Jump to content
Българският форум за музиканти

Питане


moni36

Recommended Posts

Най-близкото до горния ти въпрос ми звучи съспенд педал :unsure: Само не разбрах къде го видя... какво означава "удължаване на тона"? :cheers2: Удължаване на нотната стойност като времетраене? Повдигане на честотата? Синтезиране на картинка с нота, която е по-широка (дълга)?

 

"Задай правилния въпрос за да получиш правилния отговор"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

не, не съм професионалист в тази област, просто се чудя как може да се правиш постоянно на тоооооолкова оригинален. Не си бе, не си. :cheers2:

 

 

ПП като не си сигурен кое как се казва защо е необходима да даваш мнение? Пиши си там за лайната и не се занимавай....

Редактирано от billymilano
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако толкова няма с кого другиго да си избиваш комплексите, заповядай на ЛС поне да не си изпросим някакво наказание за спам...

 

Извинявай за това, че не ти допада начинът, по който се изразявам. Другия път ще се опитам да бъда по-малко оригинален. Не съм казал, че не знам. Казах, че допуснах грешка заради моментно омесване на думите... не ми е работата да ровя из форумите по цял ден, което не означава, че се оправдавам. Просто грешка, прощаваш ли ми?

 

На човека казах просто да разбере какво точно не му е ясно. Тошка.

Редактирано от fusion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ама и наш Коко като го напуши понякога пловдивския чешит хумор - иди го резбери к'во иска да каже :girl_witch:

 

Ако трябва сериозно: сигурно има някакъв дисторшън във веригата, макар че с тая китара и амп... няма да се учудя да се добие тоя тон и направо.

 

Освен тоя дисторшън има и някакъв реверб или лек дилей - чува се на грешките му и в паузите между частите, финалните задържани ноти (които по чисто китаристки навик той глис-ва надолу, нещо което бароковите цигулари от 17 век със сигурност не са правили :) ). Това със сигурност не е от залата, но може да е от пулта. Макар и леко, това е важно за общия тон, иначе би звучал сух.

 

(И пак - при една пресилена китара, усещането за реверб може да идва от резонанси в незаглушени струни...)

 

Иди го разбери :thumbs_up: (И нужно ли е?..)

 

.

Редактирано от Бицев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

В случая въобще не се шегувах. В саунда чувам усилен амп (лампов най вероятно), драйв-вероятно от ампа ( не съм сигурен) и ривърб/доста силен на около 2-3 милисек

 

Иначе за по незапознатите ( от мен , аз съм гола вода с тапинга ) с този тип свирене, искаm да обърна внимание върху панделката върху струните, която заглушава празните струни и на която се дължи чистотата на изпълнението. По същия начин може да се свири с усилен дист , само с хамърони и пулофи, с лява ръка, а с дясната да хванем струните, по надолу от лявата и така да заглушим. Ефектен и лесен трик ( и разбира се широко използва и познат на повечето от вас предполагам :D )

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, интересува го точно дисторшъна, защото като тап-не на електрическата си/акустичната китара на чисто и не се застоява толкова дълго тона

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.