musicman Публикувано Май 21, 2009 Публикувано Май 21, 2009 Проблемът е следния: Има ли някакъв начин с някакъв тригер или нешо такова закачено по барабаните да сетваме MIDI темпото за ефектите и програминга. Демек темпото да се взима автоматично а не някой да настъпва един педал за целта. Другия вариант, който ми върши работа е някакво устройство, което да свири клик в ушите на барабаниста но и да дава темпо (накакъв МИДИ изход) към другите ефекти. Някой имал ли е такъв проблем? Цитирай
VSTi Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 (Редактирано) не е невъзможно , но е свързано с няколко устройство - миди интерфейс за барабаниста, през който ще въвежда миди събитие - темпото...(не е ясно той дали ще свири на акустични барабани, или не...) , както и цялата верига трябва да се синхронизира по миди тайм. А и тозе програминг от какво тече - секвенсер, или лаптоп? ако е секвенсер - лесно - настройва се да свири по външен контрол, но е доста "опасно". Дръмъра трябва да е много на ти със системата. С две думи -зависи от целта...(дали си заслужава финансово проекта). Обикновено това се прави по следния начин - барабаниста командва секвенсер, който управлява всички други тракове -ефекти, и др., които се автоматизират мо миди канали, основния ритъм например някаква дръм база е записана , а на живо се свирят повече перкусии. (пример Депеш мод)... Поздрави! Редактирано Май 24, 2009 от VSTi Цитирай
musicman Отговорено Май 24, 2009 Автор Отговорено Май 24, 2009 ^ Е не , идеята е да си свири това дето си свири но някак си да се вземе темпото. А то вкара ли се във веригата, после е лесно. Цитирай
VSTi Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 ^ Е не , идеята е да си свири това дето си свири но някак си да се вземе темпото. А то вкара ли се във веригата, после е лесно. това си е тап функция, остава да се вкара в миди събитие... ... това вече е проблем, би могло да стане в студиото-където има секвенсер, и евентуално ако има дроп се връщаме... но на сцена...доста рисковано. Схемата пак е същата - Сиквинсер-миди контрол-подаване на информация към синтезатор... Цитирай
KAE Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 Освен да се удря нарочно някакво тап-тригерче, не виждам друг начин. А как са го решили тоя проблем хората на запад? Трябва някой преди нас да го мислил (и измислил, надявам се). Цитирай
edgecrusher Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 Според мен, трябва да е точно обратното. Т.е. барабаниста да свири по зададеното темпо успоредно със синг-бек ефектите или там кактото ползвате. Наблюдавал съм доста изпълнители да рабоят по този начин, дори и ние с предната ми група ползвахме мини-смесител с клавири и метроном на запис, като само клавирите излизаха през централното, а барабаниста слушаше метронома на слушалки и свиреше по него, като в самия програминг на метронома имаше маркери къде се спира и пак се почва и т.н. Цитирай
KAE Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 (Редактирано) Нямах време да гледам детайли, но това е някакво решение на проблема: http://www.circular-logic.com/ edit: Подхода е точно обратния, който Денчо е описал (аз също мисля, че машините трябва да ни слугуват, а не ние на тях ) Редактирано Май 25, 2009 от KAE Цитирай
edgecrusher Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 ^ Нямах предвид да се слугува на машините,а да ползваме тяхната точност. Не можеш да отречеш , че в това отношение ние хората не сме стока. Цитирай
musicman Отговорено Май 28, 2009 Автор Отговорено Май 28, 2009 Кала, това изглежда много яко. Само да го имаше в хардуерен вариант... Не ми се носи лаптоп. Цитирай
patient Отговорено Юни 1, 2009 Отговорено Юни 1, 2009 Мда, идеалният вариант е джаджа закачена за палките на барабаниста, която да тригерва тап темпото на всички ефекти още в началото като чукне 4 палки. Кала, що не помислите за нещо такова с Ники, разбирам че рисърча ви в тия технологии напредва, а и съм сигурен, че едно такова изделие ще има невероятен успех не само сред съфорумниците. Цитирай
KAE Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 ^ Нещо ми е старнно, че още не съм срещал такова устройство (но не съм и задълбавал чак толкова в търсене)... което ме навежда на мисълта, че подхода е малко... непопулярен ... и не навсякъде ще даде резултатите, които се очакват от него.... За реализация няма проблем, но голям смисъл от това не виждам... по-добре е да си цокаме биричките и да се радваме на живота Цитирай
Recommended Posts