shadi Публикувано Юни 10, 2009 Публикувано Юни 10, 2009 Здравейте... Използвам Роланд г-600.Много съм доволен от клавира,но в момента единствения проблем е че диплея вече не свети както преди.Веднъж свирих някъде под слънцето и от тогава на сам дисплея е много слаб.Даже нощно време се вижда много трудно.Отидох в един сервиз в Пловдив,човека се занимава с ремонт на клавири.Той ми каза че ще ми излезе много скъпо,че трябва да се смени целия дисплей и се отказах.Някой дали ще може да ми помогне,да каже някой съвет?Благодаря предварително!!! Цитирай
rumenr Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 Ако има възможност да сложиш няколко светодиода отстрани или отдолу да го осветят, това ще е най-евтиното решение Цитирай
mike_portnoy Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 При теб варианта е следния: 1. Намираш човек, който разбира, да разглоби клавира и да премерите дължината и широчината на подсветката на дисплея, както и от коя страна са изводите. 2. Пращаш размерите и описание ето на този сайт: http://www.midi-rakete.de/eng/masse.htm 3. Поръчваш евентуално и след това сваляш старата подсветка и монтираш новата. 4. Имаш си чисто нов дисплей, който вероятно след няколко години ще достигне същото състояние...неизбежно е. Друга алтернатива е смяна на целия дисплей с друг тип дисплей, който се осветява по съвсем друг начин, но това много по-трудно и по-скъпо... Успех. Цитирай
shadi Отговорено Юни 18, 2009 Автор Отговорено Юни 18, 2009 Ако има възможност да сложиш няколко светодиода отстрани или отдолу да го осветят, това ще е най-евтиното решение За този вариант със светодиодите и аз се сетих но немисля че ще свет както трябва,Благодаря!!! При теб варианта е следния: хубава идея е,а знаеш ли колко ще ми излезе тая работа горе долу?? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 18, 2009 Отговорено Юни 18, 2009 Не прочете ли другата тема, където yamahadrums обяснява как си смени дисплея? Цитирай
shadi Отговорено Юни 29, 2009 Автор Отговорено Юни 29, 2009 здр,току що разбрах че подсветката мога да я намеря в Истанбул,струвало 40 лв,имам номера на фирмата,но все още не сам намерил човек които може да ми го купи и да ми го прати,който се интересува мога да му дам номера) Цитирай
dandi Отговорено Юли 19, 2009 Отговорено Юли 19, 2009 според мен не си струва да го поправяш.преди 6 год.един колега имаше същия проблем и го реши като сложи над дисплея една крушка.та мойто мнение е или караш по на4ина с крушката или го продаваш и си купуваш па 50.мога да ти намеря на много изгодна цена от франция или германия само да има кой да ти я докара. Цитирай
jordanil Отговорено Август 11, 2009 Отговорено Август 11, 2009 продаваш клавира и купуваш друг Цитирай
Recommended Posts