Jump to content
Българският форум за музиканти

Как най-лесно да се науча да свиря на китара


iwan97

Recommended Posts

Здравейте. Имам класическа китара и сам много навит да свиря.Мога няколко неща ама само сас свободни струни.Ако мойе някои по способен да ми даде няколко савета и насоки за да се науча колкото мога по бързо ;]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пич ако търсиш някое магическо заклинание с което да се научиш да свириш за нула време ще те разочаровам.

 

четене на теория и практика. това е. друг начин няма. намери си учител по китара но и той или тя ще те учи на същите неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох и аз искам лесно и ако може до края на седмицата да се науча да свиря на китара, поне като Стив Ваи че да зарибяам мадами по парковете ;( Пробвах да напиша това в гугъл, но не ми даде резултати... моля ви, напишете наръчник!

 

А сега сериозно - колегата ти каза...

Ако имаше начин човек да става музикант без да жертва себе си всички щяха да са музиканти и заради това музиката щеше сигурно да изгуби магията си. Винаги можеш да научиш три акорда, да пееш шлагери и да си на това ниво, но ако искаш да станеш част от музиката и тя да стане част от теб (понякога тя става всичко, което си) трябва да си готов да се пъхнеш под ножа в един или друг смисъл. Това е много дълбока тема, просто икам да ти кажа, че самата материя е толкова странна и неописуема, че трябва да се потопиш изцяло само за да разбереш колко още трябва да се потопиш. Не става даже и с гугъл. Става с уши, пръсти, а понякога (в моя случай) даже и крака. И много, ама много жертвано време. Това е единствения начин.

 

Поздрави и успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Ако мойе някои по способен да ми даде няколко савета и насоки за да се науча колкото мога по бързо ;]

 

Намери си школи, запиши се при учител, и правилото е : колкото повече свириш (но концентрирано, не да "подрънкваш") - толкова по - бързо ще станат нещата.

А, и солфежът също не е за пренебрегване :greenball:

Поздрави!

Редактирано от Vasil Pavlov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. Имам класическа китара и сам много навит да свиря. Мога няколко неща ама само сас свободни струни. Ако мойе някои по способен да ми даде няколко сЪвета и насоки за да се науча колкото мога по-бързо ;]

 

 

Честно казано, най-бързо ще се научиш с добър преподавател по китара и солфеж.

Всички останали начини са гарантирано по-бавни.

Това е сериозно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма лесно, има много труд, постоянство, пот, бяс и каквото се сетиш. Трябва ти учител, трябва ти свободно време, трябва да имаш хъс, за да се научиш да изкарваш правилния тон от китарата. Това не е като магия или игра... Прочитането на туториъли или гледането на филмчета ще те забави. Ако си решен да започнеш да се занимаваш с музика, даваш си парите на квалифицирано лице, за да започне да те учи. Това е рецептата.

 

П.П. Наблегни и на граматиката, защото тя е отражение на това какъв музикант ще си :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще ставаш слухар Guitar Pro 5 ще ти помогне много.Не казвам че програмата е лоша.Даже е много добра но за нотите и бекинг траковете(не казах табове).Намери си учител и ще ти потръгне.Както казаха горе солфежът също е много важен фактор в развитието на един Музикант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затварям темата, защото:

 

1. Съветите ни няма да те научат да свириш никога! С врънкане тук не се учиш на нищо, освен да получаваш нещо наготово, което не е в твоя полза.

2. Нямаш грам желание сам да откриеш каквото и да е, а има цял раздел за ноти и табулатури във форума, които могат да поставят нужната ти основа.

3. С питане до Цариград се стига, но не винаги. Намери си учител и не разчитай, че ще засвириш като гледаш филмчета или опитваш да разчетеш табулатури.

4. Писането на КИРИЛИЦА ВЪВ ФОРУМА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Трия ти латинския коментар и моля да спазваш правилата.

 

Успех с ученето!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.