Jump to content
Българският форум за музиканти

Китарист в беда


~Ruin~

Recommended Posts

Налага ми се да пея!!! Хора как се взимат високи тонове... Знам, че е тъпо но сериозно ми се налага да пея и да свиря едновременно за една песен и незнам ... Работата е сериозна няма как да се мина ще трябва да пея ... Знам, че тука повечето сте сигурно толкова навътре в нещата, че е чак смешно да ви питам, се едно мен някой да ме пита как да правя флажолет...Обаче трябва да се науча да вземам малко високи тонове и имам 1 месец да се науча... поне мъничко :godbless:. с ниските се справям без проблем вродено ми е, но ми се налага да пея малко по виско... как да стане ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е такава тема не бях виждал скоро :thumbs_up:))

Стягаш диафрагмата вдишаш и издишаш, това е общо зето, по просто няма как да го напиша :)) и гледай да си отваряш устата, а не с почти затворена :). Ето ти най-важното. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами трябва да изпея авторска песен незнам точно колко високо, но ниско не звучи много очерователно...Не знам точно какво се води високо за певците.. Мога да кажа, че гласа ми е леко по нисък от нормалното...Все пак да кажем горно Ми много ли е ? Тука една мацка ме саветва да се тъпча с яца и нз си ко ... хаха Един пич пак се избазика, че ще ми трябват балони с хелии :punk_guitar: ... Не знам просто искам да се науча малко по високо иначе и на фалцет няма да ми е лошо гаджето ми пее, само че ситуацията е такава , че немога да питам нея да не говорим ,че хармонията на песента си е малко сложничка а още ми е трудно да пея по ноти мога само в главата си да ти даржа или да ги слагам на китарата, но немога да ги изпея доидел и до високи тонове яко съкс иначе с ниските ги вземам незнам как... Никога не съм пял високо... просот искам да мога малко поне не много високо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами..ходи на педагог - жена...тя ще ти вдигне тоновете (rofl) из цитат от форума. Ако било така хората при Павароти да са били ходели...

 

Странен въпрос задаваш,междудругото няма да скрия,че и аз съм си го мислил преди време...мога ли да пея като Уитни Хюстън... отговора не ме устрои много... НЕ... гласът на всеки човек е относителен както и половите му органи така,че няма един със един еднакъв... колкото можеш толкова,или можеш или...не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Мързи ме да пиша, какво точно правя, за да вдигна високи, а и няма особено голям смисъл. Като цяло са няколко неща, които трябва да направиш, обаче правенето им хич не е лесна задача. Моят съвет би бил да ходиш при някой да те научи, но от тона на поста ти предполагам, че или нямаш време, или не искаш да ставаш певец (в което лошо няма). Имайки предвид, че става дума за авторска песен, на твое място бих потърсил някой, който прсто да я изпее, без да се опитва да внася морал и особено много идеи. Това е, което е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом задаваш такъв въпрос значи не си запознат с материята на пеенето. Все едно някой да пита "как мога за 1 месец да се науча да свиря на китара" .... За да има някакъв ефект може някой приятел да ти даде насоки, да замажете положението, но пак крайният резултат няма да е нещо грандиозно ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях много покъртена, като прочетох заглавието "Китарист в беда" и питанията на младежа.

От всичко, което той казва, мога да заключа само, че бедата е комплексна и не е от вчера.

 

А като разбрах, че имал глас, малко по-нисък от нормалното (!?!), ми иде да го питам дали температурата му не е малко по-висока от "нормалната" за месец юли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Толкова много букви, изписани и без особен ефект, предполагам. Честна дума, ако аз не знаех как се прави, никога нямаше да разбера. Хващаш си китарата, пич, и си намираш тончето, до което ти трябва да стигнеш. След това почваш да се разпяваш от по ниско и така докато стигнеш до това тонче и после наобрато и така докато се получи:surprise: . Като, предполагам, знаеш най-елементарна разпяванка от типа До Ми Сол Ми До :metalist: и качваш с половин тон :)

Това мога да тикажа.

Или просто си свали песента :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хелий,Брато-там е истината на въпроса ти...А иначе сериозно-всеки си има диапазон на гласа и не може да се дава акъл,как да се вдигат"хардуерно" тези ни възможности

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.