Jump to content
Българският форум за музиканти

Някой да може да ми помогне ?


Recommended Posts

Ееее ся и ако намериш линк да си го драпна ЗЛАТЕН ще си :-( Или може би е само легално с парички ?

Ми има ги из торентите. Сийк анд... даундлоуд :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не става направо с Nothing else matters трябват си упражнения и уроци...

Мда определено е така. Аз в началото не можех въобще да я вдяна тая песен, а я научих едва преди седмица :D Просто има си значение опита... Така, че изчакай да понапреднеш малко и като се почувстваш готов я пробвай. Аз така направих. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

victor4y, не знам докъде стигнаха нещата, но реших да се намеся и аз...на слабо време :icon_shithappens:. Така, както си се описал, ми напомни за мен самия... преди много-много годинки, когато тръгнах да се уча да свиря на китара. Намерих си школи от градската библиотека и започнах абсолютно сам-чета в школата, сравнявам коя струна коя е и така... Нямаше интернет, нямаше линкове....друго беше, но това сега не е тема. Ще споделя нещо, да ме прощават многото китаристи тук, за какъвто аз не се считам.

 

Как си сигурен, че китарата ти е настроена въобще? Ако не е настройвана от някого в близко време, въобще не е ясно какви тонове ще звучат, дори и да спазваш многото уроци, линкове, табулатури и т.н., които ще откриеш. Можеш и сам да пробваш да я настроиш, но трябва да прочетеш как става това. Извинявай, ако си съобразил тези неща, но звучиш като абсолютно начинаещ, а тук не ти е обърнато внимание върху настройването. При тотално разстроена китара е без значение спазваш ли табулатурата пред себе си-ще звучат фалшиви тонове и мелодия въобще няма да има. Не и онази, която се опитваш да свириш. Аз като започнах, Кремоната ми беше събирала прах на стената около 10 години, преди да ми хрумне, че искам да свиря на нея. Беше купена за друг човек и веднага изоставена, докато не дочака аз да се сетя за нея. И съответно е била адски разстроена....като звучене.....но предполагам и от това, че е била изоставена 10 години, преди аз да реша да свиря на нея :).

 

Ще споделя и още нещо, което според мен е важно. Това, дали струните са найлонови или метални, се обуславя от много неща... няма да се спирам сега върху това. Просто имай предвид, че с найлонови струни се свири доста по-лесно. Особено ако си начинаещ, металните струни направо могат да те откажат. Моята китара беше с метални струни. Аз бях много упорит в началото и свирех с лепенки по пръстите, но ръцете ми въпреки всичко се пукаха от пришки...течаха... страшно беше. Свирех с часове в началото. Помисли да смениш ти или с чужда помощ струните с найлонови... ще ти щадят повече пръстите, освен това се свири по-лесно. Във въпросната песен на Металика има барета, които се правят много по-лесно с найлонови струни. Въобще, ако съдя по себе си, найлоновите струни за една кухарка, са доста по-подходящи, ако говорим за начинаещ.

 

Научи основните акорди, прочети ги някъде, научи се да ги "разлагаш" тон по тон с пръстите на дясната ръка... Но вероятно искаш само да научиш една песен, за да покажеш на някого как я свириш и китарата ти след това да събира прах по таваните. Както и да е. Музиката е голяма магия, ако си достоен за нея, тя ще те докосне.

 

Бъди здрав!

Редактирано от Nemorino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.