Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ при закупуване на акустично пиано


Recommended Posts

Здравейте!

Бих искал да ви помоля за компетентното Ви мнение относно това какъв модел акустично пиано да закупим на сина ми, който е на почти 8 години. Една година ходи на уроци по синтезатор и решихме да го прехвърлим на пиано. Та имаме няколко оферти за руски пиана и ми е трудно да разбера кой модел е по-добър за него. Това, което като че ли на нас ни хареса е с марка "Сюита", производство 1986 г., като на него е свирено около 10 години. Позната пианистка го прегледа и "изпробва" и го одобрява. Но пък преподавателката му като чу модела, реагира - "В никакъв случай пиано "Сюита"". На нас ни харесва това, че пианото е външно добре запазено, все пак и пианистка го "опипа" и го одобри. Четохме тук във форума, че много по-добри са немските пиана. Но ми се виждат доста по-скъпи и за тези пари или малко повече лично аз (за разлика от жена ми) бих купил на детето си дигитално пиано Yamaha YDP-140. Моля ви за съвет струва ли си 23 годишната "Сюита" на цена 700 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Вече имаше тема "Руско пиано или не", а темите относно търсене на пиано (акустично или дигитално) са безкрайно много, потърсете - има ценни мнения :punk_guitar:

Ако държите на тази "Сюита" обърнете се към акордьор. Той ще каже дали си струва или не.

Редактирано от miro2bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да, руските пиана са в този диапазон.Щом пианист го е харесал значи не е за изхвърляне.Аз съм попадал на не лощи руски пиана тук в София макар и да са рядкост.Все пак детето ви тепърва започва и ако интересът му се задържи ще можете да му купите по добър инструмент.Важно е и как е поддържан инструмента.Тук съм започнал тема със съвети как да се грижите за пианото си.

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=58514

 

Надявам се да ви е от полза.

Поздрав.

Шмидт

Редактирано от byschmidt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имате доверие на пианистката, която го е пробвала и щом ви харесва на външен вид - взимайте, в крайна сметка всичко опира до конкретния инструмент. Лично аз съм виждал много руски пиана в прекрасно състояние, както и голямо количество немски - в ужасно такова.

Разбира се, покупката на пиано до голяма степен е сходно с покупката на кола. Ако водите познат шофьор, той покара малко колата и след това ви каже, че покупката си заслужава, това съвсем не значи, че след няколко дена няма да се наложи да смените някоя част, която в момента няма как да разберете, че е за смяна - за тази цел си трябва монтьор.

Именно за това е добре преди покупката на пианото да го погледне и акордьор, който да прецени в какво състояние е механиката му. Ако нямате тази възможност, тогава поне опитайте (с помощта на познатата пианистка) всеки един клавиш дали реагира при всякакъв натиск, най-добре е да се посвирят малко гами. :cheers2: Също така да се изпробват педалите дали работят коректно, защото при доста от старите инструменти демпферите не прилепват добре към струните и се получава едно изключително неприятно отзвучаване. Успех с покупката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря на всички ви за отговорите! Тази вечер заведохме акордьор да погледне "Сюита"-та и остана много доволен от нея - много хареса звука, свали капаците, огледа го отвсякъде, намери много малък кусур, за който каза, че е леко отстраним и общо взето ни нави да купим именно "Сюита"-та. Каза че отвсякъде си заслужава парите. Платихме го, остана само да го приберем у нас.....

Редактирано от Румен Маринов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.