Kurt Uvash Публикувано Юни 17, 2009 Публикувано Юни 17, 2009 Не знам дали се сещата какви пругинки ми трябват, но искам да си сложа такива под "ушичките" на адптерите, къде се завиват болтчетата им, за да се регулира нивото им във вертикално (перпендикулярно) направление спрямо тялото на китарата. Да са сравнително твърди (такива от пълнители за химикалки не стават) с височина около 2 см и да са резнати гладко. Диаметър - около 0,5 см (5 мм.) би било достатъчно за стабилност, струва ми се. От къде мога да си намеря такива пружинки? И наистина трябва да са гладко срязани и от двете страни. Дано се разбира какво искам да кажа. Четири броя ми трябват. Цитирай
vlex Отговорено Юни 18, 2009 Отговорено Юни 18, 2009 Тия пружинки се продават със се адаптерите. Не знам дали някъде се продават отделно конични пружини. Можеш да пробваш да пригодиш някакви конвенционални цилиндрични. Сещам се в една железария до нас да продават, но не знам дали има подходящи размери. Ако искаш ще мина днес в обедната почивка да видя дали имат ф5 и какви стотинки са. Поздрави, Влад Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 18, 2009 Отговорено Юни 18, 2009 Вкъщи един химикал не остана с пружинка. Отлично вършат работа повечето!!! Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Юни 18, 2009 Автор Отговорено Юни 18, 2009 В Казанлък има фирма, специализирана в производство на всякакъв вид пружини, но за четири пружинки да ходя до Казанлък. Baby Thomas, нещо много хлабави са ми тия от химикалките. Някак си нямат съпротивление достатъчно ли... в смисъл - меки са. vlex, ами дано да дойдат DiMarzio-тата с такива пружинки, ама аз да се подсигуря, да не да чакам за някави си 4 пружинки после. Щото то Марко Тотев ги е описал тия работи, повече известен с прякора си Мърфи. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 18, 2009 Отговорено Юни 18, 2009 Опитай в някой по-голем железарски магазин, такъв за крепежни елементи, Практикер, Бриколаж... Може и някакъв заместител като да речем четки за бормашина (и други подобни машини с ротори). Става също и от стари струни да си направиш. Но все пак си остава заместител... Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 18, 2009 Отговорено Юни 18, 2009 в Евроболта има един куп пружини. Харесай си. Има такива дето стават за адаптери. Цитирай
vlex Отговорено Юни 18, 2009 Отговорено Юни 18, 2009 Минах и видях, обаче май ще са ти силнички - някви стотинки бяха и са ф8 най-малките. Проблемът е, че са цилиндрични и че сечението на телта е 0,8мм- мисля, че ще е връз силничко. Ако те интересува ще казвам адреса... Поздрави, Влад Цитирай
noflip Отговорено Юни 18, 2009 Отговорено Юни 18, 2009 химикалките са твоя най-добър приятел. според мен поразгледай от някакви други химикалки. аз имах късмет че ми попадна една кутия със 100 по 50 от вид и едните не ставаха но другите бяха по-добри от тези с които дойдоха адаптрите. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 19, 2009 Отговорено Юни 19, 2009 Димарциото идват с пружинки-споко.Иначе имам такива и мога да ти подаря... Цитирай
Recommended Posts