t-rex Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 пич тази характеристика принадлежи на теб а не на мен. ти си крайната инстанция не аз. как пък с всички които имат различно мнение от мойто се разбрах само с теб се дърлим още. Прочети си предишния постинг там за напъните и тия ряботи.Всичките ти изказвания са от този сорт.Не съм никва крайна инстанция,за разлика от теб аз не налагам на никой мнението си и съм толерантен към повечето потребители и не се заяждам само защото някой се е опитал да обясни,на някой друг,нещо си!!!Когато нещо не се отнася конкретно до теб може би е по добре да не се намесваш в разговора с обиди и категорични мнения по въпроса.Мисля,че това е въпрос на възпитание и елементарна култура.При теб тези неща липсват или поне аз съм останал с такова впечатление от момента на нахълтването ти във форума. виж сега какво предлагам аз . дай да се видим наживо да се напием и ще оправим противоречията. ако си навит пусни един пост в сайта. може би си мислиш че ми е драго да се заяждам само с теб но не е така. ок. ние сме на различни позиции по много неща но това няма значение. дай да пийнем пък и ако тогава не се разберем всеки по живо по здраво Цитирай
Egon Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 Правилно, и аз това ви предлагам. Има два възможни ижода. Единият е този , а другият този :killyou: Цитирай
max_paine Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 евала на пичовете които се сетиха за Шибил Бенев[/b] може би най-добрият ни джаз китарист....а всички може би ще се съгласите с мен че става ли дума за солиране - ДЖАЗА е музиката..колкото и да се пънат музикантите няма да солират по пентатоничните скали по 20 минути изграждайки такова разнообразие като в ДЖАЗА...но стига съм хвалил музиката аз.....Харесвам Пламен Ставрев - блусар който определно знае как се солира блус...харесва ми Миро от Сафо наистина добър китарист....Миднайт Трио - уникална банда китарджиичето свири на класическа китара мн добре......и да не забравяме АУЕЙК (AWAKE) - Сашко респект към тебе много голям както и към моя съгражданин Иван фронтмена....Относно тея спорове за Кърнев един много мъдър човек ми е казвал "Като не харесваме нещо просто го подминаваме но все пак го уважаваме" - хора замислете се над това :guitar: Цитирай
Mephistofel Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 АУЕЙК (AWAKE) - Сашко респект към тебе много голям За съжаление Сашо ( иначе ми е приятелче и му се кефя ) вече не е в Awake,но му желая успех с Bad Habbit! Наздраве,Саше! Цитирай
max_paine Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 дам бед хебит са яки също...биг респект Цитирай
BlueZone Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 (Редактирано) IBobz, че то на Shaping е най-здравото соло в целия албум Чак пък най-здравото... :think: Редактирано Октомври 20, 2005 от iBobz Цитирай
Bo Yan Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 Сетих се едно много яко соло - на група Атлас, Пепи Писарски - "Песен за истината". страхотен живец вкарва в парчето, чуйте го ако имате възможност. За Лечев няма да коментирам - светая светих... любимия ми негов период е със Стари Муцуни, а най-любимото соло - "Музикантска съдба". И днес като го слушам се насълзявам ( не че солото точно е тъжно). И определено мисля,че Кърнев е убийствен - няма жица, която да не ме кефи. "Деца на нощта", "Синьо", нещата с "Мони и Домчил", с Д_2... само ми кажете не е ли яко солото на първото парче на Д_2 - "Не мога да спра да те обичам" На Алегро китариста (Бисер?) - също. Миро от Сафо - парчето за балона има много яко соло. И ЕСТЕСТВЕНО АЗ СЪМ МНОГО ДОБЪР, ВСИЧИТЕ МИ СОЛА МЕ РАЗМАЗВАТ ОТ КЕФ, ОСОБЕНО, КОГАТО СА НАД 10 МИНУТИ БТР, Недялков, Рачев,.... - не са мой тип... Цитирай
Smokejack Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 И ЕСТЕСТВЕНО АЗ СЪМ МНОГО ДОБЪР, ВСИЧИТЕ МИ СОЛА МЕ РАЗМАЗВАТ ОТ КЕФ, ОСОБЕНО, КОГАТО СА НАД 10 МИНУТИ Браво,умря циганката... и ся к`во? Цитирай
TONY Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 обожавам сола над 10 минути!!! ако са 15 Цитирай
Egon Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 Знаете ли го вица, дето хевиметалистът отихъл да спасява Спящата красавица, праснал едно солце , припял, с което изгонил змея и опрайл мадамата. После обаче дошъл прогресивметалистът, праснал едно соло от 15 мин, та приспал и звяра и мадамата :hello: Цитирай
Demon_A_Go-Go Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 Румен Антов - общо взето всичко около ь и Ъ, и Ера, и Ritch Company сигурно има и др. банди, които не знам. Но иначе има още страшно много БГ китарджии, на чиито сола се кефя страшно. Повечето са "Провинциални" изпълнители... Румен Антов има цял инструментален албум записван 91 - 92 много як - баш шредърски .Пълен е с тапинг ,арпежи и номерца с ръчката много модерно е звучал за тогава сигурно .За сола на Ахат са яки всичките според мен; на Фактор имаше една песен дето вокалиста се надпява с китариста и с народен мотив много бързо соло ; Никола Драгнев - Кучето на крайният Квартал е убиец !Също много добри сола съм чувал от китариста на Паралел 42 някакво дълго му беше името. Цитирай
F.I.N.E. Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 Люси Стойнев - Бед Сити - мен лично много ме нахъсва. За Ер Малък - Китарките в "Дюн" на БТР - идеални са !! Цитирай
Bo Yan Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 Знаете ли го вица, дето хевиметалистът отихъл да спасява Спящата красавица, праснал едно солце , припял, с което изгонил змея и опрайл мадамата. После обаче дошъл прогресивметалистът, праснал едно соло от 15 мин, та приспал и звяра и мадамата :hello: Да, но е различно, представи си че не прогресар4ето а змея забие жица .... :П Змей форевър! Цитирай
ivivdim Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Солото на "Душа-камбана" / или некво такова парче на Диана експрес - Мелодия на годината нам коя си/."Вкусът на времето" /Щурците/ - Пепи Гюзелев, "Случва се", "Не така" /ФСБ/ - Иван Лечев. Едни от първите сола за които се сетих като видях темата бяха 2 от изброените в цитата (първото и последното по-точно). Не че няма по-технични изпълнения сред по-новите, но тези са наистина ценни. За солото на "Вярвам във тебе" на Киора, признавам че е доста запомнящо се, но лично на мен ми звучи малко как да кажа... по детски (малко елементарно като замисъл), а отделно първият му вариант който чух 92г. беше доста "необработен" с дразнеща грешка към края, иначе китаристът им наистина свиреше добре - гледал съм го и на живо преди доста време. Искам да спомена и едно соло на Сигнал от песен, която въпреки усилията си от 15-тина години насам не мога да намеря. Припевът започваше "Лятото не си отива, лятото е още тук, любовта е още жива...", а соло беше убиец - ако някой я има, нека да драсне някой ред! Цитирай
ivivdim Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 ....а всички може би ще се съгласите с мен че става ли дума за солиране - ДЖАЗА е музиката Съжалявам, но трябва да ти кажа, че не съм съгласен с това твърдение. Не искам да излагам аргументи, за да не предизвиквам кавга, но нека да приемем, че е въпрос на вкус (и на търпение ). Цитирай
Recommended Posts