Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

И не забравяй че се прави по половин оборот максимум на ден! Иначе си е*бало мамата - съвет от милите ни колеги, които разбират повече от нас за устройството на китарата! :)

По темата - на баса съм стандартен - B E A D G. Китарата е в C F A# D# G C - а струните са 10-52 - успешен експеримент, макар и на 95% задоволителен - струните са леко хлабави, но не дразнещо. Дори е ОК, защото остаряха и така са и малко по меки....Резачка. :)

• Отговори 98
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

и аз като JEMer най ве4е ползвам ДАДарио

както виждам пове4ето от вас - сащо

а останалите - ьрни бол - каккьв добьр маркетинг - само!!

в4ера докато - преписвах рвюто за ампег комбото си, в сьщия гитар плейьр имаше мальк урок от Били Гибьнс - ЗЗ ТОП- без ноти - просто обаснява опен настройките си

и казва 4е полва най ве4е шеста и пьрва струна настроени в РЕ

така полу4авате на ниските струни акорда - Ре а на високите - Сол

това той го ползва само за слайд- партиййте си

с които допьлнително напомпва записа ;)

Отговорено

Само да спомена че , когато ходих да ми поправят китарата в магазина си купих Д'Аддарио 09-42 само за 8 лева , токлова са ефтини щото се продават без опаковката , просто само струните , но са си оригинални и си бичат екстра. Не знам поради каква причина , но преди няколко месеца или най-много година Д'Аддарио 09-42 струваха 9-10 лева, пък сега са 11-12, не виждам причина за поскъпване , ако евентуално не се правят от петролни продукти :) , така че този вариант без опаковката е супер изгоден.

Отговорено (Редактирано)

От години свиря с D'Addario 9/46, а китарите ми са дропени с половин тон. Преди ползвах Ernie Ball и Fender, но усещането за пръстите с D'Addario е просто несравнимо, поне за мен.

Редактирано от TerminalFrost
Отговорено

абе от къде мога да си изкопая там каквато специална джаджа е нужна за нагласянето на тръс рода? ако е нужен специален инструмент де

Отговорено

От всяка железария или магазин за инструменти(не музикални, а.... майсторски). Освен това има такива неща и в магазините за велосипеди щото половината болтове там са със същите глави... ако искаш да си сигурен, намери магазинЪ и занеси китарата там да видите точно какво ще пасне

Сега се сетих, че ако ти е американска китарата има малък шанс болта да е много кофти- звездовиден. По нашите магазини такива ключове мн рядко се срещат.

• 8 years later...
Отговорено

Здравейте!

Имам китара Кремона Зорница и ми трябват нови струни ако някой може да ми препоръча марка.

Благодаря предварително!