Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Проблемът е следния:

Има ли някакъв начин с някакъв тригер или нешо такова закачено по барабаните да сетваме MIDI темпото за ефектите и програминга.

Демек темпото да се взима автоматично а не някой да настъпва един педал за целта.

Другия вариант, който ми върши работа е някакво устройство, което да свири клик в ушите на барабаниста но и да дава темпо (накакъв МИДИ изход) към другите ефекти.

Някой имал ли е такъв проблем?

Отговорено (Редактирано)

не е невъзможно , но е свързано с няколко устройство - миди интерфейс за барабаниста, през който ще въвежда миди събитие - темпото...(не е ясно той дали ще свири на акустични барабани, или не...) , както и цялата верига трябва да се синхронизира по миди тайм.

А и тозе програминг от какво тече - секвенсер, или лаптоп? ако е секвенсер - лесно - настройва се да свири по външен контрол, но е доста "опасно". Дръмъра трябва да е много на ти със системата. С две думи -зависи от целта...(дали си заслужава финансово проекта).

Обикновено това се прави по следния начин - барабаниста командва секвенсер, който управлява всички други тракове -ефекти, и др., които се автоматизират мо миди канали, основния ритъм например някаква дръм база е записана , а на живо се свирят повече перкусии. (пример Депеш мод)...

Поздрави!

Редактирано от VSTi
Отговорено

^ Е не , идеята е да си свири това дето си свири но някак си да се вземе темпото. А то вкара ли се във веригата, после е лесно.

Отговорено
^ Е не , идеята е да си свири това дето си свири но някак си да се вземе темпото. А то вкара ли се във веригата, после е лесно.

това си е тап функция, остава да се вкара в миди събитие...:greenangel:

... това вече е проблем, би могло да стане в студиото-където има секвенсер, и евентуално ако има дроп се връщаме...

но на сцена...доста рисковано. Схемата пак е същата - Сиквинсер-миди контрол-подаване на информация към синтезатор...

Отговорено

Освен да се удря нарочно някакво тап-тригерче, не виждам друг начин.

А как са го решили тоя проблем хората на запад? Трябва някой преди нас да го мислил (и измислил, надявам се).

Отговорено

Според мен, трябва да е точно обратното. Т.е. барабаниста да свири по зададеното темпо успоредно със синг-бек ефектите или там кактото ползвате. Наблюдавал съм доста изпълнители да рабоят по този начин, дори и ние с предната ми група ползвахме мини-смесител с клавири и метроном на запис, като само клавирите излизаха през централното, а барабаниста слушаше метронома на слушалки и свиреше по него, като в самия програминг на метронома имаше маркери къде се спира и пак се почва и т.н.

Отговорено (Редактирано)

Нямах време да гледам детайли, но това е някакво решение на проблема:

http://www.circular-logic.com/

edit:

Подхода е точно обратния, който Денчо е описал (аз също мисля, че машините трябва да ни слугуват, а не ние на тях :greenangel:)

Редактирано от KAE
Отговорено

^ Нямах предвид да се слугува на машините,а да ползваме тяхната точност. Не можеш да отречеш , че в това отношение ние хората не сме стока. :rolleyes:

Отговорено

Мда, идеалният вариант е джаджа закачена за палките на барабаниста, която да тригерва тап темпото на всички ефекти още в началото като чукне 4 палки.

Кала, що не помислите за нещо такова с Ники, разбирам че рисърча ви в тия технологии напредва, а и съм сигурен, че едно такова изделие ще има невероятен успех не само сред съфорумниците. :)

Отговорено

^ Нещо ми е старнно, че още не съм срещал такова устройство (но не съм и задълбавал чак толкова в търсене)... което ме навежда на мисълта, че подхода е малко... непопулярен :punk_guitar: ... и не навсякъде ще даде резултатите, които се очакват от него.... За реализация няма проблем, но голям смисъл от това не виждам... по-добре е да си цокаме биричките и да се радваме на живота :hooray: