Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!Искам да изненадам съпругът си с китара за Рожденният му ден,който наближава.Установих,че обожава да свири,но си няма своя....Цял ден се ровя в нета,но всъщност не знам какво точно да търся(май)...Любител е ,спрях се на това:SW201BK STAGG от музикална къща "Камертон" :) Моля Ви,като по-компетентни да ми помогнете за избора ми!

P.S.От София съм...Предварително Ви Благодаря! :punk_guitar:

Отговорено

Бих ти препоръчал да минеш и през магазини Фактор, xxxx и Динакорд за китари Уошбърн и Фендър и Ямаха, които в ниския си клас са по-сполучливи от Стаг. Аз специално препоръчвам Ямаха. Навсякъде (надявам се) продавачите ще те насочат към подходящ инструмент за бюджета, с който разполагаш и това, за което се търси като стил.

Повече за това къде се намира магазините можеш да научиш от сайтовете както следва:

www.pro-technica.com - Dynacord

http://www.audio-factor.com/front/index.php - Фактор

А xxxx е на:

xxxx КО ООД -> София, ул. Княз Борис I 117, тел: 02 980 08 30

Отговорено

Е това е!Страхотни сте!!!Попаднах сред точните хора......Благодаря! А аз съм решила вече ,че това ще му е подаръкаПускайте инфо,а аз ще обикалям,жена умора няма... :punk_guitar:

Отговорено (Редактирано)

Здравей,

Всичко казано до тук добре ама най-добре е да отговориш на следните въпроси:

1.Какъв стъл музика харесва/предпочита твоят съпруг?

2.Има ли в какво да си включи бъдещият подарък?

3.С какъв бюджет разполагаш?

4.Имаш ли някой познат който поне малко разбира от китари.

Не избирай китарата по външен вид а по музикални и технически качества !!!

Много е важно да си отговориш правилно на тези въпроси(разбира се с наша помощ),за да избереш/закупиш наистина нещо качествено,което да бъде един добър подарък за съпругът ти.

Дано не съм те объркал с горенаписаното , но тук има много хора чрез които ще направиш правилният избор...

Редактирано от ciriljhonson
Отговорено

^Пък ти прочети питането - провери за каква китара става въпрос ( акустична), така че втория въпрос отпада (полу) автоматично. Първият пак по същата причина - стилово погледнато, не знам дали ще е от такова съществено значение ....май не, като се замисля ...а? :(

3-тия по така посочения примерен избор в първия въпрос, изключва Collings, Santa Cruz, Taylor & Martin oт уравнението.

Така че единствения смислен въпрос, според мен, на който може да си отговори е четвъртия, а за това ниво на избор и продавачите ще свършат работа, защото аз както го разбирам - човекът просто си дрънка (да е жив и здрав) :thumbs_up:

Отговорено (Редактирано)

^

:thumbs_up:

То пък един трамвай , мани бегай.

Нищо де , никога не е късно да станеш за резил , пък и въпросите си ги бива , нали ...

Редактирано от ciriljhonson
Отговорено

Аз пък съм запомнил две златни правила за избор на първа китара за начинаещ.

- Да ти харесва толкова на външен вид, че да не можеш да минеш покрай нея безразличен, а да ти се иска всеки път да я грабнеш и да я погалиш...

- Да има хубав глас дори и не включена в усилвател...

Така избрах моята и правилата действат. Съпруга също е дал жокери в посока какво харесва, което прави избора лесен. Останалото е въпрос на бюджет.

Отговорено

и аз като един от колегите ще ти препоръчам китара ямаха,ниските серии не са лоши.Може да пробваш и с Ibanez нещо от порядъка на 400 лв.

А ако не ти се дават много пари един фендер пак ще му е от полза.

Важен ще е жеста който правиш към него

Успех!

Отговорено

Такаа...Благодаря на всички,които отделят от времето си,за да ми отговорят!Благодарение на Вас,вече правя разлика между акустична ,електро-акустична,бас и още някои китари(не се смейте)!Стремя се да направя най-адекватния за случая избор и като че ли акустична китара ще е достатъчна със своите възможности да покрие нуждите на непрофесионалист..По отношение на техниката е ценител и вкъщи е малка дискотека,но китарата дава друг вид удоволсвие.Последната на която свири бе Кремона,доста старичка ми се видя...Реших да попитам Вас,както казах по-горе-усещам,че ще ме упътите най-точно---така и става!Като сума мисля да се впиша в диапазон 100-200лв.,имайки в предвид ценовите листи,които разгледах,предоставени ми от някои от Вас,повечето от които ме разбраха кристално,включае и synchu!Наистина той просто ще си "дрънка",но нека да бъде с прилична китарка ,а не с подпалка(видях и за 40 лева)... ;) На Ямаха не им видях цените...,но ще ги пруча!Лека вечер,че тр. да съм дискретна.... :Piano:

Отговорено

:offtopic-001: искам някой ден като се заженя да имам и аз такава жена....

а иначе можеш да му вземеш и Stagg... тя не е толкова прехвалена, но би му свършила чудесна работа, а и перфектно се побира в парите, които си отделила...

Отговорено

Поздравления за добрата инициатива, със сигурност ще намериш китара и пожелавам на всеки китаряга подобна жена - моята проклина небето над мен, като хвана китарата.