа. Обаче за да ти се вдигне си сложили или по-дебели струни или друга марка. Различните марки са с различно напражение (опъват с различна сила). Та е препоръчително да ползваш само един размер на една и съща марка струни, когато става дума за флойд. Иначе: "При слагане "топче горе" се напъхват всички струни откъм главата и се пускат до бриджа. Там се режат заедно всички струни точно след фината настройка. След това се пъхат и затягат и това е! МНОГО по-лесно и бързо става!" и аз така практикувам Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Юли 12, 2009 Автор Отговорено Юли 12, 2009 Това за струните ми е ясно... но просто предвид че тя престигна с некфи си фабрично сложени струни... нема никакъв начин да знам каква марка са... и си зех от мойте дето съм си доволен от тях, същата дебелина 9тки Ърни Бол , но явно напрежението е друго както казваш Иначе оправих го нивото, сичко е бетон .... но просто... озорих се с тези нови системи... тц тц тц тц ехех Мерси на всички Отзовали се Цитирай
kvelikov Отговорено Юли 12, 2009 Отговорено Юли 12, 2009 Аз затова си взех втора китара и разчитам повече на нея....Фиксираният си е фиксиран...Но тук отивам в темата за и против флойда...:--) Като смениш два-три комплекта струни, вече няма да ти прави впечатление...:--) Цитирай
Recommended Posts