Mecho Публикувано Ноември 8, 2005 Публикувано Ноември 8, 2005 (Редактирано) Привет, вчера на концерта в зала България Влатко Стефановски свири с такава китара: http://www.scalaguitars.com/ Разглеждайки сайта му открих линк към тази марка: http://www.pensaguitars.com Много красиви инструменти Някой дали е пробвал? Редактирано Ноември 8, 2005 от Mecho Цитирай
Satanirian Отговорено Ноември 8, 2005 Отговорено Ноември 8, 2005 PENSA CUSTOM GUITARS !!!! Mark Knopfler свири с пенса, няма какво повече да говорим за марката :violin: Но предполагам, че притежателите на такава китара (ако ги има в България изобщо) са доста малко Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Ноември 8, 2005 Отговорено Ноември 8, 2005 Марк Нопфлър отдавна не свири с Пенса,свиреше с Пенса-Сър,тоест доста по различни китари,които Джон Сър правеше докато работеше за Руди Пенса.Джон Сър отдавна самостоятелно призвежда китари и усилватели под марката Suhr:SUHR Guitars.Аз лично имам удоволствието да свиря на Сър китара,но доколкото знам Пенса-Сър също са били(и още са)страхотни инструменти. Владо Цитирай
DILETANT Отговорено Ноември 9, 2005 Отговорено Ноември 9, 2005 Снощи Влатко свири с китара Scala. А доскоро свиреше с Pensa-Suhr. Цитирай
TONY Отговорено Ноември 9, 2005 Отговорено Ноември 9, 2005 А тези Скала - на Pensa или на Suhr са? ина4е Suhr - избора на всички Влад(т)ковци! а и на някои Реб Бичовци явно става дума за най - най Цитирай
DILETANT Отговорено Ноември 9, 2005 Отговорено Ноември 9, 2005 Тези китари Scala от сайта им не можах да ги разбера какви са и въобще кой и къде ги прави. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 9, 2005 Отговорено Ноември 9, 2005 Абсолютно изкъртващи китарки. Аз отдавна им бях хвърлил око докато разглеждах гиъра на Марк Нопфлър, но цената от няколко (3-5) хиляди долара ме отказа. Не знам и аз защо, ама... Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Ноември 9, 2005 Отговорено Ноември 9, 2005 Между другото,ето с това свири Марк Нопфлър сега: Mark Knopfler Signature Strat Владо Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 10, 2005 Отговорено Ноември 10, 2005 Току-що (9:10 сутринта) гледах в сутрешния блок на БТВ интервю с Влатко Стефанофски. Освен всичко останало, журналистката не пропусна да го пита за китарата му (явно дори в БТВ са забелязали, че не е ква да е) като даже го накара специално да я извади от бега и да обясни детайлно каква е и от какви материали е. Целият гриф е направен от rosewood, фингърбордът също, но от някакъв малко по-различен вид от този на грифа. Тялото е хондураски махагон, а топът е flamed maple, демек явор. Китарата му е личен подарък от Leo Scala, специално направена за него и носи неговия подпис (VS Signature model) Страхотен инструмент! PS: Става дума за една, която е във формата на Telecaster. Другите му китари също са custom, ма до тях не стигнаха. Цитирай
TONY Отговорено Ноември 10, 2005 Отговорено Ноември 10, 2005 да гледах интервюто - забрави да добавиш че Лео Скала е лютиер от Калифорния Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 10, 2005 Отговорено Ноември 10, 2005 да гледах интервюто - забрави да добавиш че Лео Скала е лютиер от Калифорния Мда, и шеф на Scala Guitars, за които отвори лаф Mecho. http://www.scalaguitars.com Цитирай
DILETANT Отговорено Ноември 10, 2005 Отговорено Ноември 10, 2005 Горере, flamed maple не е ли клен?? Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 10, 2005 Отговорено Ноември 10, 2005 Горере, flamed maple не е ли клен?? Може да е клен, а може и да е явор - двете дървета са почти еднакви и в английския език няма отделна дума за клен и за явор (единственото различно, за което се сещам е едно дърво, на което викат sycamore-maple - това е по-близо до нашия явор). В България, пък, е прието да се казва "явор" на всякакъв вид яворов или кленов материал, който се ползва за фурнири. PS: Flamed maple е вид шарка по явора, а не отделен вид дърво. От тази поредица (според фигурите) има birdseye maple, flamed maple, burled maple и т.н. Цитирай
Recommended Posts