Jump to content
Българският форум за музиканти

Схеми на китарни ефекти


Recommended Posts

Здравейте, аз съм христо (барабанист но свиря и китара).Идеята ми е всеки, който има схема за китарен ефект да поства тука и така.

Лично на мен ми трябва дисторшън стил металика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 38
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

абе не че е тук мястото да мрънкам ама защо качвате неща в тоя малоумен сайт 4storing ? в смисъл аз не познавам човек който да тръгне да сваля (поне тук в БГ) и като му кажат "я плащай сега за пиратските нелегални файлове" и той или тя да не каже "абе я си е*и майката"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Slacoth към уравнението тряя да включиш и 2 камиона друга техника.

Иначе по-изпълнимо е да се направи Dr.Boogie.

схема

платка

 

ЕДНА ДОБРА ИДЕЯ!

 

Объркал си и раздела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе то тоя тоя форум не е ли за питане щото ако всеки гледаше в гугъл то немаше да го има .

Благодаря на тези който дадоха разни материали(на всички).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако за всеки въпрос се питаше във форума нямаше да има Гугъл.....

Правилно,че форума е за питане,но е добре да имаш конкретен въпрос(например трябва ти схема на някой определен ефект,търсил си в гъгъл не си намерил,или мнение за подходящ ефект за дадена цел....).Ако трябва да постна всички схеми които имам и тези които знам ще ми отнеме часове,на теб ще ти отнеме дни да намериш точно тази която ти искаш,а при добре формолирано питане спестяваме и двамата много време.

Ако мислиш че горния ми пост е с цел да се заяждам-грешиш.

Искаше схема за дисторшън тип металика - това е най-подходящото което съм срещал,правил съм го и наистина е доста добър.Можеш да намериш за него семпли в раздел "Семпли",както и в гугъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Абе то тоя тоя форум не е ли за питане щото ако всеки гледаше в гугъл то немаше да го има .

Благодаря на тези който дадоха разни материали(на всички).

Ако беше само за питане, нямаше да има отговори, а само въпроси. Като се съберат само питащи, какъв ще е резултата? Няма да влизам в дискусия, защото е безмислено. А що се отнася до значението на думата ФОРУМ -то не е място за питане, а за дискусии. Т.е. равнопоставеност в действията.

Що е форум:

The Forum was the public space in the middle of a Roman city.A gathering place of great social significance, it was often the scene of diverse activities, including political discussions, meetings, et cetera.
Що е дискусия:
Debate or debating is a formal method of interactive and representational argument.
Може в представите ви Форум да го приемате като изгодно място за получаване на информация, но не е. Форум е място за обмен на информация и разискване между хора, които имат какво да кажат един на друг. Когато има само питащи, те си обменят само въпроси. А това е безмислено.

 

И още нещо. Никой не е длъжен да отговаря. Това действие е като благотворителността - въпрос на лична убеденост и добра воля. И въпрос на знания и опит все пак, защото глупавият отговор не е полезен. От което следва съответно за тази дейност уважение и културно отношение. За да има отговори за в бъдеще. Защото е много лесно да няма.

 

Завършвам, в стила на питащия:

 

Абе защо не направите две кликвания да влезнете в Гугъл? Абе защо не ползвате търсачката на форума, който има огромно богатство от професионални коментари? Абе защо ви мързи толкова много?

 

ПП. Липсата на запетайки е от стила...

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Slacoth към уравнението тряя да включиш и 2 камиона друга техника.

Иначе по-изпълнимо е да се направи Dr.Boogie.

схема

платка

 

ЕДНА ДОБРА ИДЕЯ!

 

Объркал си и раздела.

Извинявам се, че се намесвам не точно по темата,но искам да попитам (ако някой знае разбира се) кой от трите дисторшъна ще извади най-тежък звук:

-Dr Boogey

-Marshall 2203 emulation

-Marshall JCM800

Сериозно съм се замислил да събера един дисторшън на базата на JFET и в полезрението ми попаднаха тези трите, но не знам кой точно ще докара най-голямо изкривяване.Не търся "ламповост", а мощен и изчистен драйв, много компресия и динамика, различен от тези постигнати с клипинг диоди и подобните им ограничители!

Искам да попитам още, ако някой е сглобявал подобна схема дали е пробвал да я захрани с малко по-високо захранващо напрежение(напр. 20 волта)?

Предполагам, че "динамиката"(не се сещам за друг подходящ термин) ще е по-добра при по-високо захр. напрежение!(а може и да бъркам-за това питам).

Предварително благодаря на отзовалите се с компетентно мнение и съвет!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля да обясниш какво означава "много компресия и динамика", защото двете функции са абсолютно противоположни. Ако имаш компресия, нямаш динамика, ако имаш динамика , нямаш компресия. Може би става въпрос за нещо друго?

Що се отнася до "не търся ламповост", то най-близо до нея са именно полевите транзистори, и пак има противоречие. Опитай се да дефинираш правилно заданието, че така е доста объркващо. По принцип, полевите транзистори имат плавни характеристики, които определят по-ограничен спектър и по-меко звучене, а това сравнено с друг тип "изкривители" не е "мощно", ако изобщо за това става въпрос.

Може би трябва да се дефинират понятията, за да се говори на един и същ език?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, ако имаше и ЕСКД за музиканти, колко по-лесно щяхме да се разбираме...

Искам когато ударя струните без да ги приглушавам с дясната ръка звукът да не е жужащ както при дисторшъните с клипинг диоди, а да е "по-ясен" като при овър-драйв и в същото време да има компресията на дисторшъните с ограничители.По-рано обсъждахме тази тема с Евтим и според него искам в едно да взема "благинките" както на дисторшъна (ОД), така и на фуз-а.Та това търся-кой е оптималния вариант между кривене и компресия(дано става ясно за какво си мисля).

Правил съм доста схеми с биполярни транзистори и ОУ, но ако докарам добър звук(изкривяване), то няма компресия, ако увелича усилването-докарвам компресия, но става една "мазня"...

Та затова реших, че може би в JFET се крие разковничето и оптималния баланс м/у кривене/комппресия!?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

за това, кото търсиш, буугито е решенито, но на 15 волта.

Редактирано от liquid_death
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.