Prodrummer Публикувано Май 31, 2009 Публикувано Май 31, 2009 Проблемът е следния: Взех си електронни барабани с идеята че ще мога да свиря вкъщи, но на втория ден съседите отдолу започнаха да правят проблеми... Ако някой си има на идея как мога да убия до някаква степен вибрациите и шума, МОЛЯ ВИ да каже! Да уточня че се търси най - евтиния вариант . ( Ще свърши ли работа гума или някаква твърда вата ( дунапрен ) само под самите барабани??? Цитирай
fusion Отговорено Май 31, 2009 Отговорено Май 31, 2009 По-дебел килим, някакъв дунапрен (но ще е адски неудобно, понеже е много мек) и всичко меко и достатъчно дебело, за да "убива" вибрациите. Гума определено не. Най-доброто решение като за домашни условия ми се струва някакъв по-рошав килим Цитирай
geni2x Отговорено Май 31, 2009 Отговорено Май 31, 2009 Разбери дали проблема е във ударния шум, т.е. вибрациите от педала и падовете, или просто чуват звука. Може да направиш експеримент със съседите, например блъскаш само касата, после само някой чинел... и ги питаш какво чуват. - Ако пробелма е във вибрациите, решението антивибрационна платформа: дебел дунапрен например 2х10 см., отгоре плоскост ОСБ, върху нея килимче за красота и отгоре барабаните. Няма нужда и ти да си върху платформата, само барабаните. Мога да ти снимам моята платформа по-късно. - Ако чуват всичко, спасението е да договорите опредени часове да си тропаш, когато съседите ги няма. Поздрави и успех Цитирай
bibo Отговорено Май 31, 2009 Отговорено Май 31, 2009 Само да вметна - ползвай слушалки ако проблема не е от вибрациите! Цитирай
Prodrummer Отговорено Юни 1, 2009 Автор Отговорено Юни 1, 2009 Да, може би трябваше да опиша обстановката в самото начало, но ги озвучавам само през слушалки барабаните. А относно това какво чуват .... врибациите мисля но тях ги обрах доре долу с един дюшек и сега се чува само от падовете звука...ще видим дали ще има пак оплаквания. Благодаря за съветите...ако имате и други идеи казвайте щот работата е зор малко Цитирай
boreto Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Ееее съседите ако от това се оплакват просто е срамота! Ако много напичат ще ти дам акустични барабани за една седмица, просто за да им демонстрираш какво им спестяваш Цитирай
fusion Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 Разбира се най-добрия вариант е да изолираш цялата стая, в която са барабаните Сериозно, малко е смешно отстрани. Поговори със съседите си, обясни им в колко глупава ситуация те поставят и евентуално наистина може да се разберете за часове... Аз с акустичните изкарах вкъщи (апартамент!) няколко месеца и само веднъж са ми казвали въобще нещо, представи си как ми изглеждат твоите съседи Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 ...просто за да им демонстрираш какво им спестяваш Бих се изкефил да им видя физиономиите!!! Баща ми тей един път дойде да мрънка за китарното комбо (5 вата лампи), което беше на няма и 5% и едвам попръцкваше... - Я намали тази аларма малко, де! - Ми това е малко под минимума... - Еми силно е! - Не, не е силно. Ето това е до средата: ДЖЪЪЪЪЪЪЪЪТ. А СИЛНО не искам да ти го пускам, че ще получиш инфаркт... Цитирай
NoSoul Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 Освен ако не си на квартира можеш да им кажеш да ходят да повият малко в парка от яд. Кажи им да си викнат ХЕИ да направят измерване на шума и да ти ги вземат ако могат. Ако постигнат успех - заплаши да сложиш плочки и да станеш травестит на токчета Цитирай
Prodrummer Отговорено Юни 6, 2009 Автор Отговорено Юни 6, 2009 Така..вие сега се шегувате ама съседите са най - ужасните хора които познавам но тва е друга тема! Мисля че все пак постигнах успех! От 4 дена не съм ги и виждал а пък и свиря нормално! ( стил P.O.D. ) Дюшека свърши работа! А пък акустичби аз си имам на вилата ама ако им ги донеса тук се опасявам че може да оживеят и да ме изкормят на улицата за назидание на другите да не си правят такива експерименти Цитирай
gogata Отговорено Юни 6, 2009 Отговорено Юни 6, 2009 брат мойто предложение е да си купиш слушалки за ел. барабани стружат някаде 60,70 кинта но бацат яко и за мн далго време и аз си зех такива, успех! Цитирай
Prodrummer Отговорено Юни 6, 2009 Автор Отговорено Юни 6, 2009 Е...то тва ясно! Аз съм със слушалки. На тях им пречеше механичния удар по падовете... Цитирай
Recommended Posts