Jump to content
Българският форум за музиканти

Дан Колов - Корона от тръни


Recommended Posts

ееее най-накрая и аз да чуя някоя готина блус банда :)

Тея са от делтата на Миси*хлъц*сипи, да видиш по-горното течение к'ви ги вършат ...

 

Аре - пък ще чакаме албумЪТ :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)

 

Междудругото, обикновено хората се оплакват, когато получават коментари за звука, но не и за музиката. Искам да уточня, че аз бих се радвал на всякакви критики: градивни, конструктивни...ако трябва и деконструктивни :) важното е да вървим напред и нагоре.

 

Най-вероятно утре ще пусна цялата песен. Междувременно, може да add-нете групата в myspace: http://myspace.com/dankoloff

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста добре! Адмирирам уменията ти в миксирането. В началото китарите малко звучат като повечко ревербрирани, но предполагам е от няколкото трака китари? Като цяло много силно изпълнение :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря :D Reverb на ритъм китарите не слагам, има мнооого малко на целия микс, но се съмнявам да се чува отчетливо. По-скоро се създава такава излюзия, заради това, че сме записали 6 пъти ритъм китарите ;)

 

Въпрос към всички: мислите ли че високите са в повече, а средите прекалено малко, като имате предвид и стила, разбира се?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

На мен ми звучи доста рехаво, особено китарите. Инък е балансирано (инструментално, не спектрално), може би е въпрос на вкус не знам, но китарите ми звучат едва ли не записвани директно от дистър в линейния вход през не съвсем успешна спийкър симулация, жужат и им липсва "тяло" - обема на реален кабинет, бърз спектрален анализ показва, че като цяло в спектъра преобладават ниски честоти, а останалата част, най-вече средите, специфични за китари са прекалено слаби. Осъзнавам, че на фона на всичките суперлативи, казани за звука досега моето мнение се откроява значително, но все пак критиката е градивна, и се надявам да бъде приета като такава :cheers2:

 

Овърхеда също звучи доста рехаво като се замисля. Видях, че финалния микс е нещо което предстои, и това ме навя на идеята, че това, което си качил в момента като запис е добре, но звучи точно така - като запис без микс и мастър. Не казвам, че е зле, но определено има доста мегдан да стане МНОГО по-добре, особено откъм атака на звука и динамика - в момента звучи доста равно. А многократното записване на китари е придало някакъв хорус/флендж ефект, който лично на мен ми звучи няколко идеи в повече. Като цяло не съм привърженик на записване на една китара по много пъти - от това страда изразителността на всяко уникално просвирване, нещата се замазват, а плътност може да се постигне и без да се жертват детайли и най-вече динамика в свиренето.

 

Музиката си е напълно ок за стила, може би единственото, което не ми хареса е .. как да го обясня, типичното хардкор "йа йа" което се слага на повечето думи. Но това си опира изцяло до личен вкус, много хора се кефят на такива неща.

Редактирано от LOE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако са записвани повече от две китари (една вляво и другата вдясно) със сигурност не одобрявам. :)

Прибери касата мъ-ъ-ничко (поплющява във високите мъ-ъничко вповече).

Китарите много настрани (крайно ляво-дясно звучат). :) Но това вече е в зависимост от това, че не си проверявал микса и на слушалки може би, както и да е.

 

За записа е направо трепач. Особено, както казваш, барабаните са си реално акустично записвани.

 

Ако не представлява трудност, би ли споделил хардуера с който е записвано парчето. Микрофони, адпатери, предусливатели, процесори, усилватели (глави, кабинети за китарите и баса, ако е имало), къде (някакво специално помещение или във всекидневната), аудио-карта, съответно - записващата (микс програма), някои плъгини като производител. ;)

Ще е интересно да се проследи как се правят такива качествени записи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за критиките. Голяма част от тях изглежда произлизат от различни предпочитания и разбирания, а с други просто не съм съгласен, но при всички случаи информацията е полезна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

опса и аз тука да вляза на третата набивка... хехехе

момето как намила не е истина просто ...де да може и аз тъй.

мен малко иъче ми звучи тоз първи куплет, може да от ЕГН-то ми,но ми е леко постен с тоз прав такт и стържещите китари...то е е единственото място където звучат китарите някакси мажещи, къето китарите свирят насечено или на лежащи акорди всичко е Ок.

(аз лично бих дал повече живот на Баса и бих вентилирал половината тракове от китарите.)

но няма да се плашункате щото така си ви харесва вярвам-другото е мнение по въпроса

 

Браво като цяло ше чакам и други песни да чуя.

 

Добре се движите, да видим някоя песен дету да става за бясно пого дъл жи изкарате да облажим. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам те, и аз имам подобни виждания за това начало и за липсата на пого-вдъхновяващи тресни :thumbs_up: Подобни бавни части за често срещано явление за стила, та гледам са се съобразявам, все пак не ми е солов проект. Добрата новина е, че най-новата ни песен е по интересна и има за всеки по нещо ...е няма сола и лирични части, но за сметка на това за раздвижване има :) Само трябва да се приберат отсъстващите и да я довършим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

АААААА немога да ви намеря албума никъде в интернета. Направо полудявам вече, ако мойе да ми пратите линк в фб Harito Screamura. МОЛЯ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Много са ви яки парчетата, ако не се беше разпаднала моята група сигурно щяхда ви помоля да ми позволите на правя някое др кавърче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.