Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

- Jayen Varma

Не мога да разбера тоя пич как го прави това нещо.. айде слап частта е ясна общо взето обаче някои има ли идея как се попва с тази техника, че на мен ми е много непонятно.. между другото техниката се нарича Tabla Slap(ако не се лъжа) обаче из нета не намерих и капка информация за правенето й :)

Отговорено

Техниката е доста по-стара, аз съм я виждал още през 80-те, но басиста, чието име не помня (за съжаление) използваше клечки за свиренето. Аз съм пробвал с химикалки, привъзани с ластик към пръстите, не е много удобно, но е ефектно. И все пак си е интересно, как свири бай Мангал :):girl_cray2:

Отговорено (Редактирано)

Alexis Sklarevski го обясняваше това в неговите готини бас уроци - едни от наистина готините за слап бас. Естествено малко по-различно, но.

fifcho от нашиот форум - виден левичар басист свири с нормален бас фънк по тоя начин.

ПС: междо другото сега се сетих за тоя басист по-горе. Той е някъв тип дето се фали в майспейса си, че е най-бързия, най-добрия и незнам си кво още. беше ми писал някви лични в майспейса преди време.

one of the fastest bassist :)

Редактирано от Nikifena
  • 1 month later...
Отговорено

То хубуу да е бързо, ама да не е толкоз претрупано, че има разхлабващо действие : :) -> Буквално

Отговорено

Tony Levin... излишни са коментарите. Басист на място. Много го харесвам именно за това - никога не прекалява с каквото и да е, което си е трудна работа.

Но, този от клипчето квото и да си говорим, добре се справя - китариста не го знам, но добре си пасват :greenangel:

Отговорено

Нищо общо.Къде са глухите тонове ???Тва не може да бъде слапинг!!!На мен поне не ми хареса. :headbang:

Отговорено

Горният пост не е за коментиране.

Яко ползва техниката.Таблата предполагам повечето от вас знаят какво е.Ако не - намерете,защото там е разковничето.Аз съм барабанист ама откакто свиря по-малко бас,взех да интегрирам някои от техниките,които усвоих при баса.Например т.нар. ми патент "Тенеке флажолет",за който трябва да снимам клипче.Едва ли съм го измислил първи,но....

А иначе Виктор Уутън е изфабрикувал една друга техника за слепване.Прави се като си заврете в изходна позиция показалеца от вътрешната страна на струна сол и плъгнете навън.Така не е нужно да променяте позицията на пръстите в "слеп позиция",за да изкарате този вид звук.

Отговорено

^"Тенеке флажолет" :D , че покажи го, та и ние да видим що за чудо е това, иначе ми звучи като нещо, което се продава на Капалъ Чарши...

Отговорено

Аз съм добър на табла, но не виждам стратегията при играта каква връзка има със свиренето.Ако може малко разяснение ще е супер.

Отговорено
Горният пост не е за коментиране.

Яко ползва техниката.Таблата предполагам повечето от вас знаят какво е.Ако не - намерете,защото там е разковничето.Аз съм барабанист ама откакто свиря по-малко бас,взех да интегрирам някои от техниките,които усвоих при баса.Например т.нар. ми патент "Тенеке флажолет",за който трябва да снимам клипче.Едва ли съм го измислил първи,но....

А иначе Виктор Уутън е изфабрикувал една друга техника за слепване.Прави се като си заврете в изходна позиция показалеца от вътрешната страна на струна сол и плъгнете навън.Така не е нужно да променяте позицията на пръстите в "слеп позиция",за да изкарате този вид звук.

Ти си басист???Не знам защо не искаш да коментираш!!!И аз се мъча на баса,ама знаем какво е фънк бе браточка.А и гледам кой е на аватара ти,не мога да те разбера.Тва дето викаш за фажолета,що верно не направиш едно клипче :punk_guitar: