evidence Отговорено Ноември 17, 2009 Автор Отговорено Ноември 17, 2009 ^ Според мен е от осветлението. браво на bass trafic има набито око , наистина радиосат на прага е е различен от радиосат на фингарборда. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Ноември 17, 2009 Отговорено Ноември 17, 2009 (Редактирано) наистина радиусът на прага е различен от радиуса на фингърборда. А ми то винаги е така и това си е съвсем естествено. Въпросът е защо прагът не следва равнината на фингърборда. На снимката действително се вижда, като че ли праговете са надигнати в средата, където са 3,4 и 5-та струни и има луфт м/у фингърборда и долния край на праговете. Редактирано Ноември 17, 2009 от EAmechaniX Цитирай
evidence Отговорено Ноември 18, 2009 Автор Отговорено Ноември 18, 2009 да има луфт така е ,така се полчи. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Ноември 18, 2009 Отговорено Ноември 18, 2009 (Редактирано) Значи, когато набиваш праговете, трябва предварително да ги огънеш по равнината на фингърборда, за да не се получава този (д)ефект. Китарата ти е станала много хубава и мисля, че си заслужава един нов рефрет. Тогава всичко ще е както трябва. пп. Някои прагове се продават прави а други криви и с малък радиус. Правите се изкривяват по радиуса на фингърборда а ''кривите'' кривите се изправят по него. Чак когато си убеден, че прагът следва равнината на ф-борда, тогава монтираш. Преди две години аз бях направил същата грешка, като монтирах прага с малък радиус - получи се същия (д)ефект. Редактирано Ноември 18, 2009 от EAmechaniX Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 18, 2009 Отговорено Ноември 18, 2009 да има луфт така е ,така се полчи. Понеже проектът ми харесва, когато и ако решиш да й правиш рефрет, можеш да ми се обадиш да го направим заедно. Аз имам преса, а и вече немалко опит с чукчето за последните позиции. Цитирай
Recommended Posts