Hillbilly Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 (Редактирано) Различна дървесина, различни начини и място на изработка, различни адаптери...освен това Гибсъните имат кухини/камери в телата след 82-ра,но и без тях -нещата от цитата са достатъчни,за да звучат различно.Едит-бих казал,че дори при евтин Гибсън можеш да различиш всеки тон от "мръсен" акорд,без да е размазана картинката..-чисто,ясно и с характер. Редактирано Юни 25, 2009 от Hillbilly
WenzelWeck Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 ако смяташ да се занимаваш професионално ти препоръчвам да си вземеш Гибсън (има по-хубав звук поне според мен).... пък и зависи дали си свирач вече или сега започваш ,но като съдя по въпроса ти сигурно си начинаещ ..... имам два варианта за теб: 1.нямаш кинти.... направо взимаш Гибсън (ако ще е една китара ,поне да е по-качествената ) 2.имаш кинти.... взимаш Епи ,учиш се да свириш и после е време за Гибсън
Dread Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 ^Това е култово! Нямаш кинти - взимаш си Порше - като ще е една кола, да е качествена. Имаш кинти - взимаш си Ланчия, Рено, Мерцедес и чааак после Порше! Много ми стана гот сега, като разбрах, че като нямам кинти ще си купя Гибсън.
Vasil Pavlov Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 ^^ Всъщност първият вариант е някаква шега, затова остава само вторият
WenzelWeck Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 май ще е най-удачно да си земе Кремона акустична аре пич извън кръга на майтапа ... Гибсън е по-добрият избор
badValue Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 (Редактирано) ти четеш ли какво пишеш... да гиби е "по-добрия" избор в случая,за теб цената ЯВНО не е ФАКТОР ..... ...... но има и от него по- добри (за цени няма да говорим тук на никой не му пука за тях) ред: нещо протиФ акустична кремона ли имаш .... или само слухове за тях се носят колко са смотани.. >>>ибаси че е ПРОСТ Ричи Коцен с тази негова ГЕГА Редактирано Юни 26, 2009 от badValue
EAmechaniX Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 "магията" отчасти идва от нитроцелулозния лак, който е скъп най-вече защото е токсичен, което оскъпява работата с него (даже май е забранена в някои страни и щати). Хайде всички да си лакираме ефтините китари с такъв лак, че да имаме як звук.Тук лака нито е скъп, нито забранен, нито пък труда е много...ко му плащаш.?!...а как ще звукне! П.С. Магията е следната: 1.качествен материал (добре подготвен, обработен, исушен, подбран) 2.качествен хардуер (ключове, адаптери, бридж, нът, ключе, тремоло, струнник, струни, потенциометри, кондензатори и други) 3.качествена изработка (добри слепки с правилните лепила, други.)...външният вид НЕ свири. Всичко друго е ''ала-бала'' или ''мижай да та лъжа'', ако ще месия да го казва. Няма да изброявам разликите между различните модели Гибсън...само ще добавя... единственото общо между Епифон (Китай, Корея) и Гибсън е формата и ключовете, и че двата са дървени. В тоя ред на мисли - нищо общо. Всеки има правото да си подрежда реда на мислене...и да мечтае. Позволявам си да давам мнение като притежател на 3бр Гибсън-и и всичките с различен лак. 1.Zakk Wylde 2.STANDART 3.Angus Young ... и пипал поне още 3-ри. ...а това с дупките от 82 - ра зависи от конкретния модел и конкретни години.
rockozaurus Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 (Редактирано) 'Гати , цял живот си мисля че нямям Gibson защото нямям кинти... а то, кво се указа...че имам кинти! П.П. А,защо все пак нямам Gibson?! :hysterical: Редактирано Юни 26, 2009 от rockozaurus
sevenstring Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 Дали някой има кинти и дали (за него) има смисъл да ги похарчи за Гибсън са съвсем отделни въпроси, но нека не отваряме тази тема ...
Victoroth Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 Всичко е от пръстите ... ако щеш и 5 гибсъна да си вземеш , като не си свирил и упражнявал достатъчно ефект нулев. Epiphone са много добри китари за цената си , не виждам защо винаги се хвърляте на скъпото мислейки че кой знае какво ще стане . По-добре си вземи Epiphone & един добър Marshall и процесор по избор (препоръчвам Boss , много натурален звук), не ти трябват Gibson , поне за момента. Другото зависи от теб.
Dread Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 Да поставиш пред един ДОБЪР Маршал процесор не е проява на добър вкус. Бос НЕ звучат натурално, когато се намират в едно изречение със добър Маршал, но пък то вкус другар има ли? Но от друга страна си напълно прав за китарите.
Unchained Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 (Редактирано) Всичко е от пръстите ... ако щеш и 5 гибсъна да си вземеш , като не си свирил и упражнявал достатъчно ефект нулев А на мен това мнение ми звучи толкова банално вече, не мога да кажа че не е вярно, но хайде да не преувеличаваме чак до такава степен, че даже си става и смешно... И темата отдавна си е за затваряне, вече обясниха каква е разликата, всичко останало е дъра-бъра. Редактирано Юни 26, 2009 от Unchained
preIbanez Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 ...aко темата случайно ви се вижда позната причината вероятно се крие във факта че отново се завъртат дежурните реплики предвидени за подобен род случаи...
WenzelWeck Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 ред: нещо протиФ акустична кремона ли имаш .... или само слухове за тях се носят колко са смотани.. >>>ибаси че е ПРОСТ Ричи Коцен с тази негова ГЕГА нищо протиФ нямам Кремоните и аз от такава см почнала майтапа беше в тфа ,че човека иска ел китара... само не се заяждайте пффф аз дадох моя съвет вече + ако имаш кинти само за една китара и мислиш ,че скоро няма да имаш за друга ... поне аз бих си купила Гибсъна айде със здраве и НАЗДРАВЕ!
sasog Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 Не мисля, че темата е с цел реално сравняване на качествата на Гибсън и Епифон.Всеки знае кое е по-доброто.Ако имаш парите-разбира се, че ще си купиш по-скъпата и съответно качествена китара.И понеже усещам, че приказвам общи приказки ще спра дотук. @WenzelWeck:има ли специална причина, поради която във всеки твой пост да присъства "пф(ф)(ф)" ? Само питам.
Recommended Posts