MR_STENCH Отговорено Юни 19, 2009 Share Отговорено Юни 19, 2009 ^ В MIDI файлът има така нареченият "темпо трак" в който се съдържа информация за промяната на темпото и размера във времето. Не ми се вярвя Reason да не работи с такъв... огледай някъде по интерфейса дали няма "бутон" за избор между фиксирано темпо и такова управлявано от темпо трака. Успех ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 19, 2009 Share Отговорено Юни 19, 2009 За "разместените" ноти - зависи кой хост ползваш, някои поддържат дръмп мапс, други не. Конкретно в Кюбейс става номера. Прочети в менюала му какво точно е дръм мап и как се борави с него. Отнема няма и половин час да си нагласиш мап за АДръмс... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ognqn Отговорено Юни 23, 2009 Share Отговорено Юни 23, 2009 пробвай с BATTERY ПО ЯКА Е КАТО ЗВУК И ВСИЧКО Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KeRRANGKid Отговорено Юни 23, 2009 Share Отговорено Юни 23, 2009 @human_waste експортвай цялото midi. След това, като го вкараш, остави само трака с барабаните. Така не би трябвало да се разместват. Аз ползвам MidiFileMapper-а. Не съм опитвал да прехвърлям от ez към ad примерно, но за обикновени мидита към някое от двете VST-та работи чудесно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Юни 24, 2009 Share Отговорено Юни 24, 2009 Понеже преди време се сблъсках с такъв проблем при барабани, правени на BFD-то в Pro Tools-а, после при импорт на мидито и пускане на Addictive Drums в Logic, се получи същата драма. Това, което направих аз беше следното: Пуснах го да видя, кои неща са разместени като мапове и след това започнах да селектирам накуп всички тонове с еднаква височина и ръчно си ги мръднах, където трябва да бъдат. И понеже един сет не съдържа чак толкоз много неща, то тази операция отнема не повече от 5 минути. В Logic и Pro Tools номера става като се цъкне определен тон на пиано рол-а - така се селектират всички тонове със съответната височина. В Cubase тоя номер става по следния начин: селектиране на един тон > десен бутон > Select > Equal Pitch - same octave. Мисля, че и в Reaper ставаше по подобен начин. Тоя вариант на мен ми се вижда по-сгоден от това да ровя за някакви мистични програми за ремапинг, но който както си прецени. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Юни 24, 2009 Share Отговорено Юни 24, 2009 ^+1 На мен ми се разстройват нотите като вкарам бас миди за Cakewalk studio instruments и само си ги селектирам и си ги местя където трябва да са. Лесно и просто Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mengel Отговорено Юли 2, 2009 Share Отговорено Юли 2, 2009 Human Waiste, ако правиш рок музика или метъл с Рийзън според мен зарежи тая работа. Аз го ползвах към 2 години и откато минах на VST рахатясах. В Кюбейс както каза по-горе колегата има темпо трак чрез който можеш да смениш темпото когато и както си искаш. Дори можеш да експортваш и импортваш темпотракове. По темата: аз също не съм открил друг начин досега освен ръчно разместване по инструменти. Друг въпрос е че стойностите на динамиката при различните програми е различна и един и същ миди трак всеки VST барабанист го свири по различен начин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mengel Отговорено Април 3, 2010 Share Отговорено Април 3, 2010 Самия педал на фуса си работи с оригиналните семпли. Въпроса ми е как да направя така, че да рабори и с Адиктив дръм и подобни софтуери? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Април 3, 2010 Share Отговорено Април 3, 2010 Aко вече си свързал дръм-модула с MIDI кабел към компютъра, трябва да нагласиш input-a na MIDI трака в който е "прикачен" като VST инструмент адиктива. След това може би да коригираш от самият модул Keymap-a съгласно този на Addictive Drums. На практика това дали е отворен или затворен фуса спрямо положението на педала го определя Yamaha-та и просто подава съответната MIDI нота на хоста. Но все пак за да ти обясни някой по-запознат е добре да напишеш каква точно е ситуацита при теб - как си свързал модула към компютъра, какъв хост използваш и т.н.т... ? Ако се оправяш с ингилизкият може да прочетеш някои неща тук: http://members.home.nl/mistermouse/dd55/dd55.htm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mengel Отговорено Април 3, 2010 Share Отговорено Април 3, 2010 (Редактирано) Благодаря за инфото! Прочетох статията, обаче там основно се засяга промяната на дръм маповете за различните софтове. Моя проблем е следният: когато ползвам звуците на Ямахата, при натиснат педал на фуса, падът, на който е зареден фуса свири затворен фус, а когато отпусна педала, падът свири отворен фус. Целта ми е да постигна това с Адиктива, но не знам как. Когато заредя отворен фус например от Адиктива педалът не му влияе. Заредих на самия педал "foot hi hat" обаче педала се държи като пад и си свири крачен фус, без да влияе на фуса, зареден на пада! Модула сум го свързал с MIDI-USB кабел и всичко останало си работи нормално - каса, барабанче томове и т.н. Само с този фус има явно някаква хитринка или аз съм прос! Редактирано Април 3, 2010 от mengel Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Април 4, 2010 Share Отговорено Април 4, 2010 (Редактирано) човекът го е направил, ама с ez drummer... на кой комплект са ти настроени барабаните, докато свириш през компа? щото в някои (примерно с 01) затворен фус изобщо няма - може би затова... може да погледнеш примерно с midi-ox какви ноти "излизат". Редактирано Април 4, 2010 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mengel Отговорено Април 4, 2010 Share Отговорено Април 4, 2010 Ами аз съм с 1.5, на Адиктива... Значи, това, което ми прави впечатление при оригиналните звуци е, че при изкл'чен педал (разкачен жак), пада на фуса свири затворен фус, а при включване на жака на педала пада автоматично започва да свири отворен фус, т.е излиза че, педала играе ролята на превключвател. В такъв случай се питам, коя миди нота от наличните фусове на Адиктива трябва да се зареди на пада на фуса, и на педала за да се получи работата... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mengel Отговорено Април 7, 2010 Share Отговорено Април 7, 2010 Колеги, благодаря за помощта! Проблемът се реши! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Joel Отговорено Октомври 25, 2011 Share Отговорено Октомври 25, 2011 Привет! Наскоро започнах да използвам Addcitive Drums и имам проблем с MIDI файловете от Guitar Pro. Знам че AD използва друг мап и успях да разгадая коя "цифричка" на какво отговаря, обаче сега се появи друг проблем. В Guitar Pro има "Cymabals 1,2,3" както и "China" отделно, докато в AD има само 3 "Cymbals" с опция единият да бъде сменен с "китаец". Има ли начин да използвам и хем 3те чинела хем, хем и "Чайната" . Доста се рових и без резултат до сега. Знам че не е болка за умиране, но все пак ще се радвам на малко помощ. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 25, 2011 Share Отговорено Октомври 25, 2011 Можеш да разделиш МИДИ ивентите на два МИДИ трака и да заредиш две инстанции на АДъмс с различни китове. Малко ще тежи, но може да свърши работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts