Jump to content
Българският форум за музиканти

Какъв Миди Контролер


Recommended Posts

Дайте ми съвет....

Трябва ми миди контролер подобен на този -----> 481914.jpg

-до 500 -600лв

 

Целта ми е да оправлявам всякакви функции на ВСТ-та.

 

Засега съм се насочил към това заслужава ли си?? - AKAI MPK 49 за 439 евра от про-техника

 

---->но ми трябва само контролера...клавиши си имам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Това няма ли да ти свърши работа ЦЪК!

 

В протехника е 360-ина ойро, ако го имат на скалд естествено.

 

Друг вариант може би е да разгледаш USB миксерите на Peavy и Alesis.

Редактирано от patient
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Грозно и неудобно. Много по-лесно се миксира с фейдърчета а не с врътки.

 

Да определено твоето предложение ми допада повече....и аз ги гледах едни пък бяха само с фейдърчета БЕЗ ВРЪТКИ.....

Аз искам и фейдари и врътки и копченца и направо един ДАУ :)

шегувам се .....нема пари - не друго! но иначе е супер това засега погледа ми е насочен към него....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ставаше дума за Оправление на ВСТ-та, а не за миксиране. И не е никак неудобно. И е едно от малкото наистина качествени неща от въпросната фирма. Но нямам намерение да убеждавам никого - шом си имате пари бол за по-дизайнерски неща - моля. Ако е за вършене на работа - повтрям - прекрасен инструмент, лично работя с такова и затова мога да го кажа. А за миксиране и DAW control си ползвам TASCAM DM3200.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KORG са произвели една NANO серия , не съм сигурен дали в България се продават вече, но би трябвало? Цената им е доста ниска и са ултра малки. Единият е точно с фейдъри и врътки.

 

Btw, подрепям за фейдърите и врътките. Някак зависи от параметъра. Ако е за регулиране на нива, фейдърите са по-удобни, ако е за параметър, на който нулата е по средата и от нея въртиш плюс и минус - врътките, а и те обикновено имат някакво леко застопоряване в центъра, за да може да се усети. На миксерите например, еквалайзерите винаги са с врътки.

 

По едно време бях доста запален по живия контрол с MIDI и накрая установих, че нормалното ми е максимум 4 контрола.. плюс два-три , дето доста по-рядко се налага да се променят. Първо, че на абстракната матрица на контролера трябва добре да си запомнил кое къде ти е; и второ, самите синтезатори нямат нужда от толкова много промени в реално време - банално, обаче филтъра с резонанса си остава най-полезното за оформяне на звука, плюс някакви други параметри според синтезатора - най.често ефекти, но да си настройваш формата на вълната, envelope и т.н. на живо, вече ми става малко объкващо, говоря за на живо. Иначе, при композиране, когато не се налага да правиш всичко наведнъж, пак някои контроли предпочитам да ги въртя с мишката именно защото ми е по-трудно да си запомня кое къде ми е на контролера. Лично мнение.

 

Уточнение - ако говорим за смесване с Ableton или нещо от сорта, е друга работа, на мн мисълта ми беше по-скоро за vst-инструменти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Като не ви допадат врътките на Берингера, ами те си имат друг модел със 100 мм фейдъри (моторизирани) и пак си имат фейдърчета. От 2 години работя с такъв и съм много доволен от него - може да си го програмираш да управлява всичко, за което се сетиш. :cheers2:

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да се заяждам или да споря. Естествено, че всеки си има мнение и предпочитан метод на работа. Просто опитът ми ме е научил като чуя Берингер да бягам с двеста в обратната посока. Пак казвам - не искам да обиждам никой, предполагам че фирмата прави и читави неща - няма как да съм работил с всичките им продукти, но от тези, с които съм работил само DI боксовете им са качествени. Останалите трябва да се взимат по две - едно за работа и едно за резерва :greenangel:

 

Конкретното ми предложение беше продиктувано от личното ми мнение, че е по-добре да се взимат мултифункционални джаджи, отколкото отделни контролери за всичко - спестява място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип е така, но имат и някои много добри попадения.За този контролер съм чувал и виждал много-добър е.Използвал съм такъв и наистина няма никакви проблеми с него (става въпрос за този с фейдърите).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

КУПИХ СИ ГО !!!!!!!!!!!!!!!!!!за 420 лв чисто нов от ДАЙНАКОРД

 

 

 

СТРАШЕН е ....дори уникален........!!!!!за тези пари не можеш да намериш нищо подобно.....дори нищо доближаващо се до него !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.