billymilano Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Как е възможно да се утежни главата без да се утежни грифа? То пък грифа се оказва свързан с тялото.Кое се утежнява всъщност? Един щъркел тежи 5 килограма. Колко ще тежи, ако си вдигне единият крак? Абе дайте да намерим лютиер. Ако може да обясни. И за големината на главата и за ъгъла... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Какво искаш да обясни - мисли! Ъгъла на главата си е абсолютно дизайнерско решение както и формата, и не играе никаква роля. Той е направен с цел да се избегнат разните приспособления за притискане на струните към нъта.Както при фендер, Айбанез и др. Ами какво ще кажем тогава за ъгъла на струните до бриджа, тремолото,... ами стоптейла?Той пък хич няма. При различните системи е различен.Погледнете флойдовете, тремолата, стринг-тру,тюноматик и т.н. Цитирай
billymilano Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 хммм... ти си един от малкото, които смятат тези неща за дизайнерско и технологическо решение. Не за акустично, ако мога така да се изразя. Както и аз впрочем. А погледни в темата за телекастера какви състейни какви чудеса се случват... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Щайнбергер китарите са може би единствените електрически китари, които ползват най-къси струни.Всичко това се дължи на липсата, на глава и относително близкия монтаж на другата страна, на струнта към флойда.Ъглите са до толкова, колкото да се притискат струните достатъчно към бриджовете. И кво ся..тия китари нямат тон, състейн?!Я погледни в тубата колко ревюта има за тоя инструмент и нито една не страда от липса на тия неща. ...или той пича ги произвежда на пук на Гибсън, да им докаже, че ъглите на главите им не струват. Ако един инструмент страда от липса на тон или състейн, от глухи тонове , от бъзкащи прагове, от глух или не динамичен звук и т.н., то причината най - вероятно е в ценовия клас.(за справка виж темата на Тони бодната най-отгоре в този раздел) Примера съм го дал за добре сетъпнат и здрав инструмент. Същото се отнася и за усилватели, и миксери, и говорители и всичко, което е свързано с добрия качествен звук, както и за всичко останало. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Вижте... аз съм виждал и сет-нек китари с тюн-о-матик и наклон на клавата, които имат и 2-секундни глухи тонове, както и китари с флойд, при които най-късия тон е примерно 4.5-5 секунди. Разбира се, не съм виждал китара с флойд, която да изкара 8-10 секундни тонове на високите позиции, както някои подбрани Gibson LP-та, но все пак нещата са доста относителни и не бива да се абсолютизират. Цитирай
Recommended Posts