Ex74 Публикувано Април 30, 2009 Публикувано Април 30, 2009 Сая вечер реших, че ще отворя cubase-а и ще се опитам да го разуча. Да, ама не. Иска много нерви.. Успях да намажа 2 мелодийки и да ги синхронизирам колкото мога... че на едната и ревърб сложих (да, щото си нямам в кубето...) Звука като цяло е мазало, на моменти пращи. Искам да питам защо се получава толкова загхлъхнал сякаш звук от Line Out-а на кубето... по-хубава саунд карта ли ми трябва? ако не ви се чака превъртете до 50-тата секунда, там е "солцето" идеята беше да има и друга мелодия, ама ме мързи да мисля в момента по време на "празната част" какво да има... http://www.4shared.com/file/102708010/95ab..._imagining.html Цитирай
musicman Отговорено Май 1, 2009 Отговорено Май 1, 2009 Пращи, защото ти е много силен сигнала. Като записваш гледай нивата ти да не отиват в "червеното". Я обясни как точно си го записал за да ти кажем какво да направиш. Опиши и използвания хардуер. Цитирай
Ex74 Отговорено Май 1, 2009 Автор Отговорено Май 1, 2009 (Редактирано) Cort EVL-K4 -> Roland Cube 60 -> Recording out/headphones (ха, не било line out) към Mic In на вградената 6 (май) канална саунд карта (Asus). Записвах го... с Cubase, записах на първия аудио трак клийн-а с китарата, напрвих втори и запсах "солцето". Не знам как да го едитна да стане по-цветен звука, затова е само тъй Като ънмютна микрофона звука който излиза през колоните на компа е невероятно чист и ясен, но като е записан е с ~50kbps качество.. Редактирано Май 1, 2009 от Ex74 Цитирай
circles Отговорено Май 1, 2009 Отговорено Май 1, 2009 (Редактирано) Намали нивото на recording оut -a на кубето(по принцип трябва да има копче, което да влияе само на силата на изходния сигнал). Ако няма - влез в настройките на картата и намали канала, където влиза кубето. Би трябвало да стане. Иначе чистата китара звучи яко Редактирано Май 1, 2009 от circles Цитирай
Ex74 Отговорено Май 1, 2009 Автор Отговорено Май 1, 2009 След малко ще направя втори опит. А отностно заглъхналото качество.. на саунд картата ли се дължи? Цитирай
Ex74 Отговорено Май 2, 2009 Автор Отговорено Май 2, 2009 (Редактирано) Тая вечер (сутрин) ме изби яко на простотия и реших да направя втори дубъл с 2 китари и кюбейс: http://www.4shared.com/file/102912705/9142...ka-piratka.html Пак разминаване, шльокав звук, а тоя път съм прекалил с намялането и е тихо... иска си няколко проби и нерви докато му свикнеш.. Редактирано Май 2, 2009 от Ex74 Цитирай
dr3amer Отговорено Юли 6, 2009 Отговорено Юли 6, 2009 ^ Ръгай изхода от кубето в линейния вход, не в микрофонния. Цитирай
Recommended Posts