johniebgood Публикувано Юни 19, 2009 Share Публикувано Юни 19, 2009 Преди време, в един друг форум, намерих тази идея и реших да се пробвам да си направя стойка за китари. Ето го и резултата: ^Всичко, което ви е нужно са: 1.PVC тръби фи20 2.фитинги PVC фи20 (колена,тройници и муфи) 3.изолация за тръби 4.лепило за PVC 5.ножовка и рулетка С този материал се работи изключително лесно- мериш-режеш-лепиш! Моят проблем беше, че идеята, която взаимствах е предназначена за 3 китари за играта Гитар хироу, а там китарите са по-малки и пластмасови, т.е. много по-леки! В този ред на мисли, моята стойка претърпя редица конструктивни промени, в посока якост, което усложни и оскъпи проекта. В заключение бих, ви посъветвал да не се занимавате с нещо подобно, защото накрая, стойката ми излезе не много по-евтина от оригиналните такива(Уоруик например). П.П. Не ми се смейте на кухарката, тя е на жена ми, родителите й я домъкнаха от някъде! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Юни 19, 2009 Share Отговорено Юни 19, 2009 Супер е!Много оригинално! Поздрави за идеята! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
johniebgood Отговорено Юни 19, 2009 Автор Share Отговорено Юни 19, 2009 Е, тя не е моя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 19, 2009 Share Отговорено Юни 19, 2009 Тогава за реализацията! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Юни 19, 2009 Share Отговорено Юни 19, 2009 , моята стойка претърпя редица конструктивни промени, в посока якост ...значи е твоя! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Юни 19, 2009 Share Отговорено Юни 19, 2009 DIY forever!!! Струва ми се, че това ще е леко паянтаво. Ако правиш пак, направи я от метални тръби, ще стане сигурно 30 кила, но ще е супер здрава хехе. Поздравления за ентусиазма и реализацията Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Юни 19, 2009 Share Отговорено Юни 19, 2009 Супер е А можеш да изведеш и едно кранче от някоя от тръбите да тече бира Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
johniebgood Отговорено Юни 19, 2009 Автор Share Отговорено Юни 19, 2009 @ultramega- или да я свържа с парното, зимно време да топли @Nikifena - не е паянтово, а металните тръби как да ги сглобявам? Иначе съм фен и оригиналните стойки са метални @EAmechaniX- прав си @Baby Thomas - 10Х Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patient Отговорено Юни 19, 2009 Share Отговорено Юни 19, 2009 Металните тръби по същия начин с муфи, тройници и колена. Ама ще ти се откъснат ръцете докато им навиваш резбата... Но не мисля, че подобен преразход е необходим. Справил си се чудесно и мисля, че стойката ще векува. Колко се охарчи за материали ако не е тайна...? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
johniebgood Отговорено Юни 19, 2009 Автор Share Отговорено Юни 19, 2009 Май към 60-70 лв, а металните тръби...то в тоя ред на мисли да взема арматура и да заварявам Оригиналните наистина са метални, но не от водопроводни тръби, може би могат да се намерят алуминиеви, например, но трябват крепежни елементи и машина за огъване, а това вече е сложно. Моята стойка е съвсем лесна за изпълнение, аз не съм някъв майстор...А оказа се, че върши и работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patient Отговорено Юни 19, 2009 Share Отговорено Юни 19, 2009 (Редактирано) Да... Вероятно може да се измисли някакъв вариант с алуминиеви тръби. Тези, които се предлагат в момента на пазара за изграждане на отоплителни и прочие системи са с PVC покритие и не са особено трудни за огъване. Само че сглобките ще изискват малко повече креативност и внимание, защото не се нарязва резба а се набиват накрайници и ако човек не процедира внимателно, може да разцепи тръбата. А иначе, не мисля че подобна стойка ще ти излезе по-малко от парите, които си дал за материали. Разбира се в твоята цена не включвам положения от теб труд, защото все пак го правиш за себе си и загубеното време се изплаща с кефа от добре свършената работа. :) Редактирано Юни 19, 2009 от patient Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
johniebgood Отговорено Юни 19, 2009 Автор Share Отговорено Юни 19, 2009 Ми то стана дявол на магаре, първоначалната идея беше да ми излезе 20-ина лева, но се наложи доста да я усложнявам заради еластичността на материала, от там скочи и цената. Не бих повторил, но и не съжалявам. За сравнение - Томан - 46 евро... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a12345678903 Отговорено Юни 22, 2009 Share Отговорено Юни 22, 2009 за 20лв. можеше да я направиш от дърво. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
johniebgood Отговорено Юни 22, 2009 Автор Share Отговорено Юни 22, 2009 (Редактирано) Шегуваш се нали? То какви ли не предложения се появиха. Пак ще кажа, с този материал се работи изключително лесно и дори човек със скромни способности в насока направи си сам(DIY), може да се справи. Редактирано Юни 22, 2009 от johniebgood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a12345678903 Отговорено Юни 24, 2009 Share Отговорено Юни 24, 2009 (Редактирано) Така като ти гледам поста не вярваш че за 20лв може да си направиш стойка от дърво. Имам 2 китари една класическа и една електрическа. Вдъхновен от твоята идея направих една стойка за двете. Ако си заинтересован ще постна снимка. Редактирано Юни 24, 2009 от a12345678903 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts