ultramega Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 Nirvana - Something In the Way (два акорда, ми5 и до5-обръщение; виолончелото го зарежете) Почти всички песни на Нирвана стават Обаче макар на моменти идотски прости, досега никога не съм чул добър кавър на НИрвана. Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 Кобейн не се пее лесно ,не го подценявайте...Толкова кораджийски глас рядко се среща . Цитирай
hand_of_doom Отговорено Май 10, 2009 Отговорено Май 10, 2009 Определено трябва да се съобрази човек какво ще се свири и по отношение на това кой може да го изпее Аз лично съм твърдо против да се правят кавъри на групи като Queen от начинаещи (а и не само), защото в 99% от случаите се получава (най-често несъзнателно) гавра с песента, която се изпълнява... Цитирай
ultramega Отговорено Май 10, 2009 Отговорено Май 10, 2009 (Редактирано) Кобейн не се пее лесно ,не го подценявайте...Толкова кораджийски глас рядко се среща . Малко е изкривено разбирането за кавър според мен. Ако целта е да се направи 1:1 копие, то най вероятно начинанието ще претърпи провал поради ред причини(апаратура инструменти, техника на свирене и т.н...) Има доста примери за кавъри, които се харесват повече от оригиналите и дори са по популярни. А да, за кавърите на Куин... е що да е гавра? То така ще излезе че начинаещите нямат право да свирят нищо друго освен песните на Нирвана и Кукла на Атлас- примерно И също мисля че от начинаещ до начинаещ има разлика. Някой хора(като мен ) цял живот са начинаещи , но си вярват че могат да изсвирят и на Куин някоя песен. Редактирано Май 10, 2009 от ultramega Цитирай
fusion Отговорено Май 10, 2009 Отговорено Май 10, 2009 ...мисля че от начинаещ до начинаещ има разлика. Някой хора(като мен ) цял живот са начинаещи Именно Затова го поставих така Не търсете нещо, което ще се впише в сегашните ви възможности е моят съвет. Търсете нещо близко до тях, винаги ще трябва да научите и нещо ново за която и да е песен (поне в началото). А всеки човек с достатъчно, но не и прекалено самочувствие може да си прецени нивото. Съответно + нещо отгоре ще се получи нещо в стил 90% ог изброените от колегите песни. Цитирай
Pwnzorafied Отговорено Май 11, 2009 Отговорено Май 11, 2009 Black Sabbath - Paranoid,Iron man etc...Имат лесни и много добре звучащи риффове . Цитирай
W_A_R Отговорено Май 12, 2009 Отговорено Май 12, 2009 Пичове пробвайте Axel Rudi Pell - Oceans of time. Песента е уникална, а е само 3 акорда Цитирай
ultramega Отговорено Май 12, 2009 Отговорено Май 12, 2009 Black Sabbath - Paranoid,Iron man etc...Имат лесни и много добре звучащи риффове . браво много добро предложение. Цитирай
Dyolf Отговорено Май 18, 2009 Отговорено Май 18, 2009 Да, диси са подходящи наистина, аз започнах с the jack Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Май 18, 2009 Отговорено Май 18, 2009 Rainbow - Stone Cold Rainbow - Desperate Heart Rainbow - Street of dreams Rainbow - Can't let you go Rainbow - All night long Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 18, 2009 Отговорено Май 18, 2009 С дамски вокал няколко песни на Кремвариш са лесно поддатливи на кавъризация. Цитирай
hand_of_doom Отговорено Май 21, 2009 Отговорено Май 21, 2009 Rainbow определено са добър избор за начинаеща група, въпреки че вокалите на места не са за всеки Солата на Ричи също биха създавали проблеми, но пък са богати откъм техника, което е добро упражнение за всеки уважаващ себе си начинаещ китарист Друго дето да става за гд начинаещи е Don't Cry на Guns 'n' Roses. Хем не е много трудна, хем солото е супер яко, пък ще се научите и акорди да разлагате Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Май 21, 2009 Отговорено Май 21, 2009 Моля те , кажи ми една песен на Rainbow ,която може да се изпее от всеки... Като имаш в предвид ,че в любителски групи думата "транспониране" е като китайската азбука . Цитирай
W_A_R Отговорено Май 21, 2009 Отговорено Май 21, 2009 Вокалите на Rainbow изобщо не са за всеки. Все пак това са Дио, Греъм Бонет и Джо Лин Търнър. А за солата на Ричи няма смисъл да се коментира. Такива песни се правят като понапреднеш малко. Лесна песен е Let it be. Може да направите нея. Е зависи и доколко сте начинаещи де Цитирай
Recommended Posts