Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с шума от ел. барабани


Recommended Posts

Проблемът е следния: Взех си електронни барабани с идеята че ще мога да свиря вкъщи, но на втория ден съседите отдолу започнаха да правят проблеми... :recourse:

Ако някой си има на идея как мога да убия до някаква степен вибрациите и шума, МОЛЯ ВИ да каже!

Да уточня че се търси най - евтиния вариант . ( Ще свърши ли работа гума или някаква твърда вата ( дунапрен ) само под самите барабани???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-дебел килим, някакъв дунапрен (но ще е адски неудобно, понеже е много мек) и всичко меко и достатъчно дебело, за да "убива" вибрациите. Гума определено не. Най-доброто решение като за домашни условия ми се струва някакъв по-рошав килим :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбери дали проблема е във ударния шум, т.е. вибрациите от педала и падовете, или просто чуват звука. Може да направиш експеримент със съседите, например блъскаш само касата, после само някой чинел... и ги питаш какво чуват.

 

- Ако пробелма е във вибрациите, решението антивибрационна платформа: дебел дунапрен например 2х10 см., отгоре плоскост ОСБ, върху нея килимче за красота и отгоре барабаните. Няма нужда и ти да си върху платформата, само барабаните. Мога да ти снимам моята платформа по-късно.

 

- Ако чуват всичко, спасението е да договорите опредени часове да си тропаш, когато съседите ги няма.

 

Поздрави и успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, може би трябваше да опиша обстановката в самото начало, но ги озвучавам само през слушалки барабаните. А относно това какво чуват .... врибациите мисля но тях ги обрах доре долу с един дюшек и сега се чува само от падовете звука...ще видим дали ще има пак оплаквания.

 

Благодаря за съветите...ако имате и други идеи казвайте щот работата е зор малко :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееее съседите ако от това се оплакват просто е срамота! Ако много напичат ще ти дам акустични барабани за една седмица, просто за да им демонстрираш какво им спестяваш:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се най-добрия вариант е да изолираш цялата стая, в която са барабаните :) Сериозно, малко е смешно отстрани. Поговори със съседите си, обясни им в колко глупава ситуация те поставят и евентуално наистина може да се разберете за часове...

Аз с акустичните изкарах вкъщи (апартамент!) няколко месеца и само веднъж са ми казвали въобще нещо, представи си как ми изглеждат твоите съседи :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...просто за да им демонстрираш какво им спестяваш:recourse:

Бих се изкефил да им видя физиономиите!!! :)

Баща ми тей един път дойде да мрънка за китарното комбо (5 вата лампи), което беше на няма и 5% и едвам попръцкваше...

- Я намали тази аларма малко, де!

- Ми това е малко под минимума... :D

- Еми силно е!

- Не, не е силно. Ето това е до средата: ДЖЪЪЪЪЪЪЪЪТ. А СИЛНО не искам да ти го пускам, че ще получиш инфаркт... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен ако не си на квартира можеш да им кажеш да ходят да повият малко в парка от яд. Кажи им да си викнат ХЕИ да направят измерване на шума и да ти ги вземат ако могат. Ако постигнат успех - заплаши да сложиш плочки и да станеш травестит на токчета :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така..вие сега се шегувате ама съседите са най - ужасните хора които познавам но тва е друга тема! Мисля че все пак постигнах успех! От 4 дена не съм ги и виждал а пък и свиря нормално! ( стил P.O.D. ) Дюшека свърши работа! :cheers2:

А пък акустичби аз си имам на вилата ама ако им ги донеса тук се опасявам че може да оживеят и да ме изкормят на улицата за назидание на другите да не си правят такива експерименти :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

брат мойто предложение е да си купиш слушалки за ел. барабани стружат някаде 60,70 кинта но бацат яко и за мн далго време и аз си зех такива, успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.