sardaesox Публикувано Юни 21, 2009 Публикувано Юни 21, 2009 (Редактирано) Здрасти отново!Свалих един презет за металика,кажете си мнението ,доколко е близко звученето,моля ,П.П-ства дума за дистнатите ритъм китари и особено за дясната ТУК Редактирано Юни 21, 2009 от sardaesox Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Юни 21, 2009 Отговорено Юни 21, 2009 1во - тоя откъс е много готино. Дано да не е нещо от Load/Reload ? Тия албуми са ми непозната територия. Ако ти си композитора - поздравления 2ро - записан е кофти и от дистортнатите китари се чува предимно тътнеж. Запиши директно в компютъра или дай семпли извън някакъв mix, без допълнителни корекции. 3то - като си хванал пресет за Металика.. ми, запиши нещо по-така на Металика От албума, чийто звук гониш (надявам се да не е Черния.. това не е звук от амп, а от студио). Цитирай
sardaesox Отговорено Юни 22, 2009 Автор Отговорено Юни 22, 2009 (Редактирано) Благодаря,това е откъс от една моя минало-лятна идея и все искам да я запиша с по-готин звук,ама нещо не се получава.А иначе аз съм с едни мониторни слушалки тук/АКГ К77/,но нямам хубави колони,явно звука трябва да се "засича" през поне 3 източника,докато се докара що-годе .П.П- ЕЙ ГО ОРИГИНАЛА Редактирано Юни 22, 2009 от sardaesox Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Юни 22, 2009 Отговорено Юни 22, 2009 Най-вече през що-годе колони ;] Слушалките винаги режат определени честоти. Ритъм звукът ти е як като тембър. За Kill 'em All в битови условия е идеален, иначе е малко дрезгав. Блусарските мотиви недей да ги свириш точно с този clean. Той е перфектен за разложени акорди, но за блус е твърде отнесен. С Guitar Rig 3 си ако не бъркам - виж примерно factory пресета на Mark Knopfler. С малко корекции прави чудесен крънч. Сложи TubeScreamer с tone на 5 и без drive пред Gratifier amp-а и обработвай с еквалайзерите. Така можеш да докараш приятен тон ала Ride или Master-а. И продължавай с авторското творчество Цитирай
sardaesox Отговорено Юни 22, 2009 Автор Отговорено Юни 22, 2009 ,клийна е с амплитюб2,иначе дистовете са с гтр3,това с марк кнопфлер не го знаех че има готов презет в рига. Цитирай
Slide Отговорено Юни 27, 2009 Отговорено Юни 27, 2009 (Редактирано) Не е баш Металика. За мен дори е далече от ранните им албуми(за диста, по-спец за дясната китара ). Чистите китари съвсем бегло напомнят за Лоуд и Релоуд, но ако някой не го беше споменал по-горе, на дали щях да се замисля над това. Китраите с диста обаче ми звъчат много басово. Кънтят ми чак. (Може проблем да е в слушалките ми или напрво в разбиранията ми). Важното обаче, е че е много готино като идейка! Аз лично бих придал малко повече "плътност" към чистите китари, но като оставим безпочвените ми критики, идеяти ти много ми харесва! Редактирано Юни 27, 2009 от Slide Цитирай
sardaesox Отговорено Юни 28, 2009 Автор Отговорено Юни 28, 2009 Мерси,въпроса ми беше за първия семпъл.явно ще трябва да го преработя,защото като го чух на "нормални" слушалки и аз се ужасих от басите-явно акг-то ми реже ниските.а иначе оригинала съм си го дрънкал без идея да наподобявам нечий саунд Цитирай
Recommended Posts