Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Моля ви, стига с тези дъски :greenball: Кажете нещо за тези китари Caparison, че ми стана интересно. Прегледах им сайта, има доста приятни моделчета, даже вървят с техни специални адаптери капарисън. Единственото нещо, което не ми хареса са цените :surprise: 3000$+ (ще чакам да ударя 6ца от тотото :cheers2: ) Иначе, някой ако е имал допир до такава китара може да сподели нещо :cheers2:

Peace !

Отговорено

Най-общо казано добри са. Естествено вкусове разни...

Шредърски предимно. Правят се в Японско. Звучат добре. Абее качествени са. Тя и цената говори за себе си.

Отговорено
Моля ви, стига с тези дъски :greenball: Кажете нещо за тези китари Caparison, че ми стана интересно.

Абе, нам как да ти кажа, ама Марти Фридман записва "Youthanasia" с Fender Stratocaster, дарк сънбърст. Самия Марти го нарича "Coffee table", но прави записите с него, нали? :cheers2:

Да не говорим на какво прилича сигнатурния модел на Ейдриън Смит - San Dimas. :surprise:

Отговорено

Еее, те откакто Фендер купиха Jackson/Charvel всичко им прилича на Страт :cheers2:

Не ме разбирай погрешно, Страт ми е любимата китара още от малък.

Марти записва с доста китари :greenball:

Отговорено
Моля ви, стига с тези дъски :girl_witch: Кажете нещо за тези китари Caparison, че ми стана интересно.

Абе, нам как да ти кажа, ама Марти Фридман записва "Youthanasia" с Fender Stratocaster, дарк сънбърст. Самия Марти го нарича "Coffee table", но прави записите с него, нали? :D

Да не говорим на какво прилича сигнатурния модел на Ейдриън Смит - San Dimas. :P

:offtopic-001: Марти Фридман е основоположник и на модела Kelly на Jackson.

Отговорено (Редактирано)
:D Марти Фридман е основоположник и на модела Kelly на Jackson.

:girl_witch:

Основоположник на Kelly, млади нечифтокопитнобибипецо, е именно Kelly Bradford.

Марти Фрийдман има собствен сигнатурен модел Jacson от серията Kelly, но не е основоположник на модела. :P

Бтв, таз киитара може би е най - красивата като форма, но най - неудобната за свирене... :offtopic-001:

Редактирано от Jorko_Beliata
Отговорено

^Като се има предвид изчанчената постановка на дясна ръка, която има Фрийдман нищо чудно на него да му е била най-удобната! :)

Отговорено
^Като се има предвид изчанчената постановка на дясна ръка, която има Фрийдман нищо чудно на него да му е била най-удобната! :punk_guitar:

Това е вид постановка (школа), Върнън Рийд от Living Colour също свири така.

Отговорено
Моля ви, стига с тези дъски :punk_guitar: Кажете нещо за тези китари Caparison, че ми стана интересно. Прегледах им сайта, има доста приятни моделчета, даже вървят с техни специални адаптери капарисън. Единственото нещо, което не ми хареса са цените :rocker: 3000$+ (ще чакам да ударя 6ца от тотото :music336: ) Иначе, някой ако е имал допир до такава китара може да сподели нещо :cheers2:

Peace !

...тествал съм подробно Caparison-а на Анди от Онслот...китарата звучи добре...удобна е...не бих казал нищо лошо за нея...но аз лично имах много по-големи очавания за марката...самият Анди като че ли повече се радва на Джаксъна си...а аз лично не бих си взел такава китара за толкова пари...не си струва на тази цена...

• 3 years later...
Отговорено

Metal китарите са предимно до вкус непречи да свириш с Gibson и startocaster Сетих се за Caparison-а добри китари са някаде бях хващал такава и ако имаш парите си заслужава да ги дадеш !

Отговорено

По горе бях прочел, че най-добрите китари се изработвали в Япония :), ама това за мен ми звучи както , Мерцедес са най- добрите автомобили ... В днешната убийствена конкуренция немога да приема тези стереотипи от едно време! За това ще посоча няколко не японски китари, които предполагам , че по-голямата част от вас не са чували (но дано да греша :) )

UK - http://www.blackmachine.net/ http://invictusguitars.co.uk/

US - http://strictly7.com/ http://www.ricojrguitars.com/

Полските майонези :) :) http://www.mayones.com/

Всички са ръчна изработа доста скъпи , уникални инструменти

ПС: ако вече сте говорили за тези инструменти моля да бъда извинен не ми се четяха всички постове

Отговорено

Отдавна няма такива филми като "тая страна произвежда най-хубаво хххх". В Китай промишлеността е на такова ниво, че могат да направят всичко. И сандали за по 2 лв и подводници за милиони, зависи за какво ще им платят. Ако някой все още възприема жълтите като манифактура от типа "в тая колиба се правят подметките, в другата връзките"...толкова по-зле за него. Тъжно е, че дойдоха времена, в които съм по-спокоен нещо да е правено в Китай/Индонезия, отколкото в България, ама е факт. /изключвам къстъм решенията на нашите съфорумници, например/.

Strictly 7 ако не се лъжа правят сигначъра на Ола Енглунд /не го харесвам кой знае колко като китарист, обаче е нагледен урок как да си развиваш начинанието с ютюб :)/

Отговорено

Ола свиря с тях да , бих добавил , че е мастър дизастъра на клиповете в ютюб :D и на смесване и готин звук (на мен поне миксовете му мн. ми харесват), като китарист не мога да кажа нищо, понеже никога не е показвал нещо повече от връткане на копчетата на ампове и толкоз :D :D